background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Wednesday, April 18, 2012

~:: BaYI MaTi DiPIjAk BaPA SeNDiRi ::~




astaghfirulllaaaaaahhhhhhh.....

kenapa...kenapa..kenapa...sampainya hati....



gara2 mabuk???????
kenapa pilih jalan itu untuk release kn stresss??????

tolongla saudara2 muslim sekelian....kan ke bagus jika kita sebagai muslim benar2 melalui kehidupan seharian mengikut ajaran Islam yg sebenar...
ye..betul...hidup kita penuh dengan tekanan...bukan namanya hidup klau selalu tenang & bahagia je..tapi sebagai khalifah di bumi Allah..kita kena rasional...
saya x sure bapa yg zalim ni muslim ke non-muslim..tapi saya tetap nk ajak all muslims amalkan ayat atau doa kt bawah ni bila2 kita rsa sangat2 streessssss!!!

tolong..tolong...tolong....
JANGAN JADI BODOH!!!
JANGAN JADI KEJAM!!!

JANGAN JADI HEARTLESS!!!!!


doa untuk menghilangkan stress & tekanan...
insyaAllah..kepadaNya kita mengadu..

petikan news yg sangat menyayat hati...
source : forblogger.net


Melalui sumber yang diperoleh dari Akbar Berita harian dan Harian Metro, bayi lelaki berusia 2 minggu itu meninggal dunia disebabkan tempurung kepalanya pecah dan tulang rusuk yang patah. Kejadian yang berlaku di Taman Bernam Jaya, Tanjung Malim pada khamis lalu dipercayai berpunca dari pergaduhan suami isteri. Suspek yang juga merupakan bapa kepada mangsa dikatakan dalam keadaan mabuk ketika kejadian berlaku.

Sumber polis berkata, hasil laporan bedah siasat pakar patalogi Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB), Ipoh, di sini, mendapati selain dipijak bapanya, bayi malang itu turut dihumban ke dinding.

Menurutnya, mangsa dipercayai dihentak atau dihumban ke dinding oleh bapa kandungnya sendiri yang dikatakan berada dalam keadaan mabuk.
“Mangsa mati dalam keadaan terseksa apabila tengkoraknya hancur. Ada kemungkinan kepala mangsa dihentam sekuat hati pada objek keras hingga menyebabkan tengkoraknya pecah. “Doktor yang melakukan bedah siasat turut menemui kepingan dan cebisan tengkorak mangsa yang sudah pecah.

Selain itu, tulang rusuk mangsa juga patah dipercayai akibat dipijak bapanya“ katanya.

Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan iaitu membunuh. Kes bayi pecah kepala dipijak bapa sendiri bukanlah kes dera bayi yang pertama kita dengar dan semakin jumlahnya semakin bertambah sejak kebelakangan ini.



semoga kita semua kuat & tabah..
dijauhkan daripada manusia2 berhati binatang ni...aminnnn...

jom layankan gelagat my 2 lil fairies when the were having their own funtime...







video

tu dia...even cloth hangers can be transformed as toys :)



video

as he couldn't make the choice, he decided to have both at the same time :)


doa saya..saya terus tabah & kuat menjalani liku2 hidup as their parent...
walaupun i will have to go thru sleepless nights for years pn saya sanggup...janji dorang dapat jalani kehidupan yg baik walaupun mungkin tak sesempurna mana..alhamdulillah..













1 comment:

mummY daniSha said...

eeeee ngerinye dengar...mayb non muslim kot...sedey kan bile dgr cite2 mcm ni