background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Thursday, January 31, 2013

~:: KuTu TuPPErWarE::~

this is a sticky post,please scroll down for the latest entry :)



assalamualaikum,olllssss...

berminat nak dapatkan tupperware yg bermutu????
tak sanggup nak spend hundreds on one shot???
then, this is the best way :))))
jom main kutu tupperware:))

sms ke 0132007409 (imi) or email je saya ye miesz82@yahoo.com :))

~:: DoA PagI HarI : ILmU, RezEkI & AmaLaN::~





assalamualaikum,olllsss...
how's life???
sihat2 & ceria2la hendaknya.... :))
jom kita mulakan hari Khamis kita dengan doa above,ye :))


hari ni we ollllssss  ada road run practice for the last time sebelum yg betul2nya Sabtu nanti ...

okayla,ollsss...
hari ni mungkin sebelah petang sikit dapat jenguk2 rumah u olllsss coz ada a few set of exam papers yg perlu di check & di validate..moga2 sempatla saya settlekn hari ni,amin :))


okay, till my fingers meet the keyboard again,....take care :))

Wednesday, January 30, 2013

~:: SaMsUnG GaLaXy NotE II ::~



assalamualaikum,olllsssss...

semalam not so much could be done gara2 mngejar deadlines for all sort of things ...
sebelah paginya ada road run practice..kebetulan masa tu was my free period and lepas tu je ada few classes in a stretch... back to back plak tu..

had a short break dalam half an hour.... curi masa completing exam papers plak..so, mmg belum brkesempatan nk jenguk2 rumah u olllssss... 
but don't worry ye olllsss...will try to do so hari ni inshaaAllah...
dalam kalut2 buat exam papers smlam, sempat jgk lunaskan janji pada mr papapapito..he actually reminded me twice so that saya x lupa nk transfer sumbangan bulanan pada Abah..through Maybank2U...
beliau mmg xsempat nak buat coz he was with our 2 lil fairies kt rumah semalam..
malas pulak nk tangguh2 coz besides sumbangan bulanan tu nak diselitkan jgk school & hostel fees utk his younger sister...risau lambat2 nti timbul masalah plakkn...
settled je..sy informed beliaula..then he replied of coursela dgn ucapan terima kasihkn?ahahahah!!
yg herannya bila beliau tanya ada tuition tak...coz he tak sabar nk tunjuk a surprise gift,eheheh!!

sepetangla saya tak senang duduk pikirkan..apela bendanya surprise tukan....

sekali benda alah ni.........
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
:))))))))))))


ngeheheh!!!tersenyum2la sampai ke telingakan? gila tak happy??????kehkehkehkehkeh!!
rupa2nya pertanyaannya pada saya last week..ada maksud tersirat...he did ask..if we were to buy a new gadget..what would it be?
samsung note or samsung galaxy camera or iPad Mini...
hrrmmmmm..masa tu saya cuma answered promptly je..since we already have an iPad, MacBook & Iphone ..why don't we try Samsung plak..but i definitely kurennnngggg sikit ngan Galaxy Camera...



so..inila hadiah daripada beliau utk saya..kata beliau..sempena saya nak sambung belajar balik :)))
senang katanya...i don't have to carry heavy gadgets but only this smart gadget ..very light.. :))
bila saya kata..lambat lagi belajarnya..he said that's okay..so that i can be comfortable with it's apps..terus nanti boleh guna je...
and well he said..i can still guna my most beloved Blackberry cabuk tu,eheheh!!
itu yg sy suka sbb sy sgt used to BB :))
bila sy kta i didnt ask for this..he said that he doesn't have to wait for me asking,rite??
dulu pun when i bought him an iPhone pun beliau tak mintak :))
ngeheheh!!betul jgk tu..takpelaaa..besar pahala beliau belikan hadiah utk saya his wife nikan?


alhamdulillah...rezeki di awal tahun mungkin??
eheheh!!!


sebelum balik tu actually saya sempat pick up tuppy orders  from Sinar Farhana..
mnyesal plak pg pick up ngan miss red..hampir x nampak cermin blakang ..ape taknye...cer u olllsss tgk ni...

penuh seat depan & blakang..dgn bonet2 skali,ahahah!!!

okayla,olllssss...

nanti kita sambung cerita2 cuti we olllsss masa Thaipusam hari tu,ye :))
till then ..u olllsss take care :))

Tuesday, January 29, 2013

~:: SYukRaN Ya,ALLah.... ::~



sedang menangis penuh kesyukuran...
terima kasih Allah...
eventhough it may sound too good to be true...
tapi terima kasih...terima kasih...terima kasih.....


terima kasih,Allah....



Monday, January 28, 2013

~:: SpEnDinG TimE VS SpenDinG MonEy::~



assalamualaikum,oollllssss....

hari ni inshaaAllah akan kembali ke KL...
mr papapapito masih bercuti sampai esok...tapi saya dah mula keje.. :))

apepun, ada sesuatu yg saya really looking forward to esok...

ingat lagi tak teka teki tu...

jawapannnyaaaaa...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

SAYA AKAN SAMBUNG BELAJAR
!!!!!!! :))))))))))))


alhamudulillah sangat2..akhirnya impian bakal jadi kenyataan...
esok saya akan confirmkan segala2 yg perlu utk registration...
jenuh jgk dari last year saya duk pikir2..timbang2 tara...nk further studies..course ape..kt mane..brapa lama..etc..etc..etc....
ikutkan hati saya nak buat Masters...tapi puas duk ushar...takut plak tak boleh nk commit...maklumla anak2 still kecik2...

so, atas sokongan beloved family, pihak atasan ( administrators & management) & colleagues...
i finally chose to do TESL :))

inshaaAllah....will commence in April...kt one private college in PJ...

hrrmmmmm...nervous sbnrnya..kiranya sy akan dpt my 
2nd Degree in TESL ( Teaching English As Second Language)...

nervous tu jd berganda2 sebab..my 1st Degree was BSc in Applied Chemistry from UM,ehehehe!!
mmgla cabang yg totally diff :))
daripada Science Stream ke Linguistic :))
what a challengekn?

more details akan saya kongsikan bila semuanya dh on track :))

ape2pun, mohon doa semua moga segala2nya dipermudahkan...

rindu membuak2 sbenarnya nk belajar balik:))
moga2 dapat juga saya bhagikan masa dengan bijak..antara belajar, kerjaya & keluarga...

moga2 dapatla masih saya meluangkan quality time ngan anak2 & mr papapapito...
samala mcm yg quoted kt dalam gambor tukan? :))


okayla,ollllsss...
till we meet again...
take care :))

Sunday, January 27, 2013

~:: DEMonSTraTioN TecHNiC : RasULLuLLaH's WaY::~




assalamualaikum,olllssss,....

sebelum saya memulakan perjalanan ke tempat yg indah hari ni...tempat feberet mr papapapito ni...

teringin saya share ngan u olllsss...petua , panduan atau tips kt atas tu...

boleh je anytime kita applykan dalam mendidik anak2 ...untuk cikgu cikgi macam saya pun bagus jugak :))

cakap pasal didikan pada anak2 ni..teingat nka share ngan u olllsss pertemuan saya ngan my ex-colleague ptang Jumaat lepas...

K'Han ni mmg sorang yg sangat baik..pemurah & very helpful...beliaula yg recommendkn nursery tempat saya hantar anak2 sekarang...

& dalam pertemuan singkat tu jugak..sempat dia tnayakan pada saya pasal plans saya utk Eechaa's early education nanti..since kebetulan beliau jgk punya anak sebaya Eechaa...Eechaa's gud friend jgkla kt nursery tu...:))

jawab saya pada dia...buat masa ni ..play school activities kt nursery tu masih lagi applicable utk Eechaa..tapi of course next year saya dh plan nk hntar ke kindergarten...

terus beliau usulkan hantar ke Tabika Kemas yg dekat ngan nursery tu...unfortunately, sy dh tanya pada management nya sbelum ni..kata they olllssss...saya tak layak memohon ;((..

agak frustrated jgk..so saya redha jela,uhuhuh!!

terus kata K'han....beliau dh mintakkan recommendation daripada nursery's owner ..utk dapatkan tempat buat anak beliau & Eechaa...
aduhhhhh...happy tak trkata...speechlesss...

so,u olllsss tolong doa2kan,ya...
saya seboleh2nya nak sangat sebab saya sangat sukakan kurikulum di Tabika Kemas..
tak dinafikan ada yg extra lain2 yg saya nak Eechaa belajar...tapi yg lain2 tu inshaaAllah saya boleh ikhtiarkan...yg paling penting Eechaa dapat pendidikan awal melalui saluran & pendekatan yg betul...

moga2 tercapaila cita2 & angan2 saya ni...




inila dia K'Han yang baik hati tu :))









okayla,olllssss...
take care ,ye....
inshaaAllah esok saya sharekan jawapan teka teki  hari tu..
actually tak saber nk share ngan u olllsss,ngehheh!!!

Saturday, January 26, 2013

~:: IkeA ToyS.... ::~

 assalamualaikum,olllsssss....

ape program u olllsss di weekend yg panjang ni? :))
saya inshaaAllah akan balik ke Kuala Lipis skejap lagi....
doakan perjalanan kami,ye :))

btw...hati ni berbolak balik sikit hari ni..niat sbnrnya nak kongsi berita baik yg u olllsss duk teka2 smalam tu...
tapi hati terasa sebak dengan pemergian mak long Cma....jadi macam mood tu terbantut skit.......

ape kata esok atau lusa jela saya share...
tapi tekaan u olllssss tu mmg dh hampir mengena cuma kurang tepat...
sebabnya saya dh graduated for my 1st degree dh nk dekat sedekad lalu.......

apepun,hari ni jomla layankan pics of our 2 lil fairies ni...

gambor2 yg diambik ni on cuti maulud nabi kelmarin,lepas we olllsss came back dari mengclearkn pocket kt IKEA.....

layankan je la ye ,ollsssss....


 take care ye semua .......

footnote : sama2 kita sedekahkan Al-Fatihah buat maklong Cma ...
doakan juga moga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan bersama2 insan2 yg beriman......


moga Cma skeleuarga tabah....amin...

Friday, January 25, 2013

~:: FadHilAt SolaT BerJEmAaH SuaMI IsTerI::~


assalamualaikum,olllssss...

hari ni nak panjatkan syukur tak terhingga ke hadrat Allah & limpahan kasih sayangNya......

mood saya sangat2 baik hari ni sementelahnya,...pagi tadi punyala seronok pegi sekolah..mcm itu jalan aku yg punya,ahahahah!!! 
klau selalunya takes me about 40 minutes to reach school tapi hari ni 15 minutes!!!!
hahahah!!!!itupun punyala byk traffic light ..tp itula yg sebetulnya sbb jarak sekolah ngan rumah dlm 10km je pun :))
sebelum saya cerita ape yg membuatkan saya sangat2 happy hari ni,...

nak share sikit ngan u olllssss... 

fadhilat berjemaah dlm solat dengan suami / isteri:))

maaf ye ollllsss...ikhlas sekadar berkongsi..
rumahtangga saya & suami pun masih lagi seusia setahun jagung..and sudah pasti masih jauh perjalanannya..masih byk ranjau & durinya...

tapi sangat2 teringin nak share ngan u olllsss pasal amalan berjemaah dlm solat ni...
moga2 sama2 dapat kita jadikan amalan ..inshaaAllah..

saya & suami sendiri sangat2 bersyukur sebab adik2 duduk sekali jadi dapatla saya & suami berjemaah berdua..tak dapat setiap waktu..dapat Maghrib & Isya' pun dh kira ok :)

itupun bukanla hari2...mostly weekends atau public holidays je...

apepun, hikmah yg kami kongsi sama2 sangatla significant kesannya pada kami berdua...

doa saya semoga dari masa ke masa, semakin membesar our 2 lil fairies ..semakin mudah & ad apeluang kami brjemaah dgn lebih kerap :))

antara yg boleh saya kongsikan :))

Mengeratkan kasih sayang antara suami dan isteri

Kita dapat 27 darjat pahala sebab solat jemaah.

Rumah kita akan disukai oleh Malaikat Rahmat kerana malaikat Rahmat menyukai rumah-rumah yang rukuk yang dan sujud (solat). Rumah-rumah yang di dalamnya ditunaikan perkara-perkara sunat adalah rumah makmur, malaikat berzikir di dalam nya dan lari 
daripada syaitan-syaitan.


okay, olllsss...
saya actually nak tinggalkan teka teki kt u olllsss ni,ahahah!!!

perkara yg menggembirakan saya hari ni tu actually ada kena mengena dengan gambor kt atas ni..agak2 u ollsss apela bendanya????

cer teka.......cer teka....cer teka.....eheheh!!!

~:: 9 MimPi RAsUlLuLLaH ::~





assalamualaikum,ollsssss...

sumthing yg would definitely beneficial to us...as we just sambut ulangtahun kelahiran baginda Rasulullah semalam...
sesuatu yg sangat baik utk kita jadikan benchmark dalam kehidupan dan amalan Rasulullah :))
inshaaAllah ...

salam Jumaat...:))


9 Mimpi Nabi Muhammad SAW

Daripada Abdul Rahman Bin Samurah ra berkata, Nabi Muhammad saw bersabda:

"Sesungguhnya aku telah mengalami mimpi-mimpi yang menakjubkan pada malam aku sebelum di Israqkan........"

1. Aku telah melihat seorang dari umatku telah di datang oleh malaikatul maut dengan keadaan yg amat mengerunkan untuk mengambil nyawanya,maka malaikat itu terhalang perbuatannya itu disebabkan oleh KETAATAN DAN KEPATUHANNYA KEPADA 


KEDUA IBUBAPANYA.

2. Aku melihat seorang dari umatku telah disediakan azab kubur yang amat menyiksakan, diselamatkan oleh berkat 


WUDUKNYA YANG SEMPURNA.

3. Aku melihat seorang dari umatku sedang dikerumuni oleh syaitan-syaitan dan iblis-iblis lakhnatullah, maka ia diselamatkan dengan berkat ZIKIRNYA YANG TULUS IKHLAS kepada Allah.

4. Aku melihat bagaimana umatku diseret dengan rantai yang diperbuat daripada api neraka jahanam yang dimasukkan dari mulut dan dikeluarkan rantai tersebut ke duburnya oleh malaikut Ahzab,tetapi SOLATNYA YANG KHUSUK DAN TIDAK 


MENUNJUK-NUNJUK telah melepaskannya dari seksaan itu.

5. Aku melihat umatku ditimpa dahaga yang amat berat, setiap kali dia mendatangi satu telaga di halang dari meminumnya,ketika itu datanglah pahala 


PUASANYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT 

memberi minum hingga ia merasa puas.

6. Aku melihat umatku cuba untuk mendekati kumpulan para nabi yang sedang duduk berkumpulan-kumpulan, setiap kali dia datang dia akan diusir, maka menjelmalah MANDI JUNUB DENGAN RUKUN YANG SEMPURNANYA sambil ke kumpulanku seraya duduk disebelahku.

7. Aku melihat seorang dari umatku berada di dalam keadan gelap gelita di sekelilingnya, sedangkan dia sendiri di dalam keadaan binggung, maka datanglah pahala HAJI DAN 


UMRAHNYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT lalu mengeluarkannya dari kegelapan kepada tempat yang terang-benderang.

8. Aku melihat umatku cuba berbicara dengan golongan orang mukmin tetapi mereka tidak pun membalas bicaranya,maka menjelmalah 

SIFAT SILATURRAHIMNYA 

DAN TIDAK SUKA BERMUSUH-MUSUHAN SESAMA 

UMATKU lalu menyeru kepada mereka agar menyambut bicaranya,lalu berbicara mereka dengannya.

9. Aku melihat umatku sedang menepis-nepis percikan api ke mukanya, maka segeralah menjelma pahala SEDEKAHNYA YANG IKHLAS KERANA 


ALLAH SWT lalu menabir muka dan kepalanya dari bahaya api tersebut.

BERSABDA RASULULLAH SAW: "SAMPAIKANLAH 

PESANANKU KEPADA UMATKU

YANG LAIN WALAUPUN DENGAN SEPOTONG AYAT"

Thursday, January 24, 2013

~:: SeLawaT Ke AtaS JunjUngaN BagiNda KekasIh AllaH :;~





inshaaAllah sama2 kita malam ni...

kami sekeluarga inshaaAllah akan ke surau menyertai jiran2 dengan bacaan Yassin & seterusnya berselawat kepada Rasullullah s.a.w :))



~:: HaTi ButA::~



assalamualaikum,olllssss...

salam MaulidurRasul:))
seronoknya hari ni dapat rest kt rumahkn?

jomla sama2 kita manfaatkan hari yg mulia dgn pengisian yg inshaaAllah medapat memuliakan jiwa kita jgk..

teringat entry saya last year 

moga sama2 dapat kita jadikan kebiasaan...



* tetiba hati rasa sebak je.......................................................................

p/s : moga2 hati kita jugak dapat 'dicelikkan' daripada 'kebutaan' brpanjangan..nauzubillah....

Wednesday, January 23, 2013

~:: LeGo ShOppInG ViDeO ::~



assalamualaikum,ollllsssss..

pernah tgk video mcm ni x?
saya dgn jakunnya belum pernah..and my 3 years old daughter is more advance,ngahahah!!!

masa temankan our 2 lil fairies melayan videos kt youtube di their Ipad..tetiba Eechaa tayang video ni...
terkekek2 mamanya yg jakun ni gelak,ngeheheh!!

klau u olllsss tak pernah tgk tryla tgk ..mmg sort of entertaining jgk :)))

malam tadi mr papapapito masakkn gulai kuning ikan tongkol...:))
perghhhhh!!!bertambah2 makan..trkenang waktu pekenkn Eechaa & Que dulu,..klau boleh hari2 nk mkn lauk ni :))



one thing yg tetiba buat sy super terharu mlm tadi was actually this ......



eheeheh!!!surprise drpd mr papapapito...
he bought  this for me to make lemonade honey...
since dh 2,3 hari batuk2 ..belum ada tanda2 nak baik :(

kata beliau,...kesian dgr mama batuk malam2...;)

oh,sungguh hati saya trsentuh :)))
terkenang waktu sekolah dulu...
* TERKENANG LAGI,AHAHAHA!!!*
masa tu we were gud friends la..beliau sanggup 'fly'-lompat pagar asrama ILLEGALLY...
keluar pegi nearby shop to buy me Ubat Batuk Cap Ibu & Anak...
ohhhhhh...those daysssss,ahahaha!!!


okayla,olllsss....sampai sini dlula..kang meluat plak u olllsss dgr cerita pujian2 saya towards mr papapapito nikan??ahahaha!!!
ape2 jela,ollsss..klau bukan bini sendiri,sape lagi nk puji,ngeheheh!!!

okay,ye...
HAVE A GREAT DAY AHEAD :))
take care :))

Tuesday, January 22, 2013

~:: ShiNe BriGht LikE a DiaMonD By RiHanNa::~



assalamualaikum,olllsssss...

ape khabar hari ni?
saya hari  ni berpakaian sukan ye ke sekolah...
biasala klau awal2 tahun ni kan ..ada sports meet..ada road run :))

so,pagi ni ada latihan road run..

ape kena mengena ngan lagu Rihanna ni?
alkisahnya ptg semalam saya fetched anak2 kt their schoolkan...otw balik saya mmg dengar my feberet radio station Hot FM :)) alih2 Eechaa bising ktanya dia xnk dgr radio ni...sibuk la dia tukar2 frequency smpaila dia kta nilaaaa yg kakak suka ...Hitz FM,ye!
wah!!!!hoverrr btul my lalling nikan?

okay...dh mcm2 lagu dia ikut nyanyi ye spnjang otw home...
tp lagu ni la yg dia betul2 'hafal' okeyyyhhh!!!
terkezut mama dibuatnya,eheheh!!!

trpinga2 jap...trtanya2 jgk..how did she memorize the whole song....
hrmmmm..kan ke bagus klau yg cair dimulutnya tu surah yassin ke,ehehehe!!!

okayla,ollssss...
jom layan sikit lagu ni...
bagus jgk to ignite our semangat yg agak layu2 tukan :))


okayla,ollssss..till we meet again,take care :))

Monday, January 21, 2013

~:: SmiLe...SmiLE...sMiLe....::~



assalamualaikum,olllssss...

busy ke hari ni??
ahahah!!no need to mention la kn?klau hari Isnin mmg bykla benda2 yg perlu disettlekn..plus dtang lagi yg baru2 plakkan?
btw...
just nak share ngan u olllssss...one of my well known character..kebetulan one of my colleague tegur saya kejap tadi...
she asked me..do i ever have any problems??ahahah!!mula2 mcm pelik then later she told me that dia wonder sbb every time dia trsempak ngan saya ..saya sengih senyum je mcm tak pernah ada masalah ..atau tak pernah stressed out,ahahah!!
well....it's true that sy memang suka sengih..mungkin sebab sy mmg tak brapa gemar nk layan stress..takde untung ape2 kot kan?

haaaa..gambor kt atas tu gambor zaman2 muda2 dulu,eheheh!! when i was only 15 ye :P
when i was very young & VIBRANT!!LOL!!!
to prove that sy mmg suka sengih senyum...what more klau dalam gamborkn???? 


okayla,ollssss...
cer u olllsss sengih jap mcm saya sengih dlm pic tu??
confirm released punyala sag;a yg terbuku di dada tu..inshaaAllah..

okayla,till we meet again ,take care :))

Sunday, January 20, 2013

~:: QuE'S PicTurEd DicTioNaRy ::~


assalamualaikum,olllsssss......
hows ur weekend??
tiba2 petang ni hujan lebat membasahi bumi Subang...
initially planned nk bwk anak2 horse riding kt DARC lagi tp nmpak gayanya cuaca tak mengizinkan..
so,masih tgh pikir lagi ape indoor activity yg sesuai nk buat hari ni :)
sambil2 tu saya melayan bebudak comelllll dua orang ni main bubble :))


kakak sibuk main bubble yg si QUe Faiz..asyik ngan dictionarynye ni,ehehehe!!!
okayla,olllsss..have a great weekend ahead :))
take care ye :))

Saturday, January 19, 2013

~:: CraZy BusY DiZzY ::~



assalamualaikum,ollllssss...

today will be a super busy day..
pagi ni saya di sekolah..ada Excellence Award...
again i am in charge of the program book :)

last week's Friday ada event jgk kt school..teachers & parents of our UPSR candidates brjumpa & brbincang tentang all sorts of related issues:)
alhamdulillah it was a fruitful event :)
and pic above tu gambor front page @ cover pada program book yg saya hasilkan sender last week :))

ptang nanti plak akan turut sama memeriahkan bazar @ CNY Carnival Sinar Farhana...inshaaAllah :))

malam nanti inshaaAllah akan temankan mr papapapito ada hockey game :))

okayla,olllsss..
till we meet again,..
take care ye olllsss :))

Friday, January 18, 2013

~:: PerKaRa SunAt Di HaRi JUmaaT ::~


assalamualaikum,olllsss

a very beautiful Friday for everyone of us ,...inshaaAllah :))

memang mungkin di luar kudrat kita utk jadi yg paling mulia...
tapi maybe the least we can do..is trying to be ke arah itu ...
takkan ada usaha yg sia2,..inshaaAllah :))


mungkin boleh kita terapkan dulu amalan yg baik ni dalam our routines...
inshaaAllah nanti lebih bersihla hati :))
amin :)

okayla,ollsss...
have a great weekend ahead :))
till then,take care olllss:))

Thursday, January 17, 2013

~::TuPPeRwaRE RiCe DisPenSeR ::~



assalamualaaikum,ollllssss...

Sabtu ni Sinar Farhana Kota Damansara akan buat CNY KArnival,tau:))

kepada u olllsss yg berminta nk jadi member boleh la datang..kita dtg together2 lagi bagus coz klau u olllsss register pada hari tu akan dapat special gift tau :))

banyak yg menarik :))

ada LUCKY DRAW
SURE DIP DRAW
DOOR GIFT

every rm300 purchase pun ada gift :))

jom2,datang ye:))!!!
for further details, boleh sms saya 0132007409 - IMI 


and this month
Rice Dispenser (RD) ada special promo ok :)

setiap pembelian RD akan dapat free gift kt bwh ni:)


lepas tu boleh beli floristika bowl ni ngan hrga runtuh 
rm49.90 je!!!!!
mmg sayang sangat klau lepaskan peluang  yg jarang2 berlaku ni,olllsssss...:)))

ape yg special sangat Rice Dispenser (RD) ni ????

jom study fakta2 di bawah :))


1) RD ni boleh muat 10.5kg.


2) RD ni punya tingkap yer untuk lihat stok sama ada kehabisan ataupun perlu ditambah. 
Seperti gambar yg ditunjukkan bahagian


(a)~ kalau tiba paras ini bermakna beras kita masih ada setengah kilo dan cepat-cepatlah beli beras yer..tong biasa kita kena angkat tutup utk tgk kan..dengan RD tak perlu wat gitu :)

3) Bahagian 

(b) ~ tempat kita ambk beras, satu tarik bermaksud 1 cawan nasi, so kat sini kita bolah agak nak berapa kali tarik yer..4) bahagian 

(c) ~ tempat beras diletakkan

5) Bahagian 

(d) ~ disediakan tempat pemegang untuk kita mengangkat RD nie yer..comfortable sgt2..berbanding tong beras. So kita boleh angkat dan susun dengan senangnya..sebab disediakan pemegang yg mudah. Takderlah sakit-sakit pinggang nak mengangkatnya.


6) Bila kita tambah beras di atas, means beras lama akan digunakan kesemuanya..tiada yang tertinggal berbanding tong beras yg lain yer..bila kita tambah beras, beras lama akan tertinggal di bawah..dan lama2 bila basuh ia kana keputihan seperti tepung ataupun tidak boleh pakai.


7) Jika kita nie jenis jarang masak, letak beras dalam RD pun gerenti tak berkutu..(pengalaman dari customer sendiri). 

Beliau menceritakan sebelum ini guna tong beras..2 minggu tak masak..beras dah penuh kutu..huhuhu.. so nak taknak terpaksa buang..MEMBAZIRkan kalau cam tu...so kalau guna RD ini in shaa allah..kutu beras pun tak der..

8) Spare part RD ~ boleh di tukar ataupun dibeli..life time warranty :).. so senang cerita RD ni boleh diwarisi turun temurun..takyah risau kalau spare partnya hilang dsbnya :) jimat dulu sebenarnya..x caya leh kira sendiri..kebanyakkan cutomer atau dealer suka tg RD nie murah...konon-konon nak tg OFFER..

untuk pengetahuan u ollls jangan harap ianya akan berubah..jangan bermimpi yer...

RD X AKAN TURUN HARGA..NEVER.. 

NEVER..NEVER..TETAP SAMA RM288.00

sekarang bulan ini promotion RD.. buy RD FREE 4 biji sq round 550ml worth 5+.++..sapa nak BAGI kan..cepat grab sebelum kehabisan..bulan depan dah takder gift dah..melopong jer..ehehehe!!!

Beruntung jika menjadi ahli..semua barangan akan dapat 25% discount...

harga RD ni RM288 kalau ahli just bayar 

RM216 then hq akan hantar cek RM16 kepada 

kita..kira2 kita sebenarnya bayar RM200 

ajer..murah dah kan..murah RM88 ...kat luar 

pun x dapat murah gini..dapat cek dan dapat 

gift lagi..

REBUTLAH PELUANG SELAGI ADA..

for further details..
.sms sy 0132007409 atau 

PM sy kt FB immiey 

zaki :))