background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Saturday, June 8, 2013

~:: 2013 SeLanGOr BooK FaIR @ ShaH aLam ConVenTioN CentRe::~


assalamualaikum,ollsss...
petang ni mensajikan u ollsss ngan entry auto publish je..ke mana & di mana we olllsss skrng..kita kongsikan kemudian,ye :)


okay, as an intro...u ollllss kenalkan sape budak tecik kt dalam gambar above tu?
kenapa agaknya budak tu sangat eksyen..dongakkan kepalanya sampai ke atas?nanti kita cerita ye :)

alkisahnya sebelum kejadian..we olllsss telah berjimba ke Pesta Buku Negeri Selangor kt Shah Alam Convention Center..pegi last day u olllsss ..mmg berebut dgn orang nk kemas & tutup booth,kihkihkih!!

jom layan gambor we olllsss kt sana dulu :) 




 kain telekung budak pun ada..nasib baik eechaa dh ada ..klau tak mau mama rembat sepasang..mmg comelll..purple plak tu..okayhhhh...tak boleh ikut nafsu...ingat2 pesan mr papapapito...save...save..save,ehhehe!!



 kebetulan mmg dh tak byk booth utk buku budak2...eechaa cuma dapat a few colouring books and a few hard cover storybooks..utk share ngan adik..tp mmg murahla buku2 tu..in d range og rm10-20 je :)




dapat jgk mama tambahkan koleksi buku2 utk tuition classes :)


dah settled beli makanan utk minda..we olllsss cari makanan utk perut plak,eheheh!!

singgah makan di nearby McDonald je:)








macam biasala our hero ni mana boleh duk diam..di tolaknya baby chair tu ke serata alam :)


haaaaa...alih2 nampak dia dah mnenggek kt meja this loving family :)
Que faiz dgn muallaf family yg blm pernah we olllsss kenal sbelum ni,eheheh!!



 tengok..punyala eksyen..tak mau dipandangnya mama panggil dia..nasib baik kt meja blakang we olllss je...grrrr...que..que..kihkihkih!!
nasib baikla the family mmg sukakan budak2..dilayan plak si que beria2..disuap2 makan bagai :)




kakak ngan mr papapapito dah tak heran..dah paham sangat ngan si que...layan food jela :)



 okay...mama & cinta2 hati mama :)
just to share...buku2 pilihan mr papapapito utk pilihan bacaan kami bersama...
sehari ke sehari saya semakin mngkagumi bicara2 mr papapapito tentang segala isu semasa..lebih bernas..lebih berisi...lebih matang lebih berilmu :)
memang sudah sewajarnya rasanya...bertambahnya kematangan kami bersama kecintaan yg lebih mndalam trhadap ilmu dunia & akhirat..inshaaAllah :)

tidak sepatutnya dah lagi ruang dari perkara2 picisan & lagho memenuhi ruang kehidupan...



okayla,ollsss...till we meet again..take care :)

have a great weekend ahead :)
Yours Truly

4 comments:

Gee GTG said...

salam k'imi..amboi..que tu..
siap kena culik pulak ye..^^

Bbwana adienia said...

Hai immiey..

bestnya jalan-jalan di pesta buku kan..kalau dulu saya gila koleksi novel dan majalah hiburan..skang ni suka kmpul majalah kesihatan dan buku resepi pula..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Immi..
huhuh.... cma sampai lani tak pegi2 lg book fair mcm ni... seronok tgk buku manyak2..

ehehe...seronok que bermaharajalela kat situ..comels!!! mama & kakak echa pun chomelsss... hihi...

alhamdulillah.. mmbaca itu jmbatan ilmu kan kak ? :)

ummuaidan said...

Wah peramahnya Que..pandai cr kawan tuh..hehe