background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Monday, August 5, 2013

~:: PearL BaJu MeLayU BuTToN FoR My OthEr HaLF::~


assalamualaikum,olllsss....

Salam 27 Ramadhan :))

inshaaAllah hari ni hari terakhir saya & anak2 berada di bumi kota metropolitan ni..inshaaAllah akan bertolak pulang ke Terengganu utk maraikan Eidulfitri pagi esok :)


sedar2 dh hampir 11 pagi..dripada subuh tadi sibuk mengemas itu & ini..

skrang nk jenguk2 blog kesayangan jap...and inshaaAllah klau sempat nk buat a few autopublish entry....manela tau kut2 dlm kesibukan beraya...ada yg keboringan & sudi nk mnjenguk blog picisan sy nikan?:)


okay,in this entry just nak share pasal butang baju melayu & bracelet mutiara came all the way from kota kinabalu sabah utk digayakan raya ni :)



kebetulan pada cuti Nuzul Quran yg lepas, my bestie sempat brkunjung ke rumah keluarga bakal mertuanya di sana jadi sy ambik kesempatan utk kirim barang2 ni pada beliau..alhamdulillah,dh pun selamat sampai ke tangan :)


rasanya u ollsss semua pun tau betapa cantiknya mutiara tulen dari Sabahkan..walaupun mutiara mmg agak mahal tapi sedikit lebih murah di sana berbanding tempat2 lain :))

so,kalau bila2 u olllsss pulak yg brkesempatan nk ke sana..jgn lupa dapatkan koleksi mutiara ni paling tudak pun utk diri sendiri ye :)

and ini jgk koleksi butang baju melayu mutiara kedua milik mr papapapito...dh ada 1 pemberian dr Abah pada tahun pertama perkahwinan dulu :)

terngat plak pada blogger ayu yg baru2 ni ada hadiahkan gelang mutiara buat sy yg sy ceriatakan dlm entry pearl-bracelet-from-sabah.html


alhamdulillah...rezeki mmg datang dlm mcm2 bentukkan?


okayla ye ollsss...

saya nk kena siap2kan anak2 ..nk bwk they ollsss ke tupperware...ambik a few more items yg dh diorder my beloved customers kt trengganu pahang & kelantan...alhamdulillah..rezeki meniaga ni sungguh2 indah u olllsss...rajin kita usaha ...hasilnya takkan pernah putus,inshaaAllah :)


okayla ye olllsss....

till we meet again...take care olllsss....


Yours Truly 

7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantik

Ratu Hatiku said...

Cantiknya bracelet tu..

Cho Zila said...

akakpun masa gi sabah dulu belikan untuk mak dan adik beradik.. memang cantik...berkualiti...
dulu masa kat Universitipun der berniaga mutiarani.. laku..

dak-eiza said...

very nice!
selamat hari raya buat awak sekeluarga
mohon maaf zahir dan batin atas segala perkataan yang mengguris
semoga ukhwah kita berpanjangan
take care and safe journey yek
:))

Ira said...

cantik!!!
Semoga selamat sampai ke kampung ye :)

eyeyou said...

mmg seronok soping mutiara kat sabah..giler x hengat!! then ley bg sebenier kat mak, ayah, siblings, kengkawan, makcik pakcik..tanda ingatan dan persahabatan...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam K.Immi..

nmpk cantik bracelet dgn butang baju melayu tu..
cma kurang meminati pearls..tp suka tgk :)