background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Tuesday, June 25, 2013

~:: EecHaa'S 4tH BiRthdaY CaKe WitH EdiBle ImaGe bY ThE ChOc-Hut::~


assalamualaikum,olllsss....

alhamdulillah...sykur setinggi2nya dipanjatkan ke hadrat Allah atas segala yg telah Allah kurniakan sepanjang hayat saya menumpang & brkelana di bumi ciptaan Allah ini...
kesyukuran sepenuh hati saya panjatkan atas setiap detik sy bernyawa atas keizinanNya...
biar pernah di bawah biar pernah diatas...saya redha & tawakkal atas segala2 yg telah Allah tuliskan dalam coretan kisah kehidupan saya yg sehingga kini dikurniakan segala2 yg lebih daripada yg saya harapkan...
alhamdulillah...alhamdulillah...


panjang pulak mukaddimah sy hari ni,eheheh!!
psttttt it's my 31st birthday hari ni :))


tapi nak share pasal eechaa's birthday celebration khamis  malam yg lepas :))

ape komen u olllsss menengokkan gambor eechaa's birthday cake kt atas tadi???

sejujurnya..cake itu menyimpan 1001 kisah...sehingga sy hilang segan menangis teresak2 bila dapat menyentuh cake tu...
ye ...trover sensitif tiba2..tapi klaula u olllss tau what actually happened..u ollsss pun sure akan trsentuh...

dipendekkan cerita..saya sudah mula planned utk order custom made dora cake ni khas utk eechaa lebih sebulan yg lepas..mngenangkan sy punya sahabat yg sgt mahir mmbuat cake ,..jadi sy terus informed her...

saya tak semena2 mnjadi seorang yg sgt degil..insisted & so determined utk dapatkan yg exactly mcm ni sbb yg mcm nila yg disebut hari2 di telinga saya oleh my beloved smart lil girl eechaa :))

hari2 sejak her last birthday tau olllsss...
bygkanla perasaan saya bila my bestie tetiba last minute, mlm sbelum birthday dia bgtau yg she couldnt make it sbb printernya rosak tiba2...sy dgn sedihnya trpaksa postponed the celebration :(
hikmahnya, mmg klau tak pun sy tetap kena postpone sbb Aboh tetiba tak dapat join the celebration..cuma sempat drop by utk hantar Umi ke sini...

redha dgn kejadian..sy continued jgk...utk carry forward the plan bila my bestie kata..the printer was fixed and she would be able to complete my order by next thursday..hati sy jadi lega & berbunga2..
4,5 hari sblumnya sy kept updating her..and everything sounded ok...

namun, kita cuma merancang Allah yg menentukan..di saat sy cuma menunggu the right time to pick up the cake...the night before my bestie was down with lots of problems..due to that she overlooked many things that led to another  failure..
ended up cake saya tak dapat disiapkan ;(

she suggested that buat cake dgn ready made dora image..in which it would 
exclude eechaa's image:(

saya trduduk tak trkata ape..tak sanggup bygkan perasaan eechaa klau harapannya dihampakan lagi sekali coz she always said that she wanted a cake with dora & herself on it...in pink blue purple & white colour....


lepas dh recovered from the panicky situation sy mencari2 contact bakers yg lain..tried contact my colleague's sis but she couldnt make it sbb dh last minute sgt:(

teringat plak pada kak Rah atau kak sarah..my bestie's sister masa sekolah rendah dulu...dia pun buat cake...

i quickly rang her...begged her...walaupun she was also puzzled mcmna nak tolong sy sbb by right this kind of cake needs at least 3 days ...tapi kesiankan saya she also tried to contact an edible image printer that she happened to hear about....


alhamdulillah...alhamdullillah..alhamdulilllahhh...
akhirnya eechaa's dream became true..walaupun pada tghari sblum cake tu siap sy still got bad news about the image couldnt be printed due to again the printer was in trouble ;(

tapi kalau niat kita baik..Allah pasti permudahkan...

tepat jam 5ptg k rah whatspp sy informing me that everything was finally ok..and she was almost finished decorating it...


but looking at the cake & eating it...i tell u olllsss...
IT REALLY WORTHS THE PAIN....

walaupun i had to pay extra..almost double charge for the edible image sbb last minute order..to it was nothing compared to eechaa's happines & satisfaction.
after all..it was about rm100+ je :)


so kalau u ollllsss pun perlukan 1st class of service on bakery items...jemput ke her FB or Instagram...Choc Hut :))


so dah berjela2 panjang cerita saya..u olllsss layankan pulah bersepah2 gambor sy nak share,eheheh!!
the celebration was held at the Pizza Hut, Sek 7 Shah Alam :)





























balik rumah bebudak 2 orang ni sambung mngerjakan cake dora ni:)

ecchaa sibuk potong nak di bawak ke nurserynya esoknya :)
















okay la ye olllsss...penat u olllsss layan cerita panjang lebar sy hari ni,eheheh!!

okayla,saya nak siap2 ngadap officer from MOE ni :))

till we meet again..take care olllsss :)

Yours Truly

8 comments:

mama3heroo said...

selamat hari lahir untuk eecha&mamanye..

Nurzakiah Hanum said...

salam selasa
singgah pagi
dah sarapan?

Khai♥Rin : anies said...

HAPPY BIRTHDAY AKK!
semoga dimurahkan rezeki dan dilanjutkan usia..

x pe..yg susah dan payah tu la yg akhirnya menjadi kemanisan yg tak terhingga...

tahniah utk echaa jg..

Ira said...

Happy birthday kak imi..
semoga pnjg umur, murah rezeki, sihat & bahagia selalu.
seronoknya echaa dpt kek dora.
smga catatan ini jd kenangan buat echaa.. susah & payahnya nk memenuhi keinginan echaa,tp tu semua sanggup diredah oleh mama demi anak. :)

Bbwana adienia said...

Salam kak..

em, kiutnya gambar echaa dan dora tu..sama2 comel..hihi..

dak-eiza said...

Happy birthday awakk
Moga dirahmati allah :)
Tacing gile bace kisah kek echa...but alhamdulillah dpt penuhi keinginan dia kann...tomey kek dia
Wahh echa leh geng auntie la suke kaler pepel tu

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Immi..
huhu..
kasih seorg ibu..
alhamdulillah..berjaya jgk merealisasikan kehendak eechaa..

super cantik kek tu kak :)

eyeyou said...

mmg panjang berjela nak baca..hihi
mesti echaa syok tgk pic dia kat kek tu...dan juga happy birthday to echaa's mama...enjoy ur day...