background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Saturday, May 18, 2013

~:: DiNNeR @ AnDaMaN REsTauRanT ShaH aLaM::~


assalamualaikum,olllssss...

ke mana u olllsss hari ni?
ke mana2 @ buat ape2pun..moga sihat2 ceria2 selalu :))

sy daripada pagi2 tadi agak busy memacking tuppies yg inshaaAllah bakal di hand in ke customers spnjang weekend ni jgk :))

kelam kabut skit tp seronok..rumah pun dh lapang sikit..tp for sure itu hnya temporarykan,kehkehkeh!!

apepun hari ni nak share our dinner mlm tadi kt Andaman Restaurant Shah Alam :)
sampai sana dh agak lewat sbb we ollsss singgah beli groceries dulu :)

food sedap jgk kt sini..ada mcm2 especially thai cuisinela :)

actually sesampai sana x smpat nk snap2 sangat pun sbb QUE FAIZ had been quite cranky gara2 dia trkena gegata or heat rashes...probably due to our weather lately ni kan agak humid..
ketian tayang mama..nasib baik kejap je...by the time masuk kereta,kena aircond alhamdulillah dh hilang..now saya tgh busy googling on the tips to control gegata ni...

sebetulnya it causes itchiness jgk..and mmg QueFaiz will get uncomfortable kalau trkena lagikan...

klau u olllsss tau petua ape2,please share ye..setakat ni sy cuma standby camomile lotion and krim but2 je..


couldnt get the best snap of his gegata..ini je yg sempat..klau nmpak,... ada red patches on his cheek :(

sambil jamu selera..everybody had to take turns to pet him...
 we chose to dine outside...:)))

sedikit sumber dr uncle google on the look of this restaurant...tak smpat nk snap gambor kerang rebus, keropok lekor & pineapple juice yg jadi santapan sy mlm td..mmg trbaik :))

okayla,ollsss...
nk continue completing house chores sikit :))

till we meet again,take care :))

Yours Truly

4 comments:

n O e s u h a i m i said...

klu kena gegata ni...gatal2 n jadi bengkak2 kan..dulu anak noe ada kena gak...noe cuma taruk bedak sejuk yg dicampur dengan garam...pastu sapu kat tempat2 yg kena gegata tu...

nampak menyelerakan sayur tu...

dak-eiza said...

kesian que...dpt2 berpeluh lg le gatal
so far x de petua pape pon
gune krim dr doktor je, sama mcm awak gume tu le

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Immi..
nmpk sedap plak bila deco ngan pinggan unik tu.. hehe..

alahai.. shian que.dah berapa hari dia kena gegata kak?
cma xde petua sgt..cuma sapu dgn air garam suam kat tempat gegata tu..tapi mmg pedih la.. nak2 pulak lepas garu..klu nk kurang pedih, sapu dgn bedak sejuk...

semoga cepat baiknya ya..

ummuaidan said...

siannya que faiz kena gegata lak yer...sama mcm rashes biasa tuh kan..kalau rashes biasa juts letak powder utk gatal jer..