background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Wednesday, July 23, 2014

~:: FadHiLaT BerSaHuR::~







assalamualaikum,olllsssss....

allahuakbar...rindunya nk bercerita and berceloteh kt sini....

semenjak aktif berbiz on9 nmpaknya blog ni hnyala sbg platform pengiklanan ...tersasar dari niat asal ianya diwujudkan...maafkan saya ye kwn2...


apepun,alhamdulillah...drpada blog ni jgk ramai prospek dan pelanggan yg directly contact sy utk purchase pelbagai items,,....syukur sangat2 ke hadrat Ilahi.

semoga Allah lipatgandakan lagi rezeki kami sekeluarga di masa akan datang.

dengan berakhirnya deadline utk postage sebelum raya pada hari semalam...maka hari ni dapatla saya bernafas skit,ehehheheeh!!!


then itula yg sy ambik kesempatan hari  ni utk bercerita sikit ngan u olllsss ..mcm biasalakn..skit pasal persiapan raya :)


mula2 nk share dulu skit pasal bersahur....

rasanya semua orang dh tau besarnya fadhilat sahur ni...utk sy personally sy bukan saje mncari pahala dlm bersahur..tp jugak kekuatan dan tenaga utk teruskan ibadah Ramadhan dlm keadaan berpuasa penuh, menyusu dan mengepam...

alhamdulillah...mmg betul rezeki yg Allah nk bg pada kita tak semestinya dlm bentuk material semata2 :)

dan sggh sy brsyukur...hari ni 25 ramadhan.dh 25 hari sy berpuasa ..inshaAllah ini bakal tahun ke6 sy berpuasa penuh,amin...amin..amin...


sebenarnya kalau nk cerita pasal penat dlm bulan puasa ni mmg tak trceritala kotkn...tp alhamdulillah Allah bg kita lebih kekuatan kot...

kadang2 lepas selesai terawih ( sy hanya berterawih sdri kt rumah, tak dpt nak sama2 ngan mr papapapito ke masjid)...

saya akan tidokan baby queiman dan selalunya saya pun trlelapla smpi pkul5.

maka pukul 5 la sy bangun utk sahur dan takkan tido lagi lepas tu.

waktu nila sy akan settlekan mcm2 urusan trmasuk kdg2 close deals ngan customer :)

memandangkn pg td dh tak byk deals nk close so barula sy brkesempatan nak settlekn laundry pakaian raya ,ngeheheh!!!


mlm tadi dh start asalnya... tp smpat 2 trip je :D

so yg last trip subuh2 tadi inila balance nya :P





dh settle baju... sy ngorek plak kasut2 raya yg nak letak 1 tempat ..then sng nak transfer masuk bonet kete nanti :)








tahun ni saya beli jgk kasut simple2 utk diri sendiri :)

bila beli kasut ni sy suka yg boleh pakai tempat keje sekali..

beli yg murah2 je kt jelly bunny...tp jelly bunny ni walaupun murah sedap pakai :)


selipar pun beli 1 utk ganti selipar2 lama yg sy guna kt sekolah :)





inshaaAllah cukupla serba serbi utk raya...almaklumla ..tahun ni anak dh ramai,ahahahah!!!

okayla ye olllssss....dh nk gerak balik rumah..


nanti2 klau ada kesempatan kita cerita2 lagi :)


till then, take care olllsss :)





2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow banyaknya shopping

Ira said...

assalamualaikum kak imi...
rindunye kat entry2 dia..
alhamdulillah, rezeki kak imi..dpt puasa penuh.. wp penat, tp seronokkan?
ira awal2 lg da x penuh.. hehehe..
selamat hari raya maaf zahir batin :)