background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Friday, August 16, 2013

~:: KeTuPaT DaUn PaLaS::~



assalamualaikum,olllssss :)))


salam Jumaat....:)))

hari ni belum lagi nak mula cerita raya...yg sebetulnya masih ada gambor yg belum habis di uploaad :P


apepun, ini cerita sehari sebelum raya or sebetulnya malam rayala ....

kot2 ada yg trkeliru..saya beraya di terengganu..kisah semalam saya di rumah nenek & atok sebelah Umi di KT :)


malam raya kami gerak ke Kemaman ..ke rumah nenek sebelah aboh..arwah atok dh lama meninggal...
di sini mmg kampung asal usul nenekla..arwah atok berasal dr Pekan, Pahang :)


owh ye pic above tula mcm biasala gambor ketupat kegemaran we olllsss :)


my sister & I sempat tolong umi siapkan ketupat waktu petang lepas Asar...:)


malam rayanya layan anakanda berdua main bunga apila :)





petang tu jgk sempat lag belikan barang2 yg masih tak cukup di Giant kat East Coast Mall aka Mesra Mall :)..mmg dekat sangat ngan rumah nenek...jalan kaki pun still ok :P
sedikit sedutan waktu nak tinggalkan KT...saya sempat singgah di TNB Marang..berjumpa ngan My ..kawan baik sejak di primary school dulu...suka sangat dapat jumpa dia :)

selain dapat deliver her tuppies order yg berkotak2..dapat jgk brtanya khabar serba ringkas :)


gaya eechaa masa nak mulakan perjalanan ke Kemaman...dalam 1 jam lebih je :)

kami beraya di kemaman dulu sbb mmg ikutkan giliran mcm tu...ahahah!!
mmg berdouble2 cerita giliran ni,....selain daripada giliran antra saya & mr papapapito..we ollsss kena jgk ikut giliran antra umi & aboh :)


okay la ye olllsss...

inshaaAllah esok kita sambung lagi cerita raya :)

till we meet again,take care :)


Yours Truly

7 comments:

Cho Zila said...

dasat gak rayanyertu... berdouble2 gitu... sementara orang tua masih adakan... itulah kemeriahannyer... sedap ketupattu...

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya ketupat palas

mama aryan said...

sedap ketupat palas..nasib baik sempat makan masa raya hari tu

Khai♥Rin : anies said...

suka mkn tp xreti nk menganyam nyer hehehee

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Immi..

Mak CMa, tiap2 tahun pagi raya..menu ketupat palas & rendang ayam & kari ayam mmg wajib!

peberet uolsss.. :)

mama3heroo said...

ketupat palas mmmg mabeles

wawa syaida said...

Ketupat palas...belah utara pun ketupat palas...tp sy suka nasik impit dgn kuah jacang...time open house baru nak jumpa nasik impit kalau belah utara ni