background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Wednesday, October 31, 2012

~:: HURriCaNe SanDy wREaKs HavOc In nEw YorK::~





NEW YORK 30 Okt. - 
Pertembungan dua lagi aliran cuaca yang bertukar menjadi taufan hampir menenggelamkan kotaraya New York dan Sandy adalah taufan yang paling digeruni dalam sejarah Amerika Syarikat.

Sandy yang mulai membadai telah menyebabkan sebahagian besar kawasan rendah di Manhattan dilanda banjir sehingga menyebabkan bandaraya itu terputus bekalan elektrik.

Kira-kira 400,000 rumah terputus bekalan elektrik di kesemua lima kawasan pilihan raya bandaran iaitu dari selatan Pulau Manhattan sehingga ke kawasan 39th Street.

Seorang rakyat Malaysia yang menetap di sebuah kompleks apartmen di 38th Street, yang terletak di tengah pulau itu dan bersebelahan dengan East River, memaklumkan air hujan memasuki kediamannya sekitar pukul 2 petang, Isnin, akibat hujan lebat dan tiupan angin yang sangat kuat.

"Air hujan masuk melalui celah-celah tingkap rumah, walaupun tingkap sudah ditutup, angin yang sangat kuat menyebabkan tingkap rumah saya bergegar dengan itu kunci terbuka dengan sendirinya," katanya yang hanya mahu dikenali sebagai Dilla ketika dihubungi Bernama lewat malam Isnin.
Beliau, yang menetap di tingkat 25 kompleks apartmen setinggi 54 tingkat dengan 840 unit itu, berkata air hujan juga membolosi kediamannya menerusi penyaman udara sehingga membasahi bilik dan ruang tamu rumahnya.

Beliau yang tinggal seorang diri dan baru berpindah ke kota raya itu setelah dihantar bertugas dengan sebuah jabatan kerajaan di sini turut terputus bekalan elektrik.
"Selepas tidak ada elektrik, saya kunci rumah dan turun ke tingkat 11, menumpang rumah rakan sekerja, yang turut tinggal di kompleks yang sama," katanya. - BERNAMA


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20121030/lu_15/Sandy-Kota-raya-New-York-hampir-tenggelam#ixzz2AshTwQCr © Utusan Melayu (M) Bhd 

~:: My 2 LiL FaIriES : EEcHaA & BIrtHdaY SonG.....QuE & SpInnInG ::~

assalamualaikum,olllssss....
klau pagi tadi share lagu2 jiwang2,ehehehe!!!skrang ni nak share videos of gelagat anak2 plak :)
sememangnya bila dah ada anak2 setiap perkembangan setiap peristiwa trutamanya yg lucu2 & mggmbrkn kecomelan anak2,seboleh2nya nk dirakamkn,ngeheheh!!!

okay,lately Eechaa betul2 obses & tgkap cintan dgn birthday songs, :P...
it started when they celebrated her good friend, Ainul's birthday kt nursery and they sang the song together2 beramai2..and she told me about it when we were otw home...sampai je rumah terus grabbed iPad & there she goes on and on..keep searching for birthday songs..ngeheheh!!tak kira dlm language ape trmasuk Japanese & Mandarin..belum lg brkesempatan record a video of her singing the song in Mandarin,akan saya cuba nti,ye :)

anyway,video above was recorded masa we were on our way back to my in law's kt Machang , Kelantan msa raya haji lepas...kt bah ni plak msa otw balik rumah dr brjimba-jimbi kt Setia City Mall :)
yg kt bwh ni mmg gulap-gulita sbb taken dlm kete,dlm gelap..ambik ngan Ipad plak,uhuhu!!!
apepun,layankan jela,ye..ngehehe!!!




yg si Que plak,trademarknya SPINNING,ehehe!!!everytime mr papapapito sampai rumah from work..lebih kurang ginila gayanya bagi sambutan upon kepulangan mr papapapito,ehehehe!!!



layankanla jgk a few more videos on my 2 lil fairies's gelagat :D




~:: 25 MinuTes By MLTR ::~



assalamualaikum,ollllsssss.....
jom kita layan jiwang jap,ngeheheh!!!!
mengimbas zaman remaja remaji dulu...
i was a big fan of MLTR songsssss..and I still am...kadang bila teringin nak layan lagu2 yg jiwang2 skit...mulala pasang lagu ni one by one..jom pakat dengar jap :)


25 minutes


you took my heart away 



that's why you go away


the actor


i'm gonna be around

someday

walk with me


suka betul dengar lagu2 diorang..rinduuuuuu plak those moments..when  we were so young...enjoy singing & dancing ngan adik2 kt rumah...ala2 bodoh2 alang je kata orang,ngeheheh!!!

hari ni masih banyak things to be settled..almaklumla hujung2 tahun nikn...next week akan ada report card day lagi...school trip lagi...apepun hope everything goes as plannedla :)

smalam pn was  a very eventful day..balik skolah terus lari ke tupperware centre ..pick up orders ..then balik rumah ambik my 2 lil fairies, kbetulan mr papapapito ambik half day..so,ape lagi?berjimbalakn?ngeheheh!!!pegi htr barang sikit pd SIL & mnyinggah ke one of our feberet pasar malam kt sek 17 PJ tu :)
lepas tu langsung plak ke Hentian Duta ,fetching our neighbour kt Aloq Staq dlu..she came all the way here utk interview keje :)
balik rumah pn dh lewat mlm..tak sempat nk BW langsung :(...apepun,thanxs to all yg masih sudi jenguk2 blog sy..akan cuba return d warm visits by today insyaAllah...


till saya membebel lagi,take care olllsss :)

Monday, October 29, 2012

~:: CorAT-CoReT EiDuL AdHA 1433 H ::~



assalamualaikum,olllssss....
ape khabar semua hari ni?masih kepanasan mkn byk daging ke,eheeheh!!!
saya pn agak byk stock daging dlm fridge tu..dh dibagi2 pada jiran & kawan2 pn still ada..berkira2 dalam kepala ni nk pelbagaikan jenis masakan nanti,kononnyala,ahahah!!!

okayla,just nak summarizekn corat coret spnjang sambutan Eidul Adha tahun ni:)

above tu gambor santapan di pagi hari raya :)
Nasi Minyak and gulai daging :)

di pagi raya Eechaa dh kena 'tangkap' ngan Nyangnya,kihkihkih!!!
punyala susah nk sikat rambut my lil princess ni ... 
my 2 lil fairies..dh siap2 makan takde benda sangat nk  buat..habis batt Ipad,Iphone papa plak yg jadi mangsa..belum boleh gerak balik Klantan..tunggu Tok Aboh settlekn ibadah korban dulu,bru dapat gerak :) 

started heading to Machang,Kelantan..:)

budak pompuan yg sangat suka main kereta,kihkihkih!!


adik Que dh selamat beradu...Eechaa still trsenyum2 depan camera,ngehehe!!!




bergerak dari Bandar Baru Lipis lepas Asar gitu,sampai Machang dh dekat pukul8..singgah beli barang skit,bekalan roti Que,..sempat jgk beli Wall's Selection yg baru ..the Strawberry Cheese,eheheh!!
Que ngan uncles & aunties menjamu ice-cream mlm2 buta,ngeheeh!!
boleh tahanla...rasa mcm strawberry ice-cream biasa je tapi ada cheese chunks kt dalam tu :) 

pagi2 esoknya dalam pukul7 lebih kejutkan anak2 tengok lembu yg bakal dikorbankn utk menyempurnakan ibadah Aqiqah utk Que & korban kami sekeluarga :)

Que was ok2 je tapi Eechaa takut plak nk dekat2 tengok lembu tu,eheheh!!!
sambil2 tengok lembu Que trgedik2 nk try naik motor yg ada kt tepi rumah...
sobsobsob...penuh nostalgia tau motor ni..motor nila yg mr papapapito & I share beli utk pegi kuliah kt UM dulu...uhuhu!!!dulunya motor ni wrna merah,ouchhhh!!!banyak jasa motor ni pada we both..spanjang masa blajar & pegi keje wktu buat part time msa study dlu,even after we graduated pun we still guna motor ni utk pegi keje..sampaila we ollsss sambung bayar proton Wira milik pakcik mr papapapito :)
oh,such a memory..:)


okay,proses mengagih2kan daging :)


gelagat anak2 seronok betul main ngan uncles,aunties & cousins :)
smpai Eechaa trtido mcm tu je..bersila panggung tu yg tak tahan tu,ahahah!!!

oh,ye:) kt atas tu plak gambor one of my MIL's signature : the famous mouth watering Singgang Daging :)

petang tu we olllsss bawak jugak anak2 keluar.yg penting tak nak miss mkn ABC kt Tanah Merah,eheheh!!




sampai rumah jenuh plak Tok Ma & Tok Abah melayan budak2 2 orang ni main toys that they bought kt Tanah Merah,uhuhuh!!

akhirnya sampai sudah masa utk kembali ke KL..singgah dulu skejap di Lipis..we departed awal2 subuh gara2 seriously brjalan jauh ngan anak2 kecik ni..we can't afford to be stucked in d jam again,uhuhuhu!!!
sian plak anak2 tak sempat nak bye2 their aunties,uncles ,cousins..ape boleh buat..insyaAllah pnjang umur murah rezeki nanti dapat jumpa lagi :)
dua2 still sedap tidur .....
Eechaa brbaju kurung yg dibwk tido lg ..at least dpt jgk Tok Ma tgk dia pkai baju yg dijahit drpd kain pmberian Tok Ma :)

lepas lunch & rehat2 kt Lipis,dh dekat pukul 4 barula gerak balik ke KL ..and it was such a challenging & adventurous journey,ya..gara2 nak selamatkan diri daripada menempuh jam we olllss chose to melalui jalan2 lama...wpun scary seriously worth it,kehkehkeh!!!
sayangnya this time Eechaa wasn't with us..she decided to stay 1 more day at Tok Mi's...
hari ni baru dia balik ngan her Anyah & Alang..:)

sepanjang perjalanan yg berliku2 tu Que asyik betul playing with coins..habis semua lubang2 yg visible for him dibahagikan coins tu...mmg such a generous gentleman :)
tengok tu..toya je muka yg asyik main ngan coins ni :)

sempat berpittstop kt Petronas di Bentong ....



barang2 ni semua exhibited kt Petronas tu,...semuanya can be redeemed dgn Mesra Points :)





finally safely arrived in KL...we moved straight away ke Burger King Mutiara Damansara utk isi perut yg dh brkeroncong rancak ni..uhuhuhu!!!this is the the time yg make us really missing Kakak,sobsobsob!!Kakak suka makan fries ~uhuhu!!!







okayla,ollssss...
tamat sudah cerita cuti2 Eidul Adha..yg hampir 5 hari tu dh di compresskn :)


till my fingers meet the keyboard again ,take care ollllsss :)



Sunday, October 28, 2012

~::LycRa WeEK::~



assalamualaikum,olllsss....
saya baru je sampai KL dlm pkul 8mlm td...dr bercuti utk Eidul Adha...ape kena mengena ngan tudung2 lycra ni?ngeheheh!!
gara2 kemalasan & keletihan....sy tetap teruskan rutin mengiron pakaian utk the whole next week..tapi trpaksa kurangkan load ..so..i chose tudung lycra age utk seminggu,ngeheheh!!!ada 1 je shawl itupun yg tak perlu iron jgk :P
so..itu je ye..baju2 pn yg senang iron jgk..a big NO No for any silk or batik,ye,eheheh!!
okayla,olllssss...i am off to bed now :)
gud nite,sleep tight :)

Saturday, October 27, 2012

~:: The StraWbErrY LadY @ PaK BoH KuaLA LIpiS::~

 assalamualaikum,ollssss...
brsambung kisah we olllsss keluar minum2 hari khamis lepas :)
mcm selalu,bila balik Lipis,inila antra tempat yg we ollsss suka pilih utk lepak2,minum2..
Eechaa plak dh pndai..everytime pg sna...dia mesti order her feberet drink..the strawberry lady..
jom,let the pics do the talking :)
 the strawberry lady :)
 the chococappucinoberry ice blended :)












the mango vanilla ice blended :)


 eechaa khusyuk minum,she could finish the whole glass all by herself,okay :)

the food that we had..ringan2 je since sblm tu dh had a marvelous lunch ngan ikan bakar Aboh :)

sebelum balik,sempat singgah tapau ice cream goreng,ngeheheh!!!

okay,ollsss..take care :)

~:: PerBezaAN AntARa AqIqaH & koRbaN::~





1. Aqiqah tidak terikat pada masa tertentu, sedangkan korban dilakukan pada masa-masa tertentu, iaitu selepas sembahayang dan khutbah Hari Raya ’Aidil Adha hingga 13 Zulhijjah.
2. Daging aqiqah boleh di beri milik kepada orang kaya menakala daging korban hanya boleh diberi kepada fakir miskin.
3. Aqiqah dilakukan sempena menyambut kelahiran anak sebagai tanda kesyukuran kepada Allah, menakala korban dilakukan kerana memperingati peristiwa pengorbanan Nabi Ibrahim a.s dan anaknya Ismail a.s.
4. Daging korban sunat disedekahkan secara mentah, sedangkan daging aqiqah sunat disedekahkan setelah di masak.
5. Daging aqiqah sunat dimasak dengan manis-manis, dengan doa harapan agar agar akhlak dan kelakuan anak itu kelak menjadi manis dipandang orang.
6. Tulang-tulang haiwan aqiqah sunat dipotong pada sendi-sendinya menakala tulang-tulang haiwan korban tidak sedemikian.
7. Tuntutan melakukan aqiqah hanyalah sekali sahaja sepanjang hayat, menakala tuntutan melakukan korban ialah setiap tahun Hijrah.

Friday, October 26, 2012

~:: FadHilAt IbAdaT KorBaN::~




Ibadat korban merupakan antara amalan yang amat disukai oleh Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam di mana baginda sentiasa menggalakkan sahabat-sahabat baginda melakukan ibadat korban. Ini memandangkan ibadat korban itu mempunyai banyak hikmah dan kelebihan-kelebihan yang memberi kebaikan kepada diri kita, agama dan masyarakat. Oleh yang demikian, sebagai umat Islam yang mampu seharusnyalah mengambil iktibar terhadap galakan Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam kepada sahabat-sahabat baginda untuk berbuat demikian.
Terdapat banyak hadis yang menganjurkan ibadat korban antaranyab di mana Rasulullah s.a.w. bersabda;
مَاعَمِلَ ابْنُ آدَمَ يَوْمَ النَّحْرِ عَمَلاً أَحَبَّ إِلَى الله عَزَّ وَجَلَّ مِنْ إِهْرَاقَةِ دَمٍ. وَإِنَّهُ لَيَأْتِي يَوْمَ الْقِيَامَةِ بِقُرُونِهَا وَأَظْلاَفِهَا وَأَشْعَارِهَا. وإِنَّ الدم لَيَقَعُ مِنَ اللهِ عَزَّ وَجَلَّ بِمَكَانٍ، قَبْلَ أَنْ يَقَعَ عَلَى الأَرْضِ. فَطِيبُوا بِهَا نَفْساً

“Tidak ada amalan yang dilakukan oleh manusia pada hari raya korban yang lebih disukai Allah dari mengalirkan darah (yakni menyembelih korban). Sesungguhnya ia akan datang pada hari kiamat nanti dengan tanduk-tanduknya, kuku-kuku dan bulu-bulunya (dan diletakkan di atas timbangan). Dan sesungguhnya darah binatang korban itu mendapat kedudukan di sisi Allah di suatu tempat yang tinggi sebelum ia jatuh di atas bumi.[1] Oleh itu, ikhlaskanlah hati kamu ketika berkorban itu”. (Riwayat Imam at-Tirmizi, Ibnu Majah dan al-Hakim dari Saidatina ‘Aisyah r.a.. Menurut Imam as-Suyuti; hadis ini adalah hasan. Lihat; al-Jami’ as-Saghier, hadis no. 7949.)
مَنْ كَانَ لَهُ سَعَةٌ وَلَمْ يُضَحِّ فَلاَ يَقْرَبَنَّ مُصَلاَّناَ – رواية ابن ماجه
Maksudnya : Sesiapa yang mempunyai kemampuan sedangkan dia tidak melakukan ibadat korban maka janganlah dia mendekati tempat solat kami
Hukum ibadat korban
Hukum korban ialah sunat muakkad (iaitu sunat yang amat-amat digalakkan oleh agama) bagi orang yang memenuhi syarat-syarat berikut;[2]
  1. Muslim
  2. Baligh dan berakal
  3. Bebas/merdeka
  4. Ada kemampuan; iaitu memiliki lebihan belanja setelah ditolak nafkah dirinya dan orang-orang di bawah tanggungannya merangkumi makanan, pakaian dan tempat tinggal sepanjang hari raya dan hari-hari tasyriq.
Ibadah ini terbuka kepada semua orang Islam yang memiliki kelapangan atau kemampuan sama ada orang badar atau orang kampung/pedalaman, orang dalam musafir atau berada dalam negeri dan termasuklah kepada jamaah haji di Mina.[3] Terdapat riwayat dalam Soheh Imam Bukhari dan Muslim yang menceritakan bahawa Nabi s.a.w. melakukan korban di Mina bagi isteri baginda dengan menyembelih lembu. (Riwayat dari Saidatina Aisyah r.a.)[4]
Dimakruhkan meninggalkan ibadah korban ini bagi orang yang memenuhi syarat-syarat di atas. Berkata Imam as-Syafi’ie; “Aku tidak memberi rukhsah untuk meninggalkannya bagi sesiapa yang mampu melakukannya” (yakni Imam Syafi’ie memandang makruh meninggalkannya bagi orang yang mampu).[5]
Manakala di antara hikmat dari pensyariatan ibadah korban itu pula ialah :
Pertama : Untuk mengekalkan ingatan kita kepada kisah Nabi Ibrahim Alaihissalam yang sanggup menyembelih puteranya Nabi Ismail Alaihissalam sebagai korban, akan tetapi Allah menggantikannya dengan seekor kibasy. Dalam sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Imam Ibnu Majah daripada Zaid bin Arqam, dia berkata : Para sahabat Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam bertanya, wahai Rasulullah, apakah yang ada pada korban itu? Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam menjawab dengan sabdanya maksudnya :
“Ia adalah sunnah bapa kamu Ibrahim. Mereka bertanya lagi : Apa yang akan kami perolehi daripadanya wahai Rasulullah? Rasulullah menjawab : Bagi setiap helai rambut ada kebajikannya. Mereka bertanya lagi : Bagaimana pula dengan bulunya wahai Rasulullah? Rasulullah menjawab : Bagi setiap helai bulu ada kebajikannya”.
Kedua : Melatih dan membentuk kaum Muslimin supaya sanggup berkorban sebahagian rezeki dan nikmat kurniaan Allah demi kepentingan orang lain.
Ketiga : Memupuk sikap pemeduliaan dan prihatin terhadap masyarakat iaitu dengan mengagihkan sebahagian daging korban itu sebagai makanan atau meluaskan rezeki orang-orang fakir miskin sempena Hari Raya Aidiladha.
Keempat : Menyemai dan menanamkan sifat terpuji dan nilai-nilai murni ke dalam diri dengan meneladani kesabaran Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail Alaihissalam dan sifat keduanya yang mengutamakan ketaatan dan rasa cinta kepada Allah Subhanahu Wata’ala.
Footnote:
[1] Maksudnya menurut Imam al-Minawi; “binatang korban itu berada di tempat penerimaan yang tinggi iaitu ia diterima oleh Allah sejak mula diniatkan untuk dikorbankan sebelum ia disaksikan oleh orang-orang yang hadir ketika ia disembelih”. (Lihat; Faidhul-Qadier, hadis no. 7949)
[2] Al-Iqna’, jil. 2, hlm. 816. Kifayatul-Akhyar, hlm. 528. al-Fiqhul-Manhaji, jil. 1, hlm. 233.
[3] Al-Majmu’, jil. 8, hlm. 276.
[4] Lihat; Soheh al-Bukhari, kitab al-Adhahi.


SELAMAT MENYAMBUAT EIDUL ADHA

Thursday, October 25, 2012

~:: OuR DanCerS In d HaLL of FamE ::~




assalamualaikum,ollllsss...
still ingat entry sy yg  school play ni?
ahahahha!!! entry title kali ni mmg tak menahankn?kihkihkih!!!



pic above tu gambor a few of the dancers trained  by my partner & I...
liputan pasal ni dh pun keluar dl News Straits Time...

quoted lebih kurang mcm nila :)



The two-day production, performed by two separate casts involving about 270 pupils, was sheer mesmerising musical theatre.
APSS principal, Muhammad Putera Hamzah, said this was the second year the school had organised such a project for the pupils.
"Last year, we had a dual production -- Twice Upon A Time and Zork and Zindy -- which received overwhelming response and support," he said.
"The pupils started to work on the musical theatre right after they finished their final exams."
Putera said the project kept the pupils occupied, providing them with valuable exposure as well as allowing them to acquire new skills.
"Besides building confidence levels, we are also trying to nurture the pupils' talents and enhance their public speaking and dramatic skills," he said.
The show's director and coordinator, Azlinda Adnan, said the pupils rehearsed for three weeks, over four days each week.
The production, which comprised two acts lasting 45 minutes each, was sponsored by corporations as well as parents.
Twenty per cent of the proceeds from the show's tickets, priced at RM50 and RM80, will be going to charity.
Azlinda was impressed by the enthusiasm shown by the cast members and their parents.
"There was so much passion displayed by the cast, while the parents have also been really supportive of the project," she said.
The main character of Belle, the "beauty" of the title, was played by 12-year-old Manisha Rose Daram Rajah, who said she had always wanted to be the lead in a musical play.



"I have 12 numbers to sing, and I am glad that I managed to pull that off," she said.
The play's antagonist character Gaston, played by Thaqif Aris Johan Aris, said that while playing the role, he managed to discover something new about himself.
"I am by nature a shy and soft-spoken person, so playing this part helped to reveal my abilities," he said.
Prince Adam was played by Muhamad Daniel Darryn Hasting, who also enjoyed his new experience.
"I only recently transferred to this school and I have never been involved in anything like this back in my previous school," said Daniel.
Besides the main cast, the musical also involved a supporting cast of dancers and a choir.
source :

Read more: 270 schoolchildren make journey of discovery in 'Beauty and the Beast' - Central - New Straits Times http://www.nst.com.my/streets/central/270-schoolchildren-make-journey-of-discovery-in-beauty-and-the-beast-1.161504#ixzz2AJN2QLGy

~:: MemOriEsSsssSSs::~




assalamualaikum,olllssss...
mesti yg dh sampai ke kg halaman semua dh buzy menolong ape yg patutkan..esokkn raya..eheheh!!
yg masih dlm perjalanan pn adakn..moga2 selamat sampai..yg masih stuck dlm jammed..moga2 dapat bersabar..we olllssss mlm tadi pun sangkut teruk jgk..gerak dr subang kul11..sampai kuala lipis dlm pkul5..itu pun dh jenuh mncilok sgala laluan Felda yg ada...alhamdulillah,akhirnya sampai jgk...
insya Allah esok bakal ke machang,kelantan plak..beraya ngan in laws kt sana...doakan keselamatan prjalanan kami,ye :)

above tu gambor aktiviti my lalling sweethearts pagi2 tadi:)

hari ni mode mengimbas memories jaman kt SMSTMFP dlu..eheheh!!gara2 time ugh unstuff brg2 dlm kotak td trjumpa album gambor lelama..trnampak plak gambor2 ni,eheheh!!!

bersemangat berkimono...dulu mmg selalu brgambor ngan sensei no kimono( kimono kepunyaan sensei )...
maunya tak suka...belajar Nihon-Go 4tahun..mmg truja nk menyelami budaya mereka sekalikn :) 

 gambor2 waktu form 4 & 5..muda remaja-remaji gitu,ngehehehe!!!
nama saya bila ditulis dlm Katakana :) bunyinya jadi IMI SHAJIRA,ngehehe!!!



 ni plak gambor my other half & his gang,kihkihkih!!!
okayla,olllssss...
nak keluar bwk anak2 minum2 kt luar,jap :)
take care olllssss... :)

Wednesday, October 24, 2012

~:: RocKetry SciEnCE WorKshOP::~

 assalamualaikum,ollsss...
inila yg buat saya trkejar ke sana sini hari ni..tapi seriously seronok sangat...
maafla tak dapat nak cerita panjang2..insyaAllah..akan saya cerita panjang bila ada kelapangan nanti..
program ni sbenarnya organized by our famous Astronotical Association of Malaysia ..and our school mmg very proud that we are one of 10 selected schools throughout whole Malaysia...:)
yg dtang ke APSS hari ni was a group of 7 geniuses..members of this association ...lead by captain M.Faiz :)

okayla, let the pics do the talking,ya :)

above tu waktu introduction :)


 rocket building guna software :)
 hands-on activity..buat rocket thrust sender..us science teachers pn tried buat jgk,eheheh!!
rocket launching!!!!!!!


launch our own rocket thrust :)





semua seronok & excited dengar Captain Faiz cerita pengalaman & all the obstacles that he had to go thru masa pemilihan Angkasawan Pertama :)


all APSS Science teachers bergambar kenangan dengan our geniuses :)

footnote :
selamat bercuti kepada yg dh mula bercuti..
saya pn bakal bercuti..akan mula brgerak balik ke K.Lipis mlm ni insyaAllah..

okayla,olllsss..it's time for me to end my tuition kt tropicana ni..fetching my sis kt Citta jap..moga2 traffic will be nice to us,eheheeh!!!

take care,olllsss.. :)