background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Saturday, May 11, 2013

~:: PanTai TeLuK NiPaH PuLau PangKoR::~







assalamualaikum,olllssss...
dah dapat mood weekend dh semuakan?
my most awaited weekend jgk sbb inshaaAllah mnggu ni akan berhat spenuhnya ...
gara2 skali lg di warned mr papapapito,ahahah!!
sebetulnya i am too exhausted dah..seriously nak rest & chill & lepak je rasanya...
tapi itulakn..yg dh plan tetapl perlu jalan jgk...
inshaaAllah akan pi mai pi mai ke Rawang weekend ni...utk sedikit urusan medication...:)))


apepun,nak sambung cerita cuti2 Pangkorla...
janji nk sambung kelmarinkan...tp biasala nama pun manusia..janji dicapati,ngehehe!!!


okay...pagi2 dh sampai ke Jetty Lumut,..ke Pangkor naik ferry cuma took about half an hour.
sampai sana terus sewa sebuah kereta & sebuah motor utk aktiviti jimba-jimbi kami kt sana seharian :)
gambor pic above td my 2 brothers yg bertuah dipilih utk ride on the bike,ahahah!!
mmg sah2la tak muat satu ketekan,kihkihkih!!!
nasib baik cuaca baik,takde hujan :))

kos sewa kereta & motor..dpt hrga pakej RM100 je :)

okay,jom layan gambor2 ye :)


isi minyak dulu kt Buroqoil,satu2nya petrol station yg ada kt pulau ni :)

trnampak motor comel ni..terus curi2 snap gambornya,ahaahh!!

















seronok betul dapat pusing satu pulau ni dapat angin pantai yg sangat wangi..pulaunya way smaller dr Langkawi ...and not as commercialized as Langkawila..
more to natural attraction :))



mula2 we took a tour to the whole island..since pulaunya kecik,xsampai sejam pun ,eheeh!!

pitt stop pertama..Pantai Teluk Nipah..
Pantai ni antra yg paling famous ngan snorkeling activities and all sortsla :)



 menara tinjau Pantai Teluk Nipah :))








sekitar pantai...we olllsss cuma sight seeing je kt sini..tak brpa kena ngan jiwa plak nk lepak sni,ahahah!!


we didnt choose to do snorkling ke ape ke benda ke sbb mmg dh plan tak nak buat ape2 yg memenatkan pun...cuma dtg nak rilex & chill je :)))))


okayla,ollllssss,....setakat ni dulu,...inshaaAllah nanti kita sambung pasal ke mana plak we went after that :))


till we meet again, nak siap2 gerak ke Rawang ni..

u ollsss take care & have a great weekend ahead ye :))


Yours Truly

2 comments:

dak-eiza said...

Ooo kecik je ek pulau ni
X penah sampai lg
Lumut penah lahhh
Bole antau proposal kt cik abg nih kih kih

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Immi..
huhu..pantai pulau nipah ni kat lumut ke? x pernah dgr pun..?huhu..

but, nice view :)