background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Friday, September 20, 2013

3B' s PaREnTinG : BrEasTFeeDinG, BaBy-WeArInG AnD Bed-ShaRinG::~




assalamualaikum,olllsssss.....


salam Jumaat yg mulia & penuh barakah buat semua :)


as parents mesti all of us pernah dengar pasal nikan?
dan saya memang percaya & yakin....kebanyakan malay parents do practice all thesekan?

especially bed-sharingkan?i have met a few parents who are also friends of mine yg mmg dr the first few days of the child's life mmg baby tu terus ditidurkan dalam his or her own baby cot..IN DIFFERENT ROOM !....hhhrrrrrmmmmm....sebetulnya bab2 parenting ni mmg agak susah nk commentkan...tp sejujurnya bg diri sendiri..walaupun trpksa pinjam rupa zombie.....xsampai hati rasanya nak biarkan anak2 kecik kita especially babies melalak2 tgh mlmkn...

mmg parents yg praktikkan mcm tu bgtau sy yg it took sumtime utk baby tu biasakan diri but eventually baby tu akan faham and will never cry and ask for milk di tgh2 mlm lg :(


hrrrrmmmm...wut say u???
sejujurnya sy mmg xsampai hati :(


alhamdulillah..utk kedua2 2 lil fairies sy mmg amalkan 3B's dan alhamdulillah jgk sy brjaya dan masih melaluinya dgn bahagia seadanya :)


apepun, lain orang lain pemikirannya kan....doa saya semoga ape pun pilihan & cara kita mendidik anak2..semoga itula yg trbaik dan bakal menghasilkan yg trbaik jgk,amin......


inshaaAllah..utk our beloved 3rd fairy ni pun akan kami teruskan :)
semoga dipermudahkan niat kami ni :)



till we meet again ye olllsssss....
take care ..


Yours Truly

7 comments:

Pearl Kaz said...

anak kami pun share sekatil dengan kami... sebab bila dia nak susu tengah malam, kita tinggal bagi je dia susu...malas nak bangun2. haha.. family kami pun mmg jenis tak beli baby cot. hehe

Nurzakiah Hanum said...

waalaikumussalam

Zee Suhaini said...

zee pon share sekatil jer kan..bila dah besar skit baru asingkan..kalo time baby dah asingkan cam kesian..kita pon tak larat nak bangun ulang alik tengah malam kasi susu..tu pon kalo dengar..kalo tido mati camner??

Rai Ourkizuna said...

erk..saya tak pernah ada baby cot.. dan tak pernah teringin nak ada baby cot walaupun dah 3 anak.. hahaha..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Immi..

kami semua tido sebilik..tapi tidak sekatil..
mcm mmber cma,bby dia mmg diasuh tido dlm bby coat sendiri.alhamdulillah.. okey..

Khai♥Rin : anies said...

kalu di asingkn x ke yg penat ibu bapa tu sendiri nk pergi jengah anak..apa la slh nyer seblik..lg pn mereka kn masih kecil..lain la kalu da bsr pnjg kn

eyeyou said...

my older son (12yrs) pon still tido sebilik dgn sy...(sbb babah nya sentiasa out station...) takot gak la klo malam2 apa2 hal...(kononnya si anak ne diwasiatkan oleh bapaknya jaga la mama n adik2nya, tapi mak dia yg jaga dia blk....huhuhuuu)