background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Tuesday, June 18, 2013

~:: SaTaY KajANg HaJi SaMuRI @ eLmIna RnR ::~



assalamualaikum,olllsss...
sape tak kenal satay kajang haji samuri????
kalau tak kenal kaannnnnn...hrmmmm...entah,ahahah!!

btw nak cerita malam tadi punyala teringin nak berbuka ngan satay,ecehhhh!!
tapi mr papapapito keje petang and by the time dia balik dh pukul9 @10mlm..so takpela...lagipun Umi dh masakkan mcm2 :))

termasukla ketam masak sambal ni :))

kita masuk dlm wish list utk upcoming weekendla,eheheh!!

anyway..skarang makin senang nk makan satay Hj Samuri yg sedap at reasonable price ...ada 1 cawangan yg sgt dekat ngan rumah which is dekat ngan RnR ELMINA :))

first time pegi masa Umi & Aboh datang last month klau tak silap..masa tu Aboh tringin nak makan satay...for surela malasnya nak drive jauh2 ke Kajang so kami datang sinila :))







 kali kedua plak dalam cuti sekolah yg lepas,pagi2 heret budak 2 orang yg susah bangun pagi ni brekfes ngan nasi ayam their favourite ngan for sure SATAYlaaaa...hoorayyy!!


 yang ni satay ikan tau,..pergghhh!!mmg sedap :))




okayla,olllsss...
till we meet again,take care olllsss :))


Yours Truly

13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
singgah baca entry jap...

Khai♥Rin : anies said...

pd tekak sy la...satay ni ms 3-4 thn dulu mmg sedap la ni da kureng sket rs nyer..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Immi...
dah lama cma tak mkn kat SHS ni..sejak terjebak dgn sate hut kat tanjung karang..
mabeles giler sate kat sana..

oo.. dah ade menu baru ke? hmm blh try sate ikan tu :)

Ratu Hatiku said...

Akk kalau teringin nak mkn sate hj samuri pun xperlu pegi ke kajang lagi dah sebab dah ada cawangan kat setapak.. :D

Ummu Madihah said...

Salam QA,

Mak Aji pun biasa ke situ je, x payah susah2 ke Kajang nak makan sate Samuri!

Cho Zila said...

satay kajang lama dah tak pergi sebabnyer sekarangni akak dah jatuh hati ngan satay dekat rumah akak.. sedap kuahnyer...

Noe said...

umah noe dekat je ngan sate samuri tu...tapi jarang pegi sbb biasa beli sate kat area umah jer...

mama_ka0ri said...

huhu..lama tak makan satey kajang..

wawa syaida said...

sedapnye sate...tak pernah try lagi sate hj samuri ni...tapi kan ketam tu my feveret...sedap!

dak-eiza said...

sate hj samuri mmg dh senang nk dpt dh..byk cawangan
kita pon selalu makan..ecehh
untungla duk bangi kann kikiki

Ira said...

sedapnya ketam masak sambal tu.. hehe.. :)

ummuaidan said...

salam kak imi..
sedap nie kalau layan satay kajang with the whole family kan..

Gee GTG said...

satay ikan..
perghhh
mesti sedap ni..
x pernah makan lagi,.. kena try ni..cis!!