background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Saturday, December 7, 2013

~:: LoVeLy SOuVeNiRs FrOm NiHoN::~



assalamualaikum,olllssss :)))

wahhhhhh....ape khabar u olllllssss?????
windu nk jenguk rumah u ollllssss....berblogwalking mcm slalu...tp mcm selalula kn klau dh cuti2 sekolah ni..langkah panjangla skit ke sana ke mari...put more focus on activities with familykn..so waktu agak trbatas...jgn marah ye...inshaaAllah..akan smpai jgk ke rumah u olllsss nti ye :)


ini pun baru je balik dr bercuti menjenguk orang tua :) a few days kt kelantan : in law's..a few days jgk kt Lipis..my own parents'..:)
malam tadi baru kembali ke KL...kta my friends..pandai saya lari dr banjir..just right on time,hukhukhuk!!
memandangkan kelmarin mmg banjir dh mula sampai ke sesetengah kawasan di pendalaman Lipis :(


okay...mesti u olllsss kenal je buah kt dlm gambor atas tukan?
pisang kaki aka Persimmon :))))

takdela baru 1st time mkn buah ni tp kali ni special sebab terbang jauh all the way dr negara matahari terbit...Nihon aka Japan :)))))








inila rupanya lepas di kupas kulitnya dan di potong2...rasanya plak lemak maniskan..kadang2 ada sikit2 rsa mcm buah ciku...biji dia pun macam biji ciku kan:)


cuma ia takla ala2 soggy mcm ciku tu...rangup and crunchy gitu bak kata mr papapapito :)





alkisahnya dari mana datangnya souvenirs dari Nihon ni...my BIL hujung bulan lepas ke Japan representing Toyota Malaysia ke sana dalam 1 acara larian long distance :)


so sambil2 tu sempatla dia belikan souvenirs utk semua :)


ini untuk kakak eechaa...a set of jigsaw puzzle...gambor kucing gitu..sukan betul dia...berhempas pulas trus nak buat malam tadi sesampai2nya we olllsss di rumah kt KL dr Lipis :)











ngeheheh!!!
tapi sampai pagi tadi belum solve lagi,kihkihkih!!!



ini plak my most feberet la kan :)

the Fridge Magnet!!!!!!!!!!!


QUe Faiz plak dapat 2 ketul small toy cars...wahhhhh!!!mmg excitedla...dia mmg minat this kind of toys :)))


tengok tu!!!ceria habis!!!!


ini plak untuk mama and papa...sebatang Pilot Pen for each of us :)



alhamdulillah.....thanking my BIL very much for the thought....we olllssss paham sangat2 yg hrga barang2 kt Nihon sangatla mahal ..tambah2 compared plak ngan our currencykan...

so all these mmg dh sangat2 appreciated :)))


moga berganda2 rezeki Amin aka Pok Min in future..untung2 next year boleh pegi Nihon lagi,amin :))



okayla ye olllsss...nak siap2 bawak Umi jimba2 and shopping2 plak kejap lg :)


apepun,u olllsss take care ye hujan2 ni...


jom sama2 kita teruskan berdoa dan seboleh2nya turut menghulurkan ape yg mampu bagi meringankan kesukaran saudara mara kita yg kesusahan dilanda bencana banjir,...

Yours Truly


2 comments:

Nazayiena Ayiena said...

Bestnya dpt souvenir dr Nihon.
sedapnya buah pisang kaki tu,kak nurul pun suka mkn.

Khai♥Rin : anies said...

Jauh tuuuu