background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Wednesday, July 6, 2011

~:: TaHaJjuD CinTa :: ~


hmmmmm.....ada new serial drama kt tv3..utk slot zehra...xsabar nk tgk...seems nmpk mcm BEST sgt,...dgn list of actors and actresses yg gempak!CAnT WaIt !!

yg pnting..ada actress yg sgt aku suka style of actingnya..personal life n character dia aku xkisah sgt...dr dulu aku suka gile kt gol n gincu series...so,this upcoming series really drawn my attentionlaaaa...tgkla FaZurA bila brtudung..lawa n ayu sangat...:))sejuk plak mata memandang..:))
ok..ni ada
dia pnya trailer promo..

and synopsis sket


SINOPSIS DRAMA TAHAJJUD CINTA
Mengisahkan mengenai sahabat iaitu Citra Maisarah (lakonan Fazura), Seri (Fauziah Gous) tidak dapat lari dari cinta dan kasih sayang. Citra telah jatuh cinta dengan Azihan (lakonan Shah Jazle) seorang lelaki yang sangat berpegang teguh kepada agama. Emelda (kakak kepada Citra ) ada masalah dengan teman lelakinya dan dia sangat lemah untuk mengahadapi masalah dalam percintaan.
Citra dan Seri pulang ke Malaysia dan Citra berjanji kepda dirinya untuk membela hak hak kaum wanita dari ditindas kaum lelaki. Citra ingin membukti jugak kepada keluarganya yang dia akan berjuang demi hak kaum wanita yang tertindas di zaman sekarang ni. Citra jugak ingin memperjuangkan hak kakaknya yang ditindas oleh abang iparnya.
Manakala Seri yang telah jatuh cinta buat pertama kali tapi entah macam mana dan dia telah berkorban untuk berkahwin dan menjadi isteri keempat kepada seorang ustaz. Ustaz ni pulak bapa kepada Solahudin (Remy).
Dapatkah Citra dan Solahudin, menyelamatkan Seri ( Fauziah Gous) dari menjadi isteri keempat. Solahudin tidak mahu menjadi anak derhaka. Sampai bila Solahudin sanggup melihat ayahnya hidup dalam kemungkaran, menggunakan agama untuk kepentingan nafsu


1 comment:

NADHIRAH NOR ZELAN said...

http://dhiradeena.blogspot.com/2011/06/wanita-melayu-terakhir-contest.html

jom join contest saya...hadiah best