background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Friday, January 4, 2013

~:: NaSi DaGanG ChEndErInG & PaIs IkAn KuALa KeMaMaN ::~



assalamualauikum,olllsss...

jom layankan saya mengkhatam cerita cuti2 Pantai Timur ni,eheheh!!

klau balik sana mestila nk pulun makan2 our feberetsssskana?
so above pic we olllsss menjamu nasi dagang, nasi minyak , pulut panggang, kueh mueh ...etc etc etc ...etc  :D



then, celup2 tepung tu mmg wajiblakn :)

haaaaa..keropok lekor....!!!
mana boleh miss ni..
Terengganu signature ye...
tak dapat kt tempat lain yg sesedap kt sana :)
 haaaa!!!ini lagi special,ye...
nama nya Pais Ikan...
pernah tak u olllss makan otak2 ??
haaa..ini mcm otak2..bezanya otak2 isinya fillet ikan tenggiri tapi ini ikan selar seekor dalamnya...and klau otak2 dibungkus ngan daun kelapa..pais plak dibungkus ngan daun pisang,ye :)

 ini otak-otak,ye :)

other than this..we olllsss makan mee calong namanya ni :)




alhamdulillah...haaaa!!mmg puas hatila makan2 :)
uhuhhuhu!!rindu nak balik sana lagi :)

walaupun balik sekejap je tapi rasa mcm sangat berkualiti..sempat makan2 and mcm biasa..sempat grabbed 2 pasang kain sutera latest pattern skarang crepe yg ada batu2 skit ni :)


semua orang pun tahukn..quality & kehalusan batik sutera terenggannu :)

okayla,olllssss...till we meet again,...
tengahri nanti saya inshaaAllah ada lunch appointment dgn sum1...
nanti kita cerita,ye :)

8 comments:

ummuaidan said...

Salam Kak imi...
cayalah cuti2 kat pantai timur tu...
semua hidangan memang menterliurkanlah...pais ikan tuh pun nampak best sangat

Nieyl said...

kopok lekor...suke otak-otak...yumyum...

Ira said...

mee calong asalnye dr tganu ke? patut la bila tnya husband, dia x tau. penah mkn skali dkt rumah kawan di kuantan. igtkan mee calong ni dr pahang. hehehe..
pais ikan tu nmpk mcm ikan bakar pn ada ye..

Cho Zila said...

pais ikan ... lamanyer tak makan.. yerler kalau mak tak buatkan memang tak makanler.. tak reti nak buat..
wau bestnyer der baju sutera baruler tahun nikan..

IntaNBerliaN said...

wah bestnya.... xsabar nk balik trg... nk mkn kopok gak.. hihii... saya kalu blik trg, duk kt umah mk sedara dkt cendering la :)

faraherda.razalan said...

Wah! jln2 ganu! Sy pun nak ke sane lahhhh!

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak..
alahai... food..food.. & food..
nyum2..
pais ikan tu mende kak? 1st itme cma tgk ni.. hihihi.. :p

dya bunga said...

perut dya berbunyi krok2 dah ni..haha..lapar