background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Monday, October 29, 2012

~:: CorAT-CoReT EiDuL AdHA 1433 H ::~



assalamualaikum,olllssss....
ape khabar semua hari ni?masih kepanasan mkn byk daging ke,eheeheh!!!
saya pn agak byk stock daging dlm fridge tu..dh dibagi2 pada jiran & kawan2 pn still ada..berkira2 dalam kepala ni nk pelbagaikan jenis masakan nanti,kononnyala,ahahah!!!

okayla,just nak summarizekn corat coret spnjang sambutan Eidul Adha tahun ni:)

above tu gambor santapan di pagi hari raya :)
Nasi Minyak and gulai daging :)

di pagi raya Eechaa dh kena 'tangkap' ngan Nyangnya,kihkihkih!!!
punyala susah nk sikat rambut my lil princess ni ... 
my 2 lil fairies..dh siap2 makan takde benda sangat nk  buat..habis batt Ipad,Iphone papa plak yg jadi mangsa..belum boleh gerak balik Klantan..tunggu Tok Aboh settlekn ibadah korban dulu,bru dapat gerak :) 

started heading to Machang,Kelantan..:)

budak pompuan yg sangat suka main kereta,kihkihkih!!


adik Que dh selamat beradu...Eechaa still trsenyum2 depan camera,ngehehe!!!




bergerak dari Bandar Baru Lipis lepas Asar gitu,sampai Machang dh dekat pukul8..singgah beli barang skit,bekalan roti Que,..sempat jgk beli Wall's Selection yg baru ..the Strawberry Cheese,eheheh!!
Que ngan uncles & aunties menjamu ice-cream mlm2 buta,ngeheeh!!
boleh tahanla...rasa mcm strawberry ice-cream biasa je tapi ada cheese chunks kt dalam tu :) 

pagi2 esoknya dalam pukul7 lebih kejutkan anak2 tengok lembu yg bakal dikorbankn utk menyempurnakan ibadah Aqiqah utk Que & korban kami sekeluarga :)

Que was ok2 je tapi Eechaa takut plak nk dekat2 tengok lembu tu,eheheh!!!
sambil2 tengok lembu Que trgedik2 nk try naik motor yg ada kt tepi rumah...
sobsobsob...penuh nostalgia tau motor ni..motor nila yg mr papapapito & I share beli utk pegi kuliah kt UM dulu...uhuhu!!!dulunya motor ni wrna merah,ouchhhh!!!banyak jasa motor ni pada we both..spanjang masa blajar & pegi keje wktu buat part time msa study dlu,even after we graduated pun we still guna motor ni utk pegi keje..sampaila we ollsss sambung bayar proton Wira milik pakcik mr papapapito :)
oh,such a memory..:)


okay,proses mengagih2kan daging :)


gelagat anak2 seronok betul main ngan uncles,aunties & cousins :)
smpai Eechaa trtido mcm tu je..bersila panggung tu yg tak tahan tu,ahahah!!!

oh,ye:) kt atas tu plak gambor one of my MIL's signature : the famous mouth watering Singgang Daging :)

petang tu we olllsss bawak jugak anak2 keluar.yg penting tak nak miss mkn ABC kt Tanah Merah,eheheh!!




sampai rumah jenuh plak Tok Ma & Tok Abah melayan budak2 2 orang ni main toys that they bought kt Tanah Merah,uhuhuh!!

akhirnya sampai sudah masa utk kembali ke KL..singgah dulu skejap di Lipis..we departed awal2 subuh gara2 seriously brjalan jauh ngan anak2 kecik ni..we can't afford to be stucked in d jam again,uhuhuhu!!!
sian plak anak2 tak sempat nak bye2 their aunties,uncles ,cousins..ape boleh buat..insyaAllah pnjang umur murah rezeki nanti dapat jumpa lagi :)
dua2 still sedap tidur .....
Eechaa brbaju kurung yg dibwk tido lg ..at least dpt jgk Tok Ma tgk dia pkai baju yg dijahit drpd kain pmberian Tok Ma :)

lepas lunch & rehat2 kt Lipis,dh dekat pukul 4 barula gerak balik ke KL ..and it was such a challenging & adventurous journey,ya..gara2 nak selamatkan diri daripada menempuh jam we olllss chose to melalui jalan2 lama...wpun scary seriously worth it,kehkehkeh!!!
sayangnya this time Eechaa wasn't with us..she decided to stay 1 more day at Tok Mi's...
hari ni baru dia balik ngan her Anyah & Alang..:)

sepanjang perjalanan yg berliku2 tu Que asyik betul playing with coins..habis semua lubang2 yg visible for him dibahagikan coins tu...mmg such a generous gentleman :)
tengok tu..toya je muka yg asyik main ngan coins ni :)

sempat berpittstop kt Petronas di Bentong ....



barang2 ni semua exhibited kt Petronas tu,...semuanya can be redeemed dgn Mesra Points :)





finally safely arrived in KL...we moved straight away ke Burger King Mutiara Damansara utk isi perut yg dh brkeroncong rancak ni..uhuhuhu!!!this is the the time yg make us really missing Kakak,sobsobsob!!Kakak suka makan fries ~uhuhu!!!







okayla,ollssss...
tamat sudah cerita cuti2 Eidul Adha..yg hampir 5 hari tu dh di compresskn :)


till my fingers meet the keyboard again ,take care ollllsss :)



4 comments:

inazamri said...

meriahnye raya dia.akak beraya di kedah pun meriah umah mertua

ieedaz @ mama_isha said...

Wah meriah sungguh raya qurban yer.. penuh dgn aktiviti.. best! Kite beraya di perantauan sob sob sob hihi
Comelnye kak echa berbaju kurung..

QA stay kt kd yer... sy keje kt kd tu.. tgl kt area subang bestari.. dekat je kite rupanyer :-)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam kak…
Wah…colourfulnye blog ni..mcm empunye blog jugk 
Seronoknye adiladha akak.. meriah.. 
Salam kenal dari cma juga ye.. keep in touch!

Mummy GreenyHouse said...

Mmg mouth watering betul..ni baru tgk gambar je! :p

Eechaa sgt comel berbaju kurung pepel..geram! err..nanti duk sopan sikit bile pakai baju kurung ye eechaa..hik3.. main toy car lagi tu.. :p tembam pipi eechaa n adik que..geram betol! :)