background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Monday, December 30, 2013

~:: OuR LiL GoRgY EeChAA : HOmEsChooLinG AcTiViTiEs::~




assalamualaikum,olllsss....


Salam Isnin yg ceria buat semua:))

saya ceria tak???

ahahaah!!!

susah nak cakap sebab lately mmg perasaan ni sangat2la bercampur baur :P

apepun..hari ni secara officialnya saya sudah kembali bekerja...hari ni ada orientasi di sekolah..melihatkan wajah2 mulus tulus anak2 Year 1 kt sini mmg fikiran sy tak boleh lari dari pikirkan anak2 sendri trutamanya Eechaa yg bakal memulakan pendidikan awalnya secara formal pada 2nd January nanti :)


inshaaAllah di hari pertamanya di kindy nanti mr papapapito akan bercuti dan saya sndri akan ambik time off..to accompany her for the first few hours..doa saya semoga my lalling dapat cepat feed in :)


sekadar perkongsian...

untuk mengekalkan eechaa dalam momentum yg hampir tetap..so that dia tak trlalu berehat dari aktiviti yg selalu dia buat kt playschool nya all these while...

saya tetap prepared her and made her continue doing those activities at home....

jom layankan her pics enjoying the activities :))


mula2...painting menggunakan glitter glue :) or glitter gel:)






dah siap mr papapapito tolong gantungkan kt dinding :)


next one...buat craft using the collage technique :)










next one....colouring mnggunakan crayon  and colour pencils :)



owwhhhhhh....kali ni Que Faiz pun joined,kihkihkih!!!









ehhhh..tetiba Que Faiz mnyelit mintak bacakan his chimpanzees book :)




then...painting plak :)







apart from that..saya jugak selalu made her 'read' books for his brother Que faiz,....kbynkan nya buku yg with big pics so that she could explain about the pics kpd Que in her own words :)




another collage of a minnie mouse pic :)











alhamdulillah..so far she looked happy and satisfied dengan setiap aktiviti yg dia buat...

doa mama & papa...semoga eechaa terus jadi anak yg pintar dan solehah,amin :))


aunty2..doakan sama ye :)


okay ye olllsss...

hari ni keje pun half day je...:))..and esok lusa sambung cuti lagi...will be back only on Thursday & Friday :)


till we meet again...u olllsss take care ye :)

Yours Truly

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi

Bbwana adienia said...

hai..salam..

lamanya x singgah sini..echaa pun dah makin besar dan pintar..cantik2 lukisan yang diwarnakan echaa..

adianiez AIDA said...

sgt bagus aktiviti eechaa. ibu ayah eechaa sgt rajin and bagus juga.
teringat aida waktu anak2 dara aida kecik dulu. gini juga la. colour. painting, kolaj... now both of them da masuk skola rendah hu hu hu...

msredcheesecake said...

rajin eecha ni...macam2 aktiviti dia buat...anak lelaki saya liat betulll

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.immi..

pandai akak bahagikan masa dgn anak2.. bertuah eechaa..huhu..cma sendiri klau ada time buat homework je dgn seri & faiz. kaler2 tak sempat..

mesti tak sabar eechaa nk start school :)