background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Friday, October 19, 2012

~::AutOmAteD PeriTonEaL DiALySis::~


assalamualaikum,ollssss..
1st of all..nk mntak maaf sgt2...dh 2 hari tak dapat brtandang ke rumah kwn2 gara2 trlalu sibuk ngan urusan dunia,uhuhu!!
semalam seharian was occupied ngan rehearsal for our school play..hri ni pn sama...cuma hari ni half day je...hbis waktu school ada short briefing..habis je kul1 terus saya chowwwww pegi menoreh,eheheh!!habis menoreh terus fetched anak2..kul3.30 smpai rumah :)
sambil layan anak2 main itu ini..boleh tak sy terlelap u ollllsssss????huwaaaaaa!!nasib baik tak lama..tapi cecah 15 minit jgkla...nasib baik tak ada ape2 jd...ya Allah cuak betul rsanya..
the fact that sy mmg exhausted betul these few days...
kbetulan plak since hari Isnin hari tu,Umi brkampung kt Hospital Serdang utk attend training guna dialysis machine ...gara2 rindukn cucu2nya..Umi dtg spent overnight hri Rabu lepas,so seawal 5pg hri Khamis sy dh keluar rumah htr Umi balik ke Serdang..smpai ke hri ni sy masih trasa trawang2 gara2 xckup tido :(
apepun,alhamdulillah akhirnya smpai jgk machine yg dibeli...
sebelum nikn..buat dialysis utk kidney nenek pkai teknik APD je..and mmg consume byk masa & juga perlukn sepenuh komitmen drpd Umi..kadang2 kesian tgk Umi.. :(


apepun,semoga Umi terus tabah & kuat dlm memberikan bakti yg trbaik pd nenek..kami cucu2 hnya mampu membantu setakat yg trdaya....moga kami juga dapat jadi anak yg baik & terus berbakti pada Umi & Aboh :)
terbaca jgk kt blog pokok manggis pasal kisah yg penuh pengajaran 


okayla,olllssss..tak dapat nak cerita pnjang2 ..tgh berkira2 nak masakkn dinner..takde mood plak nk keluar..SEEEJUUUUKKKKKKK,ahahahah!!!

ni dia gambor dialysis machine yg dimaksudkan :)



5 comments:

Aishah Jahirah said...

macam ni rupa machine tu...semoga umi diberi kesihatan yg baik utk menjaga nenek...amin.kita ni ke depan tak tahu lg camne kan....

mass said...
This comment has been removed by the author.
QA's ~ mamapapa said...

assalam,mass:)
ada terima tak sms saya?pasal machine ni we olllsss liase ngan hospital Putrajaya & Serdang coz atuk pesara peg kerajaan:)

mass said...

Waalaikummussalam wrt wbrkt. Terima kasih yg x terhingga krn sudi kongsi info ngan sy. Mudah2an atuk mndpt kesembuhan dn seterusnya di mudahkan rezki dan urusan segalanya.amin

amin afifi said...

salam sy nak tanya brapa mesin apd ni ye??