background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Friday, April 6, 2012

~:: DiSAmAn AbAnG PoliS ::~




assalamulaikum,ollssss....

it's lovely blessed Friday again...from this week onwards...i'm gonna love my Fridays even more since i managed to reschedule all my private tuition classes aaannddddd.....NO CLASSES ON FRIDAYSSSSSSS...



okayla,gara2 hari ni Jumaat..saya teringat kisah Jumaat yg lepas...bila tengok entry title and gambor kt atas tu..mesti ada antra korang yg dh berjaya teka what is this story all about ,ngeheheheh!!!

oh,ye..sbelum trlupa..gambor tu saje2 je buat twisted mcm tu,ye..nk bagi u ollsss exercise mata,kihkihkih!!!juling2kn sikit mata2 yg cantik tu,huhuhhu!!


okay,without further ado,ceritanya lebih kurang mcm ni,after school,sy jemput anak2 dari nursery coz mr papapapito keje pagi..wpun time tu dia tengah break tapi dia kt masjidlakn...

as usual,my cutie Que klau saya fetch diorang saya kena standby biskut ke roti ke ape2 yg boleh dimakanla on the way homekn..so dia akan asyik mengunyah je...no cranky2 la...
so,settle utk Que...


eechaa plak dia akan main2 kt blakang...cerita itu& ini....ok,dh dekat nk sampai rumah,lepas terowong dari Mutiara Damansara tu..tiba2 eechaa mintak susu...kalut2la mama took it out from their nursery bag...dh dapat ..opppssss!!!ter dropped plak :(
menggagau2la tangan mama nk mencapainyaa.....smpai trpksa bukak seatbelt..alih2....kt depan mata dh sampai tempat abang2 polis duk berteduh...CANTIKKKKKK!!!!


ape lagikn..dh sah2la kena tahan...:'(

abang polis pun mintakla saya pony driving license...okla,to be honest.i am a very clumsy & forgetful lady ..:(

tapi nasib baikla lesen tu 'ada' kt dlm purse...CUMAAAA......dh bagi SEMUA yg ada..tiba2...takde yg expiry datenya pada tahun 2012...huwaaaaaaa!!!abang polis pun dgn penuh hemahnya tanya saya..mana yg terbaru,puan?

DUSSSHHHHH!!!!saya pun tau kt mane...boleh x jwb mcm tu???
ape lagi..malu giler,,dh biru  hijau merah kuning dh muka ni dibuatnya...

abang polis tu tnya lagi..puan ni dr mane?tau x knapa saya stopped puan..

saya pn buat muka innocentkn..saya ceritala saya dr mane..terus saya selit skali sebab musabab saya x sempat fasten my seatbelt,huwaaaa!!! :'(

abg polis pun meneruskn la sesi ceramahnya di tengah hari yg panas terik tu...
and dia boleh tambah plak...hari ni Jumaat,puan,..kitorg pn dh nk gerak g semayang..klau boleh xnak tahan puan lama2 kt cni...

lain kali..blablablablablabla....(sesi menasihat,ok)

alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulilaah....
SAYA DILEPASKAN TANPA SEBARANG SURAT CINTA :)))))))

FFUUHHHHHH!!!!leganya....semoga Allah memberkati hidup abang polis tu..:))

sampai je rumah...puas saya perah kepala otak..i couldnt recall on d latest renewal of my driving license..seriously :'(

maka,last Tuesday,..sebelum rush ke tuition saya singgahla post office,check on d validity of my license..

DUSHHHHH!!!EXPIREDDDDD OCT 2011!!!!

maka kerana itula klau u olllss perasan saya pnya license tu renewed on 3rd of April 2012 okeyhhhhh!!!

moral of d story:... janganla jadi absent minded mcm saya...HAMPIr2 DISAMAN ABANG POLIS!!

terima kasih skali lagi kt abang polis yg sangat bertimbang rasa tu..:))

2 comments:

KhaiRin : anies said...

so ada sbb nyer knape tarikh renew lesen sm dgn birthdate..

mummY daniSha said...

byk kali kene tahan sebab x pakai seat belt tp alhamdulillah x kene saman heeeeee