background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Wednesday, May 1, 2013

~:: SubAnG - LuMuT::~


assalamualaikum,olllssss...

jom kita habiskan sisa2 minggu ni dgn segala aura yg positif,inshaaAllah :)))

kerna..bukan jangkauan fikiran kita tentang ape yg berlaku masa hadapan :)

apepun,awassss....eheheh!!few upcoming days..u olllsss akan saya sajikan dengan lotttsssssss of picsssss on our 1st family get away utk 2013 :))))


a very short period of planning & preparation...it turned out to be a very wonderful vacation,alhamdulillah:)))


mcm biasala kalau bab brjalan2 & berjimba-jimbi ni sayala mastermindnya,eheheh!!


jujur saya katakan..kekangan masa utk berehat due to kebizian menguruskan hari sukan ..memverifikasi kertas peperiksaan..not to mention mcm2 keje pengkeranian yg bukan dlm bidang tugas cikgu2 as professionals...terpaksa ditangani & dilunaskan pelaksanaannya ..betul2 membuatkan saya hampir trduduk ......


itula antara sebab sy 'mngumumkan' pada family yg saya nak bwk all of them bercuti ke Pulau Pangkor :)))

dengan berbesar hati saya menghadiahkan sebuah percutian pendek buat semua... segala kos trmasuk penginapan, perjalanan & makan minum di settelkan oleh sy & mr papapapito:)))


walaupun selama ni sy mmg tak pernah brhenti brkongsi segala rezeki yg Allah kurniakan pd saya utk keluarga..kerana sy percya rezeki yg Allah bagi adalah utk dikongsi2..tapi kali ini sangat2 brmakna..

ia sebuah  tanda pnghrgaan dari saya & mr papapapito utk adik2 , Umi & Abah ( sedih,abah tak dapat turut serta, sibuk ngan urusan kerja)...

kerana merekala insan2 yg teguh dibelakang saya..
for all ups and downs........


maafla..dh trpanjang plak mukaddimahnya,eheheheh!!

pic kt atas captured kt Felcra Seberang Perak..otw ke Lumut tu...

sdikit miscommunication brlaku..waktu isi minyak kt Subang lagi sy ngan confidentnya pi top-up Touch N Go rm150..

alih2 masuk kete mr papapapito kata we ollsss akan lalu jalan lama ( bukan highway) sbb lebih dekat & lebih enjoyyy.......


so,there we werela...merentas hujung negeri Selangor kemudian Perak..tapi telling u ollllsss....
indahnya perasaan tika itu :)))

tenang & nyaman & damai.....


jom layan lagi skit gambor :) 


 sawah padi suajana mata memandang....

my brother, Iwan yg drive..so mr papapapito yg jd co-driver tetap kena maintain energy so that we didnt get lost,eheheeh!!!

betuk2 mcm kembara gitu coz the last time i went to Lumut & PAngkor masa i was 5 yrs old,ahahah!!
so,mmg tak tau jalanla kan :)



energized by Drive M7 :))

brjalan ngan Que Faiz dekat atau jauh..mesti ada kudap2an..klau tak mau throwing tantrum la  our encem hero ni :))


okayla,ollsss...
sampai sini dlu,ye...
nanti kita sambung lagi ..


till then,take care :))


Yours Truly

5 comments:

dak-eiza said...

Ohooo inilah crite pjgnye
Best nye dpt rehat2
kita x penah pi pangkor lg tau
kasihan sungguh :(

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.immi..
alhamdulillah..atas rezeki yg allah kurniakan kan?

g holiday ke p.pangkor??? syiokkknyerrr...
akak mmg seorg anak & siblings yg penyanyang & baik hati..

semoga murah rezeki selalu..

cant wait to see the picca!

ummuaidan said...

Baiknya kak imi belanja satu family gie holiday..moga bertambah murah rezkinya..:)

Zee Suhaini said...

view sawah padi tu cantik kan kak??teringat zaman kecik dulu..

Ira said...

hehe.. seronok dpt bercuti 1 family kan?
betul tu, rezeki yg Allah beri utk dikongsi bersama.. lgpn kalau g cuti fmly kita je x best sgt, pegi ramai2 baru la seronok.