background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Tuesday, March 19, 2013

~:: CoMplEtELy WEanEd OfF ::~



asslamualaikum,olllssss...

hari Selasa yg SELESA bt semua?inshaaAllah...
hari ni alhamdulillah genapla 2 bulan Que dh completely weaned off from breastfeeding..sumthing yg sgt diluar jangkauan saya...sgt2 mudah utk lepaskan Que drpd breastfed...
sy langsung xperlu calit ape2 pada Cik B..it's so gud to be true..isn't it? 
to itula alhamdulillahnya..kurniaan Allah pd sy...:))

drpd permulaan..sy cuma kurangkan attachment..esp time nk tido..Que lebih byk trlena di bahu mr papapapito..and kami tmbhkan frequency of feeding & drinking milk..so that msa nk tido tu xlah dependable sgt pd 'nyonyot' :)

few days before betul2 'free' from BF..sy akan biarkan Que breastfed skejap je and terus saya cepat2 distract & offer kan putting botol...lama2 he is comfortable with zero nenen :)
mmg langsung tanpa attempts of applying kicap ke kopi ke ape pada Cik B:)
mmg mcm tak percaya je bila diingat2kan balik coz he seemed to be so attached pada Cik B all these while..tp alhamdulillah..berkat do a saya siAng mlm sblm mula renggangkan Que and Cik B...
AKHIRNYA it was successful:)))
sudah pun 2 bulan :)
 gambor petang semalam..anak2 seronok coz we both balik awal..I myself..pkul 4 lebih dh pun ada kt rumah since i cancelled my tuition class...sajela nk bwk do rang main2 kt luar since esok routine akan kmbali sprti sebelum ni...


okayla,ollssss...
till kita sambung lagi sembang2 :)


take care oolllssss...

Yours Truly 

7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

layan ..
singgah pagi sis

zana fahmi said...

Dah lama akak tak beraktiviti bawa anak ke taman..hehe..anak dah besar pergi sendiri.

Asyifa Mustaffa said...

tahniah....! fully bf la ye utk 2 yrs....:-)alhamdulillah...
sy dulu anak no.3 pun senang je bgi benti....dia da ckup 2 thun....n my breast pun mmg da kering...sebulan gak dia isap smpi melecet sakit sbb susu x de....sehari je try benti...bsoknya x nak dah dia...alhamdulillah dipermudahkan...:-)

Ira said...

wah.. da genap 2 tahun.
tahniah que :) da besar da dia ek.
smga membesar dgn sihat ye.

Cho Zila said...

dapat balik awal memang seronok sesangat .. dapat bermesra dengan diaorangkan...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.immi..
wah..tahniah buat que.. hihi.. dah beso x hensem la nk nonyot lg kan??

tahniah jgk bt akak.. alhamdulillah..
seronok tgk que & echa happy :)

dak-eiza said...

senangnye stop BF
my doter sikit2 still lg nyonyot tu
memacam buat pon tak jalan