background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Saturday, April 6, 2013

~:: PaNtaI TeLuk LipAt DunGuN & I ::~




assalamualaikum,olllssss...
amacam hri ni?sihat & ceria?
cerialakn dh hri Sabtu..i always wish that everyday is Saturday..boleh gitu,ngeheheh!!

okayla..nak sambung lg cerita prcutian ke kg halaman last week :)

ape kena mngena ngan above video?
video tu alkisah disaster yg melanda pantai kesayangan saya ni..pantai yg trcatat sarat memori zaman kanak2 saya...
sangat2 sarat..di pantai nila kami sekeluarga selalu berpiknik, bermandi-manda bermain ombak....
bermain gelongsor pasir pada tebingnya...
kenangan saya & kawan2 sekolah berbasikal spnjang persisirnya...
kenangan di jamu chicken chop oleh cikgu ko-op...
kenangan saya dilatih Aboh dlm pertandingan bercerita yg mbwa kepada hadiah kejuaraan di peringkat negeri...
kenangan sy berlatih mendeklamasikan sajak tentang kekejaman di Bosnia...
kenangan saya berlatih watak utama dlm pertandingan drama bahasa Inggeris..yg mbawa kepada kemenangan naib juara jgk di peringkat negeri....
kenangan merentas desa...


trlalu banyak...terlalu banyak...


sebab tu setiap kali ulang tayang video ni sy tak boleh mnahan tangis...
tak keterlaluan jika saya katakan..pantai ini indahnya byk mbentuk peribadi sy hingga dewasa kini...
walau sekuat mana pun badai yg menimpa saya tau saya sekuat & setabah kiendahan pantai ni...
inshaaAllah :))




jom layankan sikit pics kami waktu siggah kt sni for lunch :)
 keadaan pantai & tebing yg masih dlm proses pemuliharaan akibat kejadian ombak besar tu ...


gelagat kami waktu having lunch ngan our all time feberets kt medan selera pantai teluk lipat ni :)

 mee rojak


 celup2 utk saya :))
 nasi ayam :)

coconut shake terbaekkk!!


 percaya atau tak...mmg keindahan pantai ni seolah2 tak trjejas walaupun dh dilandai badai besar tu...

 tinggalan sejarah yg pernah saya sndiri jadikan bahan kajian utk projek sejarah PMR

masih tetap cantikkan...

kalaupun ditakdirkan pantai ini akhirnya 'hilang' ditelan hakisan ombak...
saya pasti ia takkan pernah terhakis drpada kanvas kenangan hidup saya :)


psssttt..amacam..kelakar tak bila cikgu Sains cuba bersastera,kihkihkih!!!


okayla,saya nk siap2kan ape yg patut sblm nk gerak ke tupperware centre..bermeeting & beraktiviti ngan my teammates :))



till we meet again..
have a great weekend olllsss...
take care :)

Yours Truly

4 comments:

Asyifa Mustaffa said...

nmpk sedap aje tang makanan tu...:-)

ummuaidan said...

sedih kan bila lihat tpt yg byk kenangan tuh musnah..tp betul mmg keindahan tuh msh ttp begitu...:)

eyeyou said...

uwaaaa...br kol 11.53am..sumer pix makan di entri iniiiii!!!

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Immi..
huhuhu...cantiknya pantai... cma jelsss... cma jeles... huhuh..

kak, video tu cma pernah tgk.. mmg menitik air mata bila bencana alam tu melanda..
tak sangka akak dulu mmg selalu kesini..mesti jd kenangan mengusik jiwa... huhu