background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Friday, May 18, 2012

~:: PedAgoGy CouRSe By PPD PEtaLiNG uTAmA ::~





assalamualaikum,ollssss....

salam Jumaat yg indah semua....
semoga sihat & ceria2 selalu :))
hari ini saya kmbali kepada rutin biasa..started my journey to school around 7.10am gitu & reached school around 7.30 :))
alhamdulillah,traffic was very smooth..datang ke sekolah dengan mood yg agak mixed up..rindu nk jumpa colleagues & students ,ngehehehe!!!
can't wait to share the latest info dumped into my knowledge box spanjang 2 hari berkursus di PPD Petaling Utama kt Wisma Glomac,Kelana Jaya.

a very short course which was handled by 5 org JU...was basically all about the latest format of RPH ( rancangan pelajaran harian/lesson plan)....hrmmmm...which would be best described as....A LITTLE BIT TOOOOOOOO DETAILEDDDDDD....ape nak buatkn cikgu-cikgu...kita yang menurut perintah......................it will be implemented sooonnnn....cuma yang sedikit menjadi isu untuk di apply di sekolah saya nanti ialah..it will be all in Bahasa Malaysia...
all this while,everything is conducted in English so again bila kena buat dlm BM ni mungkin akan ambik sedikit masa..tapi takpelakan..turutkan ajelaaa...
but overall the course was GOOD and EFFECTIVE...dari dulu pun ada one thing yg paling sy suka bila attend course atau workshop organized by people from MOE....is the FOOD!!!!!!
ngehehehe!!!DELICIOUSSSSSSSSSS!!!!kehkehkehkeh!!!


so itula rumusannya kursus yg telah saya hadiri,ehehhheeh!!!KURSUS PEDAGOGI MATAPELAJARAN SAINS 2012

sedikit sedutan gambor.. :)





konon2 khusyuk,ye...


semalam jugak just before the closing...pihak PPD had briefly explained about another new implementation which will be also carried out in Malaysia soon..which is LESSON STUDY...
mungkin ada antara cikgu2 yg dh exposed to this technique...sekadar ingin turut berkongsi..boleh dapatkan the whole idea by watching this video ...








okaylah..ape2pun i was satisfied and actually felt lucky that i was chosen to attend the course since i've given the opportunity to get the latest info first-hand..alhamdulillah..takdela nanti saya blur2 je nak buatkn,ngeheheh!!!
anyways....skrang nak kna pikir plak bila date yg sesuai utk saya handle in-house training kt school...ermmmmm...mudah2an dapatla saya terangkan pada colleagues sejelas2nya..amiinnn...

dah habis je course smalam smpatla jugak saya lari ke post office..mengepos tupperware order dari cust from kluang,johor:))alhamdulillah..settled..
habis tuition bru fetched anak2 from nursery..sampai rumah pn dh pukul 8...kelam kelibut mngejar Maghrib...huwaaaa!!!anak2 pn dh kepenatan,...terus tertido je bila smpai rumah...uhuhuhu!!!

 tengok tu...terlentokkk dh...

3 comments:

KhaiRin : anies said...

OOOO dtg utk mkn ye kak

MamaEma said...

penat sangat tu..lentok baik jer..

QA's ~ mamapapa said...

anies : ngehehe!!!semestinya:)
mamaema : tulahh dia..:)