background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Friday, January 25, 2013

~:: FadHilAt SolaT BerJEmAaH SuaMI IsTerI::~


assalamualaikum,olllssss...

hari ni nak panjatkan syukur tak terhingga ke hadrat Allah & limpahan kasih sayangNya......

mood saya sangat2 baik hari ni sementelahnya,...pagi tadi punyala seronok pegi sekolah..mcm itu jalan aku yg punya,ahahahah!!! 
klau selalunya takes me about 40 minutes to reach school tapi hari ni 15 minutes!!!!
hahahah!!!!itupun punyala byk traffic light ..tp itula yg sebetulnya sbb jarak sekolah ngan rumah dlm 10km je pun :))
sebelum saya cerita ape yg membuatkan saya sangat2 happy hari ni,...

nak share sikit ngan u olllssss... 

fadhilat berjemaah dlm solat dengan suami / isteri:))

maaf ye ollllsss...ikhlas sekadar berkongsi..
rumahtangga saya & suami pun masih lagi seusia setahun jagung..and sudah pasti masih jauh perjalanannya..masih byk ranjau & durinya...

tapi sangat2 teringin nak share ngan u olllsss pasal amalan berjemaah dlm solat ni...
moga2 sama2 dapat kita jadikan amalan ..inshaaAllah..

saya & suami sendiri sangat2 bersyukur sebab adik2 duduk sekali jadi dapatla saya & suami berjemaah berdua..tak dapat setiap waktu..dapat Maghrib & Isya' pun dh kira ok :)

itupun bukanla hari2...mostly weekends atau public holidays je...

apepun, hikmah yg kami kongsi sama2 sangatla significant kesannya pada kami berdua...

doa saya semoga dari masa ke masa, semakin membesar our 2 lil fairies ..semakin mudah & ad apeluang kami brjemaah dgn lebih kerap :))

antara yg boleh saya kongsikan :))

Mengeratkan kasih sayang antara suami dan isteri

Kita dapat 27 darjat pahala sebab solat jemaah.

Rumah kita akan disukai oleh Malaikat Rahmat kerana malaikat Rahmat menyukai rumah-rumah yang rukuk yang dan sujud (solat). Rumah-rumah yang di dalamnya ditunaikan perkara-perkara sunat adalah rumah makmur, malaikat berzikir di dalam nya dan lari 
daripada syaitan-syaitan.


okay, olllsss...
saya actually nak tinggalkan teka teki kt u olllsss ni,ahahah!!!

perkara yg menggembirakan saya hari ni tu actually ada kena mengena dengan gambor kt atas ni..agak2 u ollsss apela bendanya????

cer teka.......cer teka....cer teka.....eheheh!!!

6 comments:

Anum said...

betul tue
banyak kelebihannya

Mayang ABDUL RAZAK said...

akak teka ekk .. dah grad ekk..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak..
alhamdulillah..seronoknye dgr..
huhu..bab berjemaah ni kan.. setuju btl..cma dah lama xdpt nk berjemaah ngan suami..

ermm....ape tu ye? konvo? dpt anugerah?huhuh

Ira said...

akak nk konvo ke?
apa2 pn, tahniah sbb hepi hari ni.. hehe.
tq share psl solat berjemaah suami isteri. kami pn jrg2 dpt berjemaah. selalu klu nk berjemaah, time balik kg, sbb ada org tlg jaga ank.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

banyak kelebihan solat berjemaah suami isteri ni kan

eyeyou said...

dulu selalu gak berjemaah ngan hb..now mcm xsempat jer..:(