background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Monday, August 27, 2012

~:: 1St SyaWal 1433 H @ PanTAi IraMA BacHoK, KELanTan ::~



assalamualaikum,ollssss...

uhuhuh!!!mood 1st day start keje memang miserablekn?
tambah2 lagi dr pagi tadi duk berulang alik ke bilik termenung,huwaaaa!!!gara2 semalam seharian dr brekfes , lunch termasukla dinner ngan food dr dapur2 kedai je...:(
malas masak????
hrmmm...sikit2la,ahaha!!!tapi yang paling utama we ollsss semua trsangat2 buzy ngan macam2 benda spanjang weekend ni..nanti2la dah settle semua nanti saya share citernye,eh :P
and above pics tu gambor dinner malam tadi..semua fast foods,uhuhuhu!!!and most probably inila penyebabnya coz dua biji pizza ngan variant extreme edge ngan cheese burst..so super cheeeeesssyyyylakan....huwaaaa!!!!

anyways, enough of cerita2 yg tak best tu..nak sambung share ngan u olllssss citer we olllssss anak beranak beraya kt Kelantan on 1 st Syawal sbelah petang :))

eheheh!!!biasala budak2kn...baju raya sebelah pagi boleh pakai kejap je..dh berpeluh masam..lepas dorang woke up from their noon nap..mandi2kan dorang..tukarla baju lain..sambung pegi beraya ke Bachok,kg family my MIL pnya side :))


layankan pics yg sempat dicaptured :))


her innocent look???kehkehkeh!!!
comel menyarung baju krung drpd kain pemberian Tok Ma :)

Que sibuk usik barang2 PokPik :P



sempat menyinggah ke Pantai Irama Bachok, lepaskan rindu pada bau air laut...ooohhhhhh...eheheh!!!

Eechaa sempat blow air bubblessss :)

and sempat jugak 2 beradik ni lepaskan rindu merempit,kehkehkeh!!!


rombongan Mek Esah dari rumah ke rumah,ahahaha!!!
gambor ni kt rumah last sebelum gerak ke rumah Mak Nik..ini kt rumah yg mmg tak pernah kitorang miss out klau pegi beraya... rumah Ayah Sin :)





owwhhhhhh...my 2 lil fairies..there's no such word as 'exhausted' in their dictionary..dh dekat pukul 1 pagi..still duk merempit dalam rumah ni..belum tido2 lg,huwaaa!!!





























terharu tahap gaban,..inilah yg saya katakan in my previous entry..hadiah Hari Raya pemberian Ma...;)
ada sesuatu yg Ma katakan waktu menyampaikan hadiah ni pada saya yg lebih buat saya terharu...biarla hanya utk pengetahuan saya dan beliau....

rasa terharu & bersalah pn ada..sbb macam i dont deserve this..tapi bila saya suarakan pada Ma..kata Ma..ia bukan ape2 dibandingkan dengan ape yg pernah dan selalu saya berikan pada beliau dari sbelum jd menantu beliau hinggala sekarang..oowwwhhhhh..kenapa begitu jawapannya? segala yg pernah saya hadiahkan pada Ma dan Abah, sumbangan bulanan sekalipun  tidak sesekali saya harapkan pembalasan jauh skali utk dijadikan sebut2tan atau dicanang2kan kerana hakikatnya mmg bukan ape2....;(.....

apepun,saya bersyukur atas ingatan  & keikhlasan beliau..tak tau macammana nak balas...;(
hanya doa yg mampu saya hadiahkan...moga Allah berkati & limpahi hidup Ma & Abah dengan kebahagiaan dan rezeki yg tambah melimpah ruah ...amiiinnnn :))



* tumpang bersyukur melihatkan kehidupan keluarga mertuaku yg dh banyak berubah brbanding wktu mula2 saya mengenali mereka,alhamdulillah....

2 comments:

Tihara said...

wahh meriahnye beraya..akak tak sempat nak snap bagai...selamat hari raya..done follow u :)

Anonymous said...

mencanang juga tu..kalau tak mencanang, diri sendiri je tahu..wallahualam...