background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Friday, June 29, 2012

~:: EefEcTS Of DIvoRce::~

assalamualaikum,...ollssss...
suspend tak ngan entry title saya pagi2 Jumaat ni..ye pagi2 yg penuh berkat ni...saya brkesempatan berkongsi kepedihan hati seorang ibu....not to mention her namela...
she's a colleague and a friend of mine...
she is now in terrible depression gara2 her two kids aged 5-12 were 'kidnapped' by her ex-husband...
sedihnya tgk dia...lari sana lari sana...jmpa org tu jmpa org ni..looking for her kids....
sampainya hati ex dia buat camnikn..dhla ever since she divorced her husband...that guy never turned up irregardless..sekadar menjenguk..jauh skali nk bg nafkah...alih2 trus larikan anak2 macam ni....
sampai hatikn....sedih sangat saya tengok dia...
doa saya moga she'll remain strong....
jom sama2 kita doakan sahabat saya tu..

by the way,pic above takde kena mengena ngan cerita ni..i just wanna share the pic yg caused sy kena sakat dalam our staff meeting ptang semalam..the pic was uploaded by one of my colleague kt his FB...kehkehkehkeh!!!biasala cikgu2 time2 stuck dgn mcm2 bnda PEKA la PLBS la...blablabla...mncari2 ideal nk hilangka stresskn :D

okayla...enough for now....malam taxi smpat bwk my lil fairies eat out for dinner...
layanka jela gambor dorang...everyday of my life undoubtedly becomes more meaningful....indeed....







sekadar ingin turut berkongsi....




Jika anak dibesarkan dengan celaan, dia akan belajar memaki.
Jika anak dibesarkan dengan cemuhan, dia akan belajar rendah diri.
Jika anak dibesarkan dengan permusuhan, dia akan belajar berkelahi.
Jika anak dibesarkan dengan hinaan, dia akan belajar menyesali diri.
Jika anak dibesarkan dengan dorongan, dia akan belajar percaya diri.
Jika anak dibesarkan dengan pujian, dia akan belajar menghargai.
Jika anak dibesarkan dengan rasa aman,dia akan belajar menaruh kepercayaan.
Jika anak dibesarkan dengan dukungan, dia akan belajar menyenangi diri sendiri.
Jika anak dibesarkan dengan kasih sayang dan persahabatan, dia akan belajar menemukan cinta dalam hidupnya.
Jika anak dibesarkan dengan toleransi, ia akan belajar menahan diri.
Jika anak dibesarkan dengan sebaik-baiknya perlakuan, dia akan belajar keadilan.

dikongsikan daripada PCL


till we meet again...have a great weekend ahead..
take care oolssss... :))

3 comments:

KhaiRin : anies said...

sian dia...ex-hubby dia tu foreigner ke?

QA's ~ mamapapa said...

anies : takpun ..org kita jgk :(..sdih..after 17 yrs of marriage ;(

dri_eni said...

sikit punya kijam la ex dia tu kan..sian kwn aw tu..minta dia bersabar..Allah bersama org2 yg bersabar..