background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Sunday, December 8, 2013

~:: ShoPPInG SpRee aT KuaLa KrAi, KeLantaN ::~









assalamualaikum,olllsss....

salam Ahad..salam brhujung minggu buat semua :)

ke mana and ape plan hari ni?
saya belum ada ape2 plan..eheheh!!
yg penting hri ni we olllsss plan semua adik bradik nk gotong - royong bersihkn teratak kecik kami hari ni :)

klau tetiba ptg2 karang keluar ke mana2 tu...mmg last minute plan la tu :)klau tak hujan maybe boleh bawak anak2 beriadhahkn:)



oh,ya...get back to the main point ye :)

konon2 tajuk tu kemainkan???gempak je!!!!ahahahh!!!

mcm dh terover exaggerated skit kt situ,ahakkksss!!!

 okay..ape yg we ollsss shopping sakan kt Kuala Krai ni????

alkisahnya kan last 2 weeks we olllsss balik ke in my in law's kt Kelate...memangnya dh lama plan nk balik...mmg dh routine cuti sekolah dan kebetulan ada kenduri housewarming gitu and jgk pertunangan my SIL and sambut menantu utk my BIL :))

wahhhhh!!!serentakkn..mmg meriah:)))


okay...housewarming tu..ceritanya ..my in law's akhirnya dapat realisasikn impian nk buat rumah baru...alhamdulillah..syukur sangat2...:))


kali trakhir we ollsss balik Eidulfitri lepas rumah masih under construction..so tak dapat gambaran sebenar sgt...balik2 kali ni dh 90% siap and we found out rumah tu living hallnya sangatla spacious...lapang :)))

so,mr papapapito decided nak hadiahkan his parents carpet untuk digunakan kt hall tu :)

saya pun sokong jugakla kn...tumpang excited jgk :)


pada mulanya mr papapapito cuma nk ke bandar Tanah Merah..oh,ye...untuk makluman u olllsss...rumah mertua saya di Machang :)

alih2 trsampai ke Kuala Krai :) saya ok je:)

memandangkn we both sama2 takde experience beli2 carpet kt sini..we ollllss gambled je la...coz selalunya klau utk kegunaan rumah sndiri..we olllsss selalu beli di Nilai atau IKEA je :)


nak ke Rantau Panjang atau Buluh Kubu mmg takla kan hujan2 ni :P


tapi alhamdulillahla...pada hemat we olllsss kedai yg we olllss jumpa kt Bandar Kuala Krai tu not bad la...affordable and reasonable la prices nya :)


so above pic td gambor QUe Faiz yg sibuk2 tolong pilihkn carpet buat Tok Ma :)

pic yg paling top tu plak..gambor tokey kedai dh lipatkan 1 carpet besar yg we ollsss dh confirm nk beli :)

warna merah :))

mr papapapito tengah pilih 1 tikar buluh pattern trbaru..cantik...berkenan sangat sy tengok..tp tak belila pulak utk rumah sndiri..susah nk bwk balik nantikan :(


inila dia tikar buluh yg dibeli tu..bersama carpet merah tadi..dh lipat2 letak kt blakang..and 1 evamatic mat utk anak2..:)

yg tu bwk balik KL utk projects ngan our 2 lil fairies nanti :)



okay,..ni nak share ngan u olllsss skitla...antara yg paling saya nanti2kan musim2 tengkujuh klau balik KLatekan...pesta jualan ubi-ubian,ahahaahh!!!


penuh tau kiri kanan jalan..mmg mengujakan...

so msa otw back dr Krai we ollsss singgahla mborong...

perghhhh!!!sy mmg sgt2 suka mkn ubi2an waktu2 peknen mcm ni :P




 haaaaa!!!!!banyak giler kot Ubinyakan..mcm2 jenis u olllsss..murah plak tu :)

 okay...Que Faiz yg 1st time shopping ubi :)
kt tepi2 jalan tu jgk ada kedai2 jual toys and etc mcm kt rantau panjang bagai tu :)

tengokla tu Que Faiz..smpat test drive bulldozer ride tu :)


dah sampai rumah melayan plak 3 sepupu nk merasmikan mat yg beli tadi...

klau u olllsss perasan,..Eechaa mmg takde dlm gambor waktu we ollsss keluar beli carpet and ubi tadi...

sebabnya..mmg dia tak ikut..sayang sgt nk tggalkn cousin nya si Amsyar...dh seronok sangat main sam2 siang malam kn :)





okayla ye olllsss....


ada lg sikit cerita nk share pasal percutian ke Klate tempoh hari..inshaaAllah ada sikit coretan on the Kenduri- kendara tu :)


till we meet againla ye :)


anyways....ada terima berita daripada whatsapp channel from my besties kt Kuantan yg ktanya banjir semakin surut..alhamdulillah...

whatsapp dr my cousins and a few besties yg mnetap di Kerteh and Kemaman plak..ktanya jgk inshaaAllah..ada tnda2 semakin pulih...alhamdulillah..semoga semakin baiklakan ...amin...sama2 kita doakan inshaaAllah :)


take care ye olllsss :)


Yours Truly

3 comments:

Khai♥Rin : anies said...

Slalu kalu ke 'tan shopping kt peng.kubur or ra.pnjg je...xpenah pula kt k.krai... ;)

Tuan Juhaida said...

salam...wah..mmg sekali sekala balik mesti ada sesi shopping spree kan...hehe

mama aryan said...

bestnya shopping