background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Wednesday, August 1, 2012

~:: IfTar @ HAJI SAmUrI SatAy, REstoRen JEjaNtaS SungAi BuloH ::~

assalamualaikum,oollssss...
semoga sihat2 and kekal kuat utk meneruskan ibadah puasa..insyaAllah :))
sekejapnya masa berlalukn...terasa kesal plak di hati ni....belum mampu lagi memanfaatkn keberkatan Ramadhan sepenuhnya... ;(....semoga lebih dipermudahkan dari masa ke masa..

bulan Ramadhan mmg bulan yg paling seronok klau dapat dihabiskan dengan beriftar ngan our belovedsssskn...
syukur dengan nikmat kasih sayang daripada keluarga yg tak pernah kurang...
Ahad leaps, kebetulan my parents yg dr Alor Star ( balik rumah lama,had to settle few things) on their way heading back to Kuala Lipis, sempat sampai kt area Sg Buloh ngam2 sebelum waktu berbuka..jadi dapatla we olllssss spent time utk fasting break sama2 :))

gambor kt atas tu gambor my lalling Eechaa yg dh ready nk keluar jmpa TokMi and Tok Abohnya.
petang2 macam tu pn kemaruk nk ber sun glasses..layankan jela :))

okayla olllsss....
jomla layankan gambor2 we olllsss kt sna...klau u olllsss kebetulan dlm prjalanan jauh and guna PLUS Highway ke northern side nti...bolehla singgah makan2 kt sni...bersih and harga pn sangat reasonable...kitorang zaman2 duk ulang-alik KL-AS-KL dlu mmg slalula singgah sni.
variety of choices jgk..fast food outlets pn ada quite a number, ada A&W,Baskin Robins, KFC, Burger King,kopitiam pn ada...tapi we ollsss kn melayu tulen gitu....bukak2 pose tetap nk nasi jugak,eheheeh!!!
kebetulan ada jugak Sate Samuri kt situ...sambarla sate skali,ehehehhe!!!

my other-half and my belovedsssss :))


some of the food that we had :))




lepas usai berbuka & solat kt sna my parents pn continued their journey..we ollsss plak grabbed the chance of mr papapapito's presence untuk sambung jalan2 ke The Curve...

first place we went mestila tempat feberet Mr Papapapito...
Mesin Urut Ogawa,ahahahha!!!
saya pn gedik nk kena massage jgk..bolehla tahan,kihkihkih!!!

habis seisi keluarga nk duduk,ahahah!!!mmg over :D


okayla ollssss...
till my fingers meet the keyboard again :))

Selamat Berpuasa & Berterawih :)










4 comments:

izla said...

samalah kita, tekak melayu.
tetap carik nasik.hahhaa

pinky said...

lama tak menyinggah kat sg buloh tu... dulu sll gak....ada kedai nasi lemak best...

KhaiRin : anies said...

dulu sy suka mkn sate hj samuri ni tp lately entah knape rs nyer mcm kureng je

QA's ~ mamapapa said...

izla : ehehe!!!btulkn,tak dpt wktu brbuka,wktu sahur msti ada
pinky : nasi lemak kt kaya kopitiam tu pn sedap :)
anies : xsama nikmtnya dgn mkn kt Samuri Kajang,..sizenya pn lbih besar :)