background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Wednesday, January 1, 2014

~:: FunTimE aT PuTerI HarBouR FaMiLy TheMe ParK : thE LiL BiG CLuB::~









assalamualaikum,olllssss :))


wah2..2nd entry on the new year of 2014 :)


alhamdulillah...masih brnafas utk meneruskan kehidupan dengan penuh iltizam,inshaaAllah :)

alhamdulillah jgk....ada azam yg dh trcapai...ada 1 azam yg masih perlu diteruskan..sbb memangnya azam ni akan mngambil masa a few years :))


apepun,.nak tunaikan janji nak terus kn cerita tentang pnjelajahan we olllsss ke Lil Big Club plak...

sebetulnya kt Puteri Harbour Family Theme Park ni ada 3 main parks..we olllsss chose only 2..based on interest of our 2 lil fairies :)

so ..Hello Kitty Town cuma kt 1st floor...Lil Big Club plak on d 2nd and 3rd...

frankly, concept Lil Big Club ni pada saya sangat2 worthy :)

ia seakan2 indoor theme park kt Genting Highlands ye tapi much better ( in our view) sbb all the games and rides are purposely meant for kids and parents :)))


so..kita boleh enjoy everything together2 !!!!!!!

okay...above pic of course gambor eechaa yg got very excited and overwhelmed bila dapat peluang brgambar ngan mr barney :))








Que Faiz plak sibuk nk tgk Thomas :)


lepas melayan eechaa kt the Barney's Yard...

we olllsss ke Pingu's Igloo :))


ini yg paling saya suka....

all the games are limitedly can be played by all of us...

since we olllsss dh paid for the entrance and that's about it...


sangat2 worth it coz kita boleh main all the games and the rides sampai lebam,ahahahah!!!


layankan the pics la...mr papapapito pun sama get dragged ,kihkihkih!!!


























 ok..the next station..we olllsss moved to the 3rd floor dulu :)

tengokla wajah2 excited nk get on the ride :)
Knapford Station Thomas Train Ride :)















alright!!!next was Bertie The BUs!!!!!



kihkihkih!!!gayat tak???gayat tak????

like i told u olllss earlier...mmg fun sbb rides kt sini semuanya safe utk small kids and us..so mmg tak cukup mggayatkan..tp selamat :))






owhhhhh...senyuman mu anak...mmg really showed how happy she was :)))

 haaa!!!!ini plak Colin Crane Drop Ride...
sayangnya mama and Que Faiz tak boleh naik,huwaaaaa!!!
takpela...sedar skit diri sedang mbuyungkan,kahkahkah!!!

tapi memang mula2 nampak eechaa mula queued up utk dapatkan turn naik ni...saya rsa mcm tak percaya..i assumed that i could hear her voice screaming the loudest afterwards..malangnya it was like i didnt know my own daughter...not only there was no single scream..instead she was laughing all the way.ahahahahahh!!!!

walllah!!!my very brave and adventurous girl :))) 


right next on the list was the Harold's Helitours Ride :))



wallah!!!anakanda berdua jadi pilots ye..mama jd passanger aje,ahahah!!

okay..yg next ni standard akan ada kt semua funfairkan?:))

the Windmill Ride :))


wahhhhhhhh!!mmg enjoy habis2!!!


dah habis taram semua rides...anakanda berdua serahkan diri utk 'get stucked' kt dalam the Sodor Palayground...lama jugak they olllsss kt dalam sana...and kt top floor of the playground disediakan seats for parents to rest :)

it was like a menara tinjau gitu ..ada balcony..so here are the pics of the whole theme park snapped from the balcony :)



 pics sekitar the playground :)







hohohohohohho!!!mmg enjoyable sesangatkan???!!!

dah habis kt top floor tu we olllss turun ke 2nd floor balik utk experience the other 2 places which are Angelina's dance Studio and Bob the Builder Play Structure...

sayang sangat batt camer dh flat habis masa ni...tp memories di sana tetap trpahat di ingatan inshaaAllah:))


alhamdulillah...it was such a great experience being there :)))


inshaaAllah bila baby yg bakal lahir dh about Que Fiaz's age nanti we olllss akan ke sana lagi..coz klau kecik sangat not fun enough plak utk diakan :))

inshaaAllah :))

for u olllss yg ever had plan nk ke sana..mmg sgt berbaloi2 utk kids age 3-12..i would say that's the best range of age kot :))



okayla ye olllsss....

that's all about the Lil Big Club :))


next entry will be about the next excitement in JB : therapy  for Mama & Papa,hoooorayyyyyy!!!!



anyway...on the 1st day of 2014 ni..u ollsss bawak anak2 ke mana..we olllsss ni actually plan nk ke my aunty's place at Putrajaya..my cousin yg baru balik dr Vietnam asked us to come...kecoh suruh ambik bedsheet yg she bought for us....hooorayyyyy!!rezeki2 :)))


okay ye olllsss...till we meet again, u olllsss take care ye :)


Yours Truly

1 comment:

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.immi..

i jelessss.... hehe..cantiknya tempat ni kak..
aduhai...kene kumpul duit dan set cuti awal2..tak kira..nk pegi jgk sini.. :)