background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Sunday, March 3, 2013

~:: PoKoK GhaRqaD, PokOk YahUdI ::~





assalamualaikum,ollssss...

sedih ...sebak...terkilan...keliru...terkedu..kecewa......hrrrmmmm...pendek kata speechless...terasa betapa jahil & naive nya saya...selfish & so & so &so.... ;(

gara2 sudah agak terlalu lama kurang menjelajahi wall FB..byk perkara yg sy trlepas pandang..
the fact that byk sbnrnya beneficial infos dlm FB wall tidak pernah saya nafikan..tp kekangan masa..& keutamaan pada kerjaya & bisnes mbuatkan saya mebiarkan info2 sbegini brlalu mcm tu saje tnpa diberikan perhatian sewajarnya..sampaila smalam my sister shared me about this info.

u olllsss...pic yg paling atas tu actually my own feberet timberland earthkeeper shoes...
sangatla sy suka & selesa  di pakai..tapi skg setiap kali trpandang..hati jadi serba salah...


kenapa saya jadi macam ni..cer u olllsss baca ni...

"Tidak akan berlaku kiamatsehinggalah orang-umat Islam berperang dengan orang-orang Yahudi (disebuah tempat). Orang-umat Islam akan membunuh mereka beramai-ramaisehinggakan apabila mereka bersembunyi di sebalik batu dan pokok,tiba-tiba pokok-pokok dan batu-batu itu bersuara menjerit memanggilumat Islam agar membunuh orang-orang Yahudi itu, kecuali pokok'Gharqad', kerana ia adalah pokok Yahudi".


patut ke saya terus menggunakannya...atau macammna...
nak mintak jasa baik u olllsss...kongsikan pendapat...


thanking u ollsss on the opinion in advance...



antara infos yg saya dapat on the brands & products yg perlu pita elakkan supaya kita tidak menyokong musuh azali Islam ini berterusan ...





1. Fast Food
- Mc Donald's- KFC


2. Beverages, Drinks
- Coca-cola- Dr. Pepper- Fanta- Sprite- Schweppes- Lilt- Fruitopia- Sunkist- Kia Ora Fruit Squashes

3. Food, Snacks- Buitoni
- Danone- Perrier- Libby's- Maggi- Nestlé- Shreddies cereal- Nestlé KitKat- Vittel

4. Consumer Products (Tissue, Diapers)
- Kimberly-Clark- Kotex- Huggies- Kleenex

5. Cosmetics, Body Care
- Biotherm- Sanex- Garnier- Clinique- Helena Rubinstein (HR)- L'oréal Paris- Origins Natural Resources- Maybelline- La Roche-Posay- Redken 5th Avenue NYC- Vichy- Johnson & Johnson- Revlon- Brylcreem

6. Perfumes, Fashion, Cosmetics
- Boss (Hugo Boss)- Calvin Klein- Lancôme Paris- Giorgio Armani- Estée Lauder- Tommy Hilfiger- Donna Karan New York (DKNY)- Ralph Lauren

7. Fashion, Clothing
- Aramis- Prescriptives- La Mer- Bumble and Bumble- Jo Malone- Kate Spade- River Island- GAP- JC Penney- Timberland- J. Crew

8. Sportswear- Champion-
 Outer Banks

9. Home Products
Ambi Pur- Kiwi (shoe care)- Sara Lee

10. Coffee, Coffee Systems, Tea
- Douwe Egberts- Maison Café- Superior Coffee- Pickwick- Piláo Café- Starbucks Coffee

11. Technologies
- ICQ- AOL- Nokia- IBM- Intel

12. News Corporation, Publications
- Sky TV Network- 20th Century FOX- Star TV Network- National Geographic Channel- The Weekly Standard- New York Post- News of the World (UK)- The Sun (UK)- The Times (UK)- The Daily Telegraph (Australia)- Harper Collins- Nursery World- Disney- TIME Magazine- CNN

13. Clothing (Socks, Babywear, Intimate Apparel)
- DIM- Victoria's Secret- Banana Republic- Structure- Pryca- Lindex- Playtex- Auchan- Just My Size- Hema- Wonderbra- Bali- Hanes- L'eggs- Lovable- Nur Die- Gossard

14. Retailers, Stores, Shopping Complex
- Carrefour- Tschibo- Marks & Spencer- Selfridges & Co.- The White Barn Candle Co.- Mast Industries Inc.- Express- Structure- Henri Bendel- Intimate Brands Inc.- The Limited- New York & Company- Lerner New York

15. Home Depot
Expo Design Centers- Georgia Lighting- Villager's Hardware- Maintenance Warehouse- The Home Depot- Apex Supply Company


owh..btw..klau any of u olllsss interested nak men derma pada saudara Islam kita di Palestin..can channel our contributution tu :)

Sumbangan akan kita salurkan (by hand) ke :

Aman Palestin Berhad
No 1, Jalan 3/3B, Seksyen 3,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor
Tel : 03 89267019
Fax : 03 89259963
E-mail : amanpalestin@yahoo.com

4 comments:

dayana yana said...

kalau kita biasa dah biasa dan selesa ngan product mereka.
memang susah nak tinggal atau nak lupakan
tapi............
kita leh angkat kaki slow2

ummuaidan said...

ms kak imi beli tuhkan dlm keadaan tidak sedar ata jahillah kan..skrang kak imi dah tahu sikit kan..kalau nak buang membazir..kan pembaziran tuh sedara setan..lgpun duit dah mengalir..rsnya pakai jerlah sampai rosak..buang n jgn beli lg lepas nie..kalau bg kat orng pun sama ..duit dah jgk mengalir kat yahuddi tuh kan...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam k.immi..
hmm..jgnkan akak. cma sendiri pun alpa..
sokong utk bikot yahudi..tp??

Pokok pangkalnya HATI kan kak?
moga kita istiqamah :)

tq for the info

Ira said...

ada jgk brand2 yg saya guna dlm list. setuju ngan ummuaidan, da beli kan, xkn nk buang. guna sampai habis n rosak, lps tu xyah beli lg.