background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Monday, May 27, 2013

~:: TimE Is GoLd ..TimE Is PrIcELesS::~


assalamualaikum,ollllssss...
sangatla kalut hari ni smpai nila baru sempat nk post new entry..itupun all about quotes that inspire me to go thru any kind of obstacles all these while ...


actually we olllsss selamat sampai ke Bandar Baru Lipis sblm pkul 5ptg td...kluar KL dh hmpir pukul3..seronok prjalanan hari ni..very2 smooth :))

cuti 2 mnggu ni inshaaAllah bakal saya perincikan dengan segala urusan yg penting..kebetulan mr papapapito trpksa batalkan permohonan cuti sebab keje yg menuntut komitmen penuh dr beliau..percutian brsama our besties yg dh lama dirancang jgk trpaksa di tangguhkan dlu...

tak mngapala..percaya pasti ada hikmahnya...sy jgk dgn segera buat Plan B..mnyusun atur segala urusan trutama yg formal melibatkan urusan2 pejabat & bank..harap2 semua dapat diselesaikan smoothly spnjang cuti ni..inshaaAllah dapatla kami berlapang dada memulakan urusan lain slepas cuti nti :))

sayangkan masa yg kita ada???mestilakan..walaupun kdg2 my own parents pun bising yg sy trlalu memaksa diri brbuat mcm2 bnda dlm 1 masa...tp sy prcaya yg Allah lebih paham kenapa saya buat semua ni....



kita tak pasti tentang masa depankan?tapi kita sangat pasti yg kita boleh cuba yg trbaik pada masa sekarang??
apeupun outcome yg kita dapat itula bonusnya...baik atau buruk ..Allah lebih tahu..:))

yg penting,..hidup kita perlula sentiasa positif and be at our level best..inshaAllah..kita akan lebih brsyukur & sesekali tak mnjadia manusia sombong...



pssstttt..klau nk sombong sangat pun..sombongla dgn hasil usaha sndiri..( walauapun ttp xbagus)...tp..lebih teruk kalau sombong & berlagak menumpang kesenangan org lain tu..pikir2kanla wahai jiwa yg sakit ...................

okayla,olllsss...off to bed dulu,ye...

take care....

Yours Truly

9 comments:

Khai♥Rin : anies said...

betul tu kak..positif dan bersyukur...

Nurzakiah Hanum said...

great

Ratu Hatiku said...

Setuju sgt2...

Ummu Madihah said...

Salam QA,

Sangat setuju dengan quotes yang disertakan!! Menjadi peringatan kepada kita semua!

aizu's life said...

betul3... jam mahal, tp x hargai pn masa.. hehehe..
peringatan2 cmni byk menyedarkan kita..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Immi..
huhu.. im proud of you..
kerja keras demi utk kesenangan dihari tua..


alhamdulillah.. :)

sal ya said...

kata2 motivasi yg ckp berkesan kan?

Ira said...

betul tu kak...
terima kasih utk peringatan yg diberi. kdg2 kita lupa, kita jd sombong. smga kita semua dijauhkan dr bersifat demikian.. :)

Anonymous said...

Pity u :-)

But hardwork will payoff dear..

Keep it up..