background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Monday, October 7, 2013

~:: PanDuaN SoLaT SaMbiL DuDuK::~





assalamualaikum,olllssssss....



semoga sihat2 selalu hendaknye :)


ada yg rindukan saya tak???
ahahahah!!perasan betul...
tapi sy rindu kt u olllsss semua....:))


last week langsung tak sempat nak update ape2....

sy berkursus dr hari Rabu sampai le ke hari Sabtu di Damansara Damai...
kursus yg mbolehkan saya mendapat pencerahan sewajarnya tentang KSSR tahun 4 2014 :)



apepun,hari ni bukan nak share pasal course tu...

tapi nk share kisah saya yg memang mabuk nausea brpanjangan sepanjang pregnancy....


sekarang ni sudah pun tamat trimester pertama tapi seperti yg saya jangkakan dari awal...
mabuk sy takkan pergi tiggalkan saya semudah atau sesingkat yang saya harapkan :(

melalui pengalaman yg lepas2 ..memang sy mcm ni....hari sy dh nak bersalin pun sy masih muntah2 :(


ape nk buatkan...bak kata kawan2 saya..inshaaAllah dapat mengumpul lebih pahala :)
wallahualam :)



okay....seperti my previous pregnancies jgk sy sangat jarang dapat menunaikan solat sambil berdiri mcam biasa,....

daripada awal pregnancy pun saya trpaksa solat sambil duduk sebab bila saya berdiri, saya akan trmuntah waktu saya ruku'...

selain tu sy sangat susah nak bangun balik lepas sujud...

benda ni mula jadi bukan pada akhir pregnancy je tapi dari awal2 lagi gara2 pembawakan mabuk saya ni.....



so hari ni sy sharekan video yg mnjadi panduan buat saya atau mungkin jgk buat u ollsss di saat2 kesulitan nantikan :)


okay ye olllsss...

ini aje utk hari ni :)


till we meet again, take care :)


Yours Truly

3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

u too take care

Ira said...

Salam k.imi. Smga sihat2 hendaknya. Masing2 pnya dugaan kan? Ada mdah ada susah. Smga k.imi tabah n sabar. Insyaallah pahala besar tu. Ira pn rindu jgk kt k.imi..hehe.. Hr tu ira la yg wassap akak. :p. Take care ye.

Khai♥Rin : anies said...

kalu model tu pompuan tgh preggy mungkin lbh mudah rs nyer... (dpt feel)