background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Friday, May 17, 2013

~:: a TeAcHeR WiTh SenSe Of HumOr::~

assalamualaikum,olllsss....
alhamdulillah...hari Jumaat dh :))

semua pun mesti suka ngan Jumaatkan..sebab esok dh weekend,hooraaayyy!!!

semalam walaupun belum hri sambutan yg official for the teacher's day kt our school ..it was still a remarkable one ..dh mula dpt cards and all sorts...


just nak share gambor2 skitla ngan u olllsss :))

the cards :)


 an apprecitaion gift from our beloved puan deputy principal :)


gambar kenang2an ngan budak2 P6 Mars :)

sekuntum mawar putih :)
 another card:)

yg ni yg the most surprising one:))
































ahahah!!mcm tak boleh nk terima hakikat bila my students 

kata sy seorang guru yg kelakar..i thought i am fierce and stern 

all these while,ahahah!!


saya 

tak puas hati tu...siap saya  tnya blik kt class ni..1 class 

kot jwb chorally "YES.TEACHER..U R 

FUNNY"..HUWAAAA!!!



ape2pun,,mungkin itula pndapat my students pasal 

saya :))

cakap pasal kelakar..nak sgt share ngan u ollsss ape yg 

my FB friend posted kt her wall....

baca tau olllsss..jgn tak baca..surely akan buat u ollsss 


gelak trgolek2,ahahaha!!!









Anda Tak Puas Hati Dengan Roomate Anda??


1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati” horee…kau dah balik”. Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia “Sepatutnya kau dah blah dah skrg”

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 ” Tolong, kat mana aku berada ni?” dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak… dah merebak!”

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi…”

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”

8. Setiap kali roommate masok balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…!”. bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap “Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda…” Lepas tu buat muka ****h, sambil berkata “Eh, kau rupanya…”

10. Kata kat roommate “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera s

ekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka ****h dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata “Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”. Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2.
bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.








8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

selamat hari guru

mama3heroo said...

salam jumaat
tahniah..byk dpt gift
selamat hari guru

Bbwana adienia said...

Selamat hari guru..

Cho Zila said...

selamat hari guru Imi... tahniah .. bestler guru kelakarkan... mesti ramai yang sayang...

Gee GTG said...

salam k'imi..

hahaha.. gelak guling saya baca pasal rumaate tu..hahahaha..
thank for share..saya share kat fb saya..^^


selamat hari guru k'imi..^^

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Immi..
happy teachers day to you too..
Wah..mesti hati berbunga2 dan rasa bersemangat + seronok mendidik anak2 kan? hihi.. murid2 nk enjoy betul!

haha.. nasib bek cma bukan dok dgn roommate.. buleh guna pakai ni :p

ummuaidan said...

selamat hari guru kak imi...
bestnya dpt pelbagai kad n cenderemata gitu...mmg sy rs kak imi cikgu yg klakar pun..heeheh

eyeyou said...

selamat hari guru..hepinya dpt hadiah dr student..