background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Thursday, January 9, 2014

~:: JaKarTa DaY 1 : TaMan MiNi INdOneSIa::~




assalamualaikum,olllsss...:))

ape khabar semua hari ni?

hrrmmmm..perasaan menempuh hari Khamis ni lain macam skitkan..sbb esok dh Jumaat,yeaayyyyy!!!

ehehehe!!!

okayla...akhirnya dapat pelan2 share ngan u oolllsss on our honeymoon trip to Jakarta & Bandung..

cerita ni dari tahun lepas lagikan..tapi punyala susah nk update...

yg sebetulnya ia jadi susah tu bukanla hanya sebab banyak gambor nk kena sort out tapi klau u ollsss perasan, waktu saya ke sana..saya tengah mabuk teruk actually and percaya atau tak...kalu ape2 je hal yg brlaku atau berkaitan dengan tempoh masa tu..selagi mabuk saya tak hilang..saya tak boleh tengok even gambar nya sekalipun,ahahaahah!!!


pelikkn penyakit org mabuk mengandung ni,...ehehehe!!

hanya yg pernah melaluinya sahaja akan paham :P

okay..walaupun mabuk sy masih ada sampai saat ni tapi dh banyak kurangnya so inshaaAllah ..dapatla saya slowly publish the entries related :)

okay,....ada 2 asbab yg menyampaikan kami ke bumi Indonesia...

sejak awal tahun lagi...pihak Tupperware dah challenged saya as one of their directors utk maintain target sales of rm7000/month and 2 recruits/ month selama 6 bulan dr March - August 2013 :)


alhamdulillah..saya berjaya mncapai target & rewardnya adalah ...inila dia..the FREE TRIP to Bandung & Jakarta 4 days 3 nights..including air fares, land fares, food & 5 stars accommodation !!!!!!!!


syukur sangat2 & mmg daripada mula mnyertai cabaran saya dh plan nk bwk mr papapapito sama2..so that we could celebrate our 5th wedding anniversary kt sana :))))))

utk mr papapapito saya sponsored the trip for himla kiranya coz reward yg sy dapat utk 1 pax je :P

tapi syukur alhamdulillah....memang berbaloi2 walaupun brhabisan bbrapa ribu utk kos & SHOPPINGGGGGGGGG!!!


coz sepanjang trip tu we were treated with 5 stars treatment..:))

tak payah nk susah2 pikir ke mana nk pegi,kt mana nk makan,..nak naik ape..itu & ini :))


we both really enjoyed the trip,alhamdulillah...


okay,...jom layan a few pics kt KLIA...we were gathered there seawal sbelum Subuh hari Khamis :)

when we were on the shuttle heading to international departure gate :)
 dah selamat dlm flight dh boarding dh pun :)

 Mak buyung yg sbetulnya agak nervous nk teruskan perjalanan sebab takut tak berdaya..kalaula ini cuma personal trip dh lama dah postpone ...eheheheh!!!


mabuk2 pun muka maintain TEMBAM,hokeyyyyyyyhhhhh!!!

 perut dh timbul dah pun time ni :))))


we ollllss boarded on Garuda Airlines flight :)


okayla plane nya.... 

cuma seatnya agak sempit mcm seats Air Asia gitu..tp foodnya SUPERRRBBB!!! :)))


setibanya di Jakarta...we olllss had lunch..

ya,ampun..dh tak ingat nama restorennya...

and mmg tak fair klau sy bg review about their food sbbnya sy mmg tak trtelan ape pun...hukhukhuk!!!

masih mabuk teruk and tak boleh mkan nasi :(



nasib baik mr papapapito ok je ngan food diorang :)

actually restoren ni provides masakan Sunda :)


the first place that we visited was Taman Mini Indonesia...

okay..kt sini ada contoh2 rumah pelbagai bangsa di Indonesia..

sama macam mini malaysia kt Melakalakan :)


jom layankan gambar tempat ni :)






















ada sekeping dua gambor tuan tanah :)

 time ni we ollsss tgh kalut nk ambik group photo :)



okay ye,ollsss...

inshaaAllah,...nanti sambung ngan kisah seterusnya di Indonesia :)


till we meet again,take care ye :)


Yours Truly

2 comments:

♥ Cm¬™ shIem¬™ ♥ said...

salam k.immi..

wah..trip ke bandung uolss..
bestnyer!
alhamdulillah..target tercapai..mmg workaholic sungguh akak ni..n at the same time seorg mama n wife yg fleksibel.. huhuuu.. jeles i tgk pic2 tu... :)

dak-eiza said...

wowieee trip pi bandung...seronoknye
tahniah!! reward atas usaha keras awak kann...am so jelyy uuu haha

akk plak kan kalau pi jenjalan tros hilang mabuk tau..blk umah jekk melepekkk haha..pesen cenggini pon ade kann