background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Monday, January 20, 2014

~:: No MOrE HanDBagSSSSSS???????::~


assalamualaikum,olllsss...

ape khabar semua???

nmpak gaya hri ni nk bngun and kmbali keluar bkerja tu agak trpisat2 mata saya,kihkihkih!!!

dah lama sangat plak cuti rasanya :P

apepun,hidup perlu diteruskan pastinya..walaupun sesampai je we olllss ke KL sabtu kelmarin.. Umi & Aboh masih lagi busy melayan panggilan & membuat panggilan brkenaan sgala urusan pusaka arwah kedua2 Tok & Tokki :(


sebelum brtolak balik KL pagi Sabtu kelmarin pun kami sempat mnjengah tanah kebun Tokki yg skrg dlm proses penanaman semula...nasib baik la mmg dr mula2 nk teruskan proses, Tokki mmg dh amanahkn segala urusan pada Aboh..so mmg Aboh dh proceed dgn mcm2 procedure yg perlu ..tp mmgla kami sgt2 bersedih sbb Tokki xsempat tgk semuanya brjln lancar...

apepun..semoga Tokki aman di sana..amin ....

sedikit sedutan gambor di kebun getah Tokki 


sempat jgk brtemu mata dgn bbrpa pkerja Tokki...sambil2 we olllsss tumpang dengar amanah yg Aboh smpaikan pd they olllss..sbgaimana arwah Tokki pernah mengharapkan they olllsss..mcm tu jgk we olllss..mmndgkn we olllss tggl jauh :(



sekembali ke KL...byk jgk urusan yg trtangguh di sini..perancangan we olllss nk cat sikit dinding rumah yg jd pnghadang antara ruang tamu yg kiut spacenya dgn toilet trbantut...

terus we olllss keluar skejap ptg smalam...cari wall paper aje..bolehla kot :)

itu yg ambik gmbar anakanda berdua msa keluar cari brg2 dapur skali smlm..mmg jenuh nk nunggu dapatkan dua troli utk diorang,huh!!!

habis beli brg sempat singgah pasar mlm depan rumah..beli my feberet Yong Tau Fu :)

inila dia mknanan yg sy sangat2 lalu telan buat msa ni..dgn nasi grg kampung, nasi berlauk biasa blm ngan lagi :(


kiranya buat masa skrg sy org yg untung sbb kangkung dh turun harga kan,ahahah!!


balik2 rumah je..terus berkemas ape yg patut..sambil2 adik2 & mr papapapito duk menempek dinding...sy mnggagahkan diri mngemas bilik stor...

akhirnya sy brjaya gantung 80%of my handbags dgn sedikit terurus...ahahahah!!!




and sebab tu jgkla sy keluar dgn azam konon2..NO MORE HANDBAGS SHOPPING,ahahaah!!!


sbb yg trgantung tu blm masuh yg kecik2 ala2 clutch and ada jgk yg blm bukak..masih dlm dust bag,huwaaaaa!!!


kita tengok la nanti ye..setakat mana brjaya,hukhukhukhuk!!!



okayla ye,ollsss...

selamat meneruskan ibadah bkerja utk seminggu lbih lg..sebelum kita semua bercuti CNY plak :))


take care olllsss :)

Yours Truly

4 comments:

mama aryan said...

huii...banyak nyer handbag tu, mintak satu...hehehe

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam k.immi..
alhamdulilla..walaupun arwah dah takda.amanah dia dah tertunai..dan semoga kebun getah tu sentiasa diperhatikan..

huhu..jenuh la nk menyusun semula barang2 bila pindah.. eheh..byk betul koleksi hndbag akak.. :)

Umi Nazrah said...

salam singgah. jual la yg mana handbag yg taknak tu. jual preloved handbag. hehhehehehehee

Cho Zila said...

banyaktu handbagnyer.. akak der dua atau 3 .. tupun yang satu tu pakai sampai hancur.. yang duatu sparejer... kot gi rumah orang kawen takder hand bag elok ...