background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Wednesday, August 29, 2012

~:: IsLAmIc MoNumEnT ParK, TAmAn TamAdUn IsLAm , PulAu WaN MaN ::~


 assalamualaikum,ollsssss....

hari ni malas nak berbasi2..sbb banyaknya benda perlu disettlekan ni..almaklumla..esok bakal ada class party utk raya, Jumaat plak cuti lgkn?alhamdulillah...eheheh!!!sbenarnya walaupun cuti dh foresee yg takkan dapat berehat sbb ada 1 agenda yg agak besar ...selain daripada akan cuba memenuhi jemputan2 ke open house :))

so, entry hari nak share cerita 3rd Syawal...we just stayed at home menyiapkan my grand mom pnya stuffs ...coz beliau bakal tinggal ngan my parents kt Lipis...to make sure yg proses kidney dialysis beliau brjalan lancar...

dah lepas Asar barula keluar jalan2 jap...tu yg Que seronotttt sangat tu :D

as per advised by mr papapapito,maka sampaila we ollsss ke Taman Tamadun Islam , Pulau Wan MAn, Kuala Terengganu....

hari ni memang mood nk mengedit pics dh kelaut...so u olllsss telankan ajela gambor2 yg captured using my lousy phone cam,ahahhahaah!!!


let the pics do the talking,shall we?? :))


kt entrance of Masjid Kristal











sesi pujuk memujuk Eechaa sbelum keluar rumah...dh dijanjikan bakal ke playground barula dia ok :)



kt playground dalam taman tu sndiri..Eechaa sibuk main,Que sibuk mengorek isi perut handbag mama,uhuhu!!!








   me and my sister cum my kids' best nanny :))





my beloveddddssssss.... :))

dah alang2 pegi TTI ni saya pn ambik peluang masuk ke Monument PArknya..

sangat berbaloi sbb kt dalam tu ada 22 replicas of noteble mosques and Islamic tombs around the world...
tapi saya pegi sorang2 je,..anak2 sibuk nak main plus taman tu cuma bukak sampai 6.30...so i just quickly went in,took a tour..captured few pics of the replicas..tak sempat nak ambik semua gara2 phone battery dh drained out...:((

anyways,pics kt bawah ni some came from mine some  were uncle google's,kehkhekeh!!!

jom,layannnnnn......






























okayla,olllssss....
insyaAllah esok plak kita crita2 lagi,ye :))


take care :))






2 comments:

Anum said...

sangat cantik

izla said...

saya orang terengganu pon tak penah sampai sini

p/s: selamat hari raya, maaf zahir & batin