background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Thursday, February 9, 2012

~:: EEChAA's GhoSt StOriEs::~

assalamualaikum,ollsss..:)

tghari tadi wktu tengah pumping sessionkn..saya slalunya akan blog walking..then saya terbaca this entry from mummy izzah hanan  and mulala saya tergelak sorg2 ..


knp saya gelak??sbb..my lil gorgeous eechaa pn pnah crita pasal hantu ni..kelakar pn ade..seram pn ade..ceritanya mcm ni..

kejadian pertama 

ada 1 ptang tu..we went to my bestie's house..on our way back home dlm kul 9mlm gitu..si eechaa aka kakak ni mcm biasa..dia duk blakang ngan her beloved auntie: anyah laa...si Que aka adik ada kt dpan,kt carseat dia..then all of the sudden..dia cakap.."ish,janganla cubit kakak!!!"...my sis tnyala dia.."sape cubit kakak?"..she replied "nilaaa..hantu niiii...!!!" sambil tepuk2 cushion by her side dgn marahnya...ngeheheheh!!..my sis pn ape lagi...errrrrr SERAMMMM!!!then, she added "mama,tengoklah hantu ni..dia xnak pergi!!"...ahahahahah!!!sya pn cakap ngan dia.."it's okay,kejap mama halau dia,ye"..then saya baca ayatul Qursi ( dlm hati cuak & seram jgk )..habis je saya recite ayatul Qursi tu..eecha pn said "ok,mama..dia dh pergi"...alhamdulillah...such a relief,okay:))

kejadian ke-2

2 days after kejadian pertama...ptang tu we all went to a park..jalan2 & my 2 lil fairies ni main2 kt playground situlakn..so dlm rembang2 maghrib kitorang dh heading back home...tengah kecoh2 my sis & I bergosip pasal sorang makhluk yg PALINGGGGG KITORANGGG MENYAMPAH ya Allah menyampah giler kt minah yg perasan & suka menunjuk2 ni..tapi xpela,org yg kekurangan ni mmg kena ada sikap suka menunjuk2kn..klau x orng xperasan dia,ahaahah!!..we heard eecha was grumbling..potpetpotpetpot dengan nada marah,eh...then my sis tnyala dia..kenapa ni,kakak..marah2 ni..then eechaa replied...sambil tepuk2 seat kt sebelah dia lagi.."ni,hantu ni !!!usik2 kakak!!"....eheheheheh!!!again...meremang bulu roma rambut semua..kesnya time tu mmg remang maghrib..saya pn ape lagi cepat2la recite Ayatul Qursi lgkan...dh habis je sya still dgr eechaa membebel2 & bila saya tanya dia kta hantu tu still ada...GRRRRRR...ish,xboleh jadi ni...makin kebal plak 'DIA'!!!

tindakan spontan,saya capai tafsir Yassin kt dlm dashboard..passed to my sis..suruh dia pegang & we both baca sama2 ( dia tlong cekkan la kot2 ada yg tersalahkn :D)..okla..bacabacabaca...baru nk cecah ayat ke4..eechaa shouted "mama!!!hantu nangissss!!!!"aduuuuhhhhhh...my sis & I  pn continue jela ngan Yassin tukn..smpaila halfway..eechaa dh diam...main2 ngan her skirt..then dh dekat nk habis nampak dia dh terlentok lena..:))



itula critanya pengalaman kitorang berdepan dengan kisah hantu eechaa..samaada she was telling the truth ( of what she saw) ataupun cuma imaginationnya....wallahualam...but knowing her saya yakin yang she wasn't lying..yela..baru 2 years ++ kot..:)) 


moral of the story..surah Yassin tu insyaAllah akan sentiasa saya simpan dengan baik dlm kete cabuk saya tu...just in case...who knowsssss...uhuhuhu!!!



inila rupa budak yang kena cubit ngan hantu tu,ye:)



3 comments:

cikpia said...

anak sedara aku mai umah aku kat manjung pun dok nanges kata ada hantu blakang pintu...... sampai skarang aku tdo bukak lampu. he he....

p/s : imi, peng-tag-gan yang berjaya!!! bravo!!!

QA's ~ mamapapa said...

ahahahahah!!!soap..try mu pgang2 blakang pintu tu..ada rasa ape2 x??ahahahahh!!!tq,beb:)

LegendOfPersia said...

salam..
singgah sini jap..^_^