background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Wednesday, January 2, 2013

~SunGaI KetiAr ELePhaNT SanCtuArY ::~

 assalamualaikum,olllssss...
haaaa!!!!senyum tak hari ni???
klau belummmm....senyumla dulu!!:)

it's a new year...lots of new things coming our way..
mulakan dgn segala positive thoughts inshaaAllah akan menyusul aura2 positive dalam diri kita :)

alhamdulillah..berakhir sudah cuti 8 minggu saya...
budak2 mula sekolah di academic calendar yg baru..so do I la :)

looking forward to serve them MY BEST!
in shaa Allah..doa2kan saya,ye :)

well...sebagai pent-up kepada aktiviti cuti sekolah for the year 0f 2012...
last weekend saya sempat ke Pantai Timur together with my parents and siblings :)

Jumaat & Sabtu kami di Pahang..Sabtu malam kami di Terengganu..Ahad petangnya kami gerak balik ke Bandar Baru LIpis...lepas maghrib we olllsss gerak balik KL...
wah,..gile ke tak penat!!!???
tapi syukur sangat2 our journey was very smooth..as we planned :)

okay, on the way back dari Terengganu we took the shortest route..merentas kawasn pedalaman Hulu Terengganu, Gua MUsang terus Kuala Lipis..sangat best ye ..instead of 7-8 hrs journey...by using that route ..it took only 4 + hrs :)

so, dlm perjalanan yg sangat menarik tu..seriously rasa mcm mngembara gitu..hutan kiri kanan..Tasik Kenyir yg super cantikkk!!sebelum tu we ollsss sempat nyinggah makan duku kt tepi dusun,eheheh!!anddddd..
inila yg paling menarik :)

 santuari gajah yg situated kt Tasik Kenyir... :)

gambor kt atas tadi was taken sbelum Que mula dekat2 ngan mr elephantsssss :)
 yg ni namanya Tenang,ahaha!!


 waktu we olllsss sampai gajah2 ni tgh makan & mandi (at the same time,ahahah!!)
 yg ni namanya AMIR,ahhahah!!
 Eechaa yg konon extremely excited dapat tengok gajah...

alih2 bila bawak dekat2 nak bergambor...mulala datang her true color,ahaha!!

okayla,ollssss...
nanti kita sambung lagi cerita cuti2 Pantai Timur ni :)
cerita cuti2 Kedah pun velum update lagikan..
takpela..pelan2 ye :)



till then,take care :)

11 comments:

ayut said...

eh..gajah..kat trengganu ea..best yer...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

echa mesti xcited gilerr boleh tgk elephant dekat2 kan hehe

akak nanti nk turun kedah gtau la k hikss

Ira said...

echaa takut gajah ye..
hehehe..
best jalan2. xpe, pelan2 update.. kalau ada kelapangan, insyaAllah ira baca.. :)

ummuaidan said...

Salam tahun baru...
seronok 8 minggu bercuti2 yer...heheh..
banyak betul gajah2 kat situ yer..cam jinak jer nampaknya...

mama aryan said...

best tengok gajah,kat umah ahkak pun ada tempat latihan gajah gak tp pegi sekali dua je

TeacherAzimah said...

eeeeee klu bawak anak2 tgk gajah ni mesti best! eh tasik kenyir best tak?

dak-eiza said...

sakan bercutian yek
heaven!
tempat gajah tu pon nampak cam best
masuk lagi dlm list coti
wahh byk dah list
peginye ntah leee hihihi

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

kak, kalau saye takut nak dekat ngn gajah walaupon namanya Tenang,hahaha

nk ambik gambar kalau kt zoo tu pon jauh2 walaupon dlm kndang,haha takot

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak..
hihi..unik betul name gajah ni..cam nama org pun hado..
hihih.. ooo.echa takut nan gajah ye... :p

seronoknye... :)

نورعيم said...

8 minggu cuti? kak imi cikgu eh?

kenyir tu kat mane eh sebbanrnya? hihi. teruk betul taktahu kat mane.

fobia dgn gajah ni. kang dia mengamuk habis la.

Ann Ishak said...

menarik tempat ni, echa tu berani2 takut...bila jauh berani, bila dekat sembunyi belakang mama :)