background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Sunday, January 27, 2013

~:: DEMonSTraTioN TecHNiC : RasULLuLLaH's WaY::~




assalamualaikum,olllssss,....

sebelum saya memulakan perjalanan ke tempat yg indah hari ni...tempat feberet mr papapapito ni...

teringin saya share ngan u olllsss...petua , panduan atau tips kt atas tu...

boleh je anytime kita applykan dalam mendidik anak2 ...untuk cikgu cikgi macam saya pun bagus jugak :))

cakap pasal didikan pada anak2 ni..teingat nka share ngan u olllsss pertemuan saya ngan my ex-colleague ptang Jumaat lepas...

K'Han ni mmg sorang yg sangat baik..pemurah & very helpful...beliaula yg recommendkn nursery tempat saya hantar anak2 sekarang...

& dalam pertemuan singkat tu jugak..sempat dia tnayakan pada saya pasal plans saya utk Eechaa's early education nanti..since kebetulan beliau jgk punya anak sebaya Eechaa...Eechaa's gud friend jgkla kt nursery tu...:))

jawab saya pada dia...buat masa ni ..play school activities kt nursery tu masih lagi applicable utk Eechaa..tapi of course next year saya dh plan nk hntar ke kindergarten...

terus beliau usulkan hantar ke Tabika Kemas yg dekat ngan nursery tu...unfortunately, sy dh tanya pada management nya sbelum ni..kata they olllssss...saya tak layak memohon ;((..

agak frustrated jgk..so saya redha jela,uhuhuh!!

terus kata K'han....beliau dh mintakkan recommendation daripada nursery's owner ..utk dapatkan tempat buat anak beliau & Eechaa...
aduhhhhh...happy tak trkata...speechlesss...

so,u olllsss tolong doa2kan,ya...
saya seboleh2nya nak sangat sebab saya sangat sukakan kurikulum di Tabika Kemas..
tak dinafikan ada yg extra lain2 yg saya nak Eechaa belajar...tapi yg lain2 tu inshaaAllah saya boleh ikhtiarkan...yg paling penting Eechaa dapat pendidikan awal melalui saluran & pendekatan yg betul...

moga2 tercapaila cita2 & angan2 saya ni...




inila dia K'Han yang baik hati tu :))









okayla,olllssss...
take care ,ye....
inshaaAllah esok saya sharekan jawapan teka teki  hari tu..
actually tak saber nk share ngan u olllsss,ngehheh!!!

4 comments:

NoEn said...

perkongsian yg menarik

Ira said...

terima kasih sudi berkongsi.
baiknya kak khan, beruntung akak dpt kwn mcm kak khan.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nice sharing la akak :-)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak...
oooo....mcm tu caranya...cara cma salah.. huhuhu..patut la anak2 'tensi' je tgk cma..
tenkiu for sharing tau..

echa nk sekolah nk ke...? bestnye...insyallah...semoga segala urusan akak di permudahkan allah yg maha esa...:)