background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Tuesday, October 23, 2012

~:; PoTtY TraINinG @ ToiLeT TraIning ::~

assalamualaikum,ollllssss....
wah..hri  ni mmg super busy ,eheheh!!!hari2 pun super busy sbnrnya ,uhuhuh!!!
dh khatam kisah school play..back to tugas hakikila...banyak betul pending tasks yg perlu dicompletekn...
just nak cerita & share pasal kisah potty training yg sy buat utk Eechaa..
yg sebetulnya Eechaa dh lama pandai ke toilet @ bagitau kalau nk weewee @ poopoo....
cuma setakat ni cuma sukses bila di rumah je.klau keluar jalan2 jauh atau dekat @ ke tempat yg dia x biasa..we olllsss masih pakaikan diapers..

 nak dijadikn cerita..agak lucu sbenarnya...
semalam dlm pukul 3 gitu saya bwk my 2 lil fairies ni ke Citta Mall..nk main2 kt sna :)
masa tgh siap2kn dorang..Eechaa requested tak nak pakai diapers..katanya..kakakkn dh besar :)
okla..puas la sy pesan itu & ini..konon2 nk bg 1st triallakn :)

otw ke sana..boleh plak Que trbongkang tido,mcm jauh bebenor,uhuhu!!

yg sorang lagi ni excitedla sangat...tak sabar2 dh smpai tak boleh  nk duduk...
potpetpotpet...mcm2 yg dia cerita :)


tak lama lepas tu..dia  mintak teh O nya ...terus trbaring diam kt back seat...tapi tak plak dia trtido...

sesampai je kt Citta...
terus trkedek2 turun dari kete..menonong2la we olllssss ke escalator nk ke 1st level....alih2....
try u olllsss jenguk balik gambor kt atas tu,ahahah!!!
setompok je kt bumbumnya,ahahah!!!
bila ditanya..diam2 trsipu..rupanya dh trbocor kt dlm kete..huwaaaa!!!
kelam kabut la pegi balik ke kete..sembur febreeze,uhuhu!!!

naik balik ke parent's room...
barula tukar bajunya..
tengokla kt bwh ni...muka budak yg trmalu2 sendiri,...
bila ditanya kn. xbgtau mama..
jwb dia.."kakak tggu jumpa toilet,baru kakak nk cakap"..huwaaaaa!!!!!



dah settle tukar baju semua...brjimba-jimbila anakanda ber2 ,..kebetulan tak lama lepas tu mr papapapito pn sampai..apalagi..makinla seronokkn :)


since mr papapapito was actually on his lunch break...we olllsss pn moved out from Cittala...mr papapapito nk makan nasi katanya...kebetulan saya pernah pegi ngan my colleagues ke satu restoren kt area ara damansara..so bwkla dorang semua ke sana,Restoren Ara Menanti :)

gara2 menunggu food yg took quite some time...Que dh mula usik mcm2...

mula2 SUDU..
lepas tu STRAW....

haaaa...skrang TISU plakkk.....

sementara tggu nasi..layankan cucur udangnya dlu...sedapppp :)
ok,our feberet nasi + tom yam + telur dadar +daging goreng dh sampai & dh hampir licin pun,ngehehe!!!

dah settle had lunch ngan mr papapapito we ollllsss gerak balik rumah,mr papapapito pn gerak balik ke tmpat keje...tak boleh nk lama2..takut nanti stuck kt skypark subang tu...karang meroyan plak kanak2 ribena berdua ni,eheheheh!!!




dah sampai rumah my lalling princess tu sibuk nk ambik gambar mama...boleh tahankn shot yg dia ambik?guna my cabuk BB je pon ,eheheh!!

then turn dia mintak mama ambik gambor dia plak..sibuk plak dia cakap ambikla gambor kakak peluk mr pooh yg mokyahnya kasi,eheheh!!!
boleh plak..otw nk sampai rumah dia nampak kambing tgh ragut rumput dia bgtau saya...
" mama,tgk tu..goat tgk makan sayur"
AHHAHAHAHH!!!

malamnya...since dlm fridge ada byk ikan tongkol & ikan selar & perlu dihabiskan sbelum balik kg nanti..saya rebuskan aje...ni feberet mr papapapito ni..ikan tu we olllsss goreng garing2 lepas rebus...
kuahnya di makan dgn budu& tempoyak,,...perrrrghhhhh..terbaikkkk!!!eheheh!!!

okayla,olllsss...
dh nak tidola rasanya..
esok will be another busy day for us at APSS...nantikan ceritanya nanti ye,insyaAllah...
u ollllssss take care ,ye...
gud night & sleep tight :)


footnote :

jemput jenguk ke page ni utk more tips on potty training for ur toddlers :)

http://www.ivillage.com/potty-training-10-steps-toilet-teaching-your-toddler/6-a-144971

2 comments:

Noraim said...

eh berapa tahun tu sampai tak pakai pampers dah?

ieedaz @ mama_isha said...

hehhe comel je rase bile echa jawab jumpa toilet br nk ckp tu..hehe :)