background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Tuesday, August 28, 2012

~:: CeLup- CelUp TepUnG @ PAntAi BAtU RAkiT, TerEnGGanU ::~

assalamualaikum,ollssss...

ape khabar hari ni?ramai yg dh habis puasa 6kn?ramai jgk yg dh dekat nk raya...saya sendiri?uhuhuh!!belum mula pn lg ;(
belum habis lagi crita raya ,kehkehkeh!!!nak sambung lagi...2nd Syawal pagi tak pagi sangat siap2kn my 2 lil fairies..dah pukul 11 lebih baru gerak heading to Kuala Terengganu,visiting Umi's side of family & relatives :))

gambor kt atas tu masa tengah2 sumbat barang dalam boot kereta..Eechaa manis berkebaya,ahahah!!!

gambor kt bawah ni gambor2 yg di snap masa baru smpai pekan Jerteh...belum sampai sejam perjalanan pn..Eechaa dh tukar baju..gara2 dia tertumpah Milo kt kebayanya..huwaaaa!!!


kekalutan kt dlm kete ngan budak comelll 2 org ni...bukan jenis budak yg masuk kereta terus tido....puas mamanya sndiri trlelap2 pn blum tentu dorang terlena....hhrrrrmmmm....


agaknya dorang pn excited nk jumpa insan2 kt dlm pic bawah ni :))


as usual, klau balik Trengganu dr Kelantan, we olllsss mmg sedaya upaya akan cuba singgah makan ikan, sotong celup tepung & keropok lekor panas2 kt Pantai Batu Rakit...makan2 sambil ditemani hembusan angin pantai & deruan ombak...pergghhhh..puitis plak!!
kebetulan plak my 2 lil fairies baru je lena...prjalanan pn dh x jauh...dpt park dekat ngan meja,anak2 tido dalam kete langsung tak terbangun,agaknya best tido dengan angin pantai...tapi cuma me & mr papapapito tak feel plak makan  tanpa anak2...cepat2 makan & tapau sikit and so the journey continued ...lgpun mr papapapito's  journey masih jauh :(

dh sampai...lepas temankan mr papapapito alas perut dgn sate & nasi dagang,sbelum meneruskan perjalanan yg masih jauh :( sempat ambik gambar ni...sebagai kenangan on our 4th Anniversary :))

2 Syawal 1429 ~ 2 Syawal 1433 H..doakan smoga 

mahligai kami sentiasa dlm peliharaan Allah,kekal 

bahagia hingga ke syurga... :)




so,hari raya kedua tu tak buat ape2 sangat..cuma ke rumah sedara mara yg dekat2 je..coz semua pn walking distance je...ini yg senangnya beraya kt Umi's side....no hassle tapi dapat jgk jenguk semua orang,alhamdulillah.. :))

malamnya pun tido awal lepas bebudak 2 orang ni penat main..untungnya penat berjalan jauh..bila sampai ke desitinasi dorang memang akan tido pengsan..cuma Eechaa yg few times jgk trbangun tengah malam & merengek2 kejap panggil papanya...ohhhhh...sayu,ehehehh!!!


okayla,itu aje utk cerita 2nd Syawal...
till my fingers meet the keyboard again...will be sharing with u olllssss on interesting places visited by us during our stay in KT :))


take care :))







3 comments:

Anum said...

happy family

Aishah Jahirah said...

salam aidilfitri....happy anniversary yg ke 4..semoga berbahagia selalu...:)

Kak Izan said...

Waa seronok balik kampung jauh2 nie... :).. Salam Aidilfitri..dari kami sekluarga.. :)