background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Friday, November 22, 2013

~QUiNNy ZaPP ExtRa FoR OuR 3Rd LiL FaiRy::~










assalamualaikum,ollsssss... :))



hahahahah!!!terover excited ke saya ni???eheheheh!!dh 3rd child pun masih quite overwhelmedkan???

kihkihkih!!!actually..yesss...of course...setiap pregnancy is different..in almost all aspects...

and byk jgk similaritieskan....

contohnya..saya masih mngalami syndroms of morning sickness..yg kdg2 tak konsisten volumenya....
sama mcm my previous ones ....

apepun....sy redha dan terima segala2nya dgn penuh kesyukuran.....
mengutip pahala yg Allah tawarkan selagi trdaya inshaaAllah.....

okay....frankly....it may be a bit too early utk mulakan prsiapan ..tapi mengikut kira2 bugdet yg dh mr papapapito & I draftkan...it's not wrong for us to start now....

walaupun my pregnancy baru 22weeks...tapi honestly telling u olllsss..gara2 kali ni seolah2 bakal menyambut anak sulung sebab hampir 99% brg2 baby sudah pun kami hadiahkan kpd saudara mara and close friends..jadi memang kali ni we have to buy almost everything once again :)


bonusnya...we have eechaa's opinion in everything we are buying,ngeheheh!!!

and of course she is the one who gets most excited :)

seronok sangat tengok gelagat dia memilih brg2 everytime we went to shop ...walaupun cuma a few pieces of her future sibling's clothes or rompers :)


so....ya....we have listed 3 major stuffs to buy and it includes a stroller :)


stroller that was used by our 2 lil fairies before was given to a relative and yg tinggal cumala buggies yg mmg used by eechaa and que faiz all these while...


hence...we went to window shop quite a number of times till we decided to just grab one last 2 weeks :)


kebetulan masa tu we went to have lunch kt setia city mall and eechaa wasnt with us...dia joined her aunty and uncles balik Lipis...

three of us tak ikut sbb we olllsss ada important appointment ngan lawyer :)

so it was easier for mr papapapito to carry the stroller to the car while sy bawak que faiz masuk ke kereta :)



so,yesss..we chose a Quinny Zapp Extra for our 3rd cute lil munchkin...inshaaAllah :)





mula2 jenuh jgk nk decide sebab at first we wanted to buy a Quinny Zapp...but then it has to be paired with a Maxi Cosi to be used masa baby kecikkn...having thought of we already have 3 car seats ( mcm tau2 je anak nk masuk 3 satu hari ntikan :P )...so we thought that it's going to be a waste ....




 jadi akhirnya ..we both berbulat hati ambik Quinny Zapp Extra la :)


disebabkan kakak eechaa sgt excited when she saw the stroller kt dlm store room after she got back to KL...we olllsss pasangkan dulu Quinny Zapp seat utk digunakan either by her or by the brother sampaila baby keluar nti :P..coz mmg set ni comes with 2 seats :)...satu Zapp Original ..satu Zapp Extra :)


tengokla..seronok betul baby tua nikan:P


okayla ye olllssss....

ini saje buat kali ni...tak dapat jgk nk berlama2 hari ni...skejap lg ada appointment ngan financial advisor..kihkihkih!!cam serius je bunyi..mcm nk buat investment juta2 bunyinyakan...eheheh!!

almaklumla..msa cuti nila sy nak settlekan semua hal...klau tak susah sggh nak buat appointment :(

apepun,harap u olllsss dapat doakan urusan kali ni dapat 'close deal' successfully....walaupun dh pernah brjaya melalui proses ni sekali tak lama dulu..kali ni sedikit brbeza sbb dgn financial provider lain..moga2 takla fussy sangat...amin :)))
inshaaAllah..bila dh settle semua akan sy kongsikan cerita nya ngan u olllsss ye :))

till we meet again ye olllssss...

take care


Yours Truly







8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow

Ira said...

wah..
excitednya nk dpt baby baru.. :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam K.Immi..

huhu..nmpknya kena beli semua brg2 bby semula la ni ye.. mesti eksited mcm 1st time sambut bby sulong.. :)

beli mahal2 takpe..janji worth it :)

Ummu Madihah said...

Salam QA,

Cantiknya stroller ni! Sure riban2 ni ya! Yang bagusnya boleh lipat2 kecik untuk storage dan boh kat but kereta.

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.immi..

huhu.. series ke akak nk mkn cheesekut tu..
alahai..cma ni,klu buat,ngam2 rase sedap tekak sendiri jer pun..huhu..

insyaAllah..ada time yg sesuai, kite jumpe, cma buatkan utk akak 1..insyaAllah..khas utk mama buyung ni.. hihi..

dak-eiza said...

salam immey
wahh dh listed brg baby ek..gud gud
akk pon sume brg dh abih sedekah
bajet x nk pregnan dah kann
kena beli mcm baru dpt 1st baby le nih hahaha
morning sickness lg? sama la kiteee
take care yekk

Ratu Hatiku said...

seronoknya...akk plak yg excited dgr hihihi

Khai♥Rin : anies said...

Oh hooo..si kakak da rasmi dulu ek...