background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Monday, February 18, 2013

~::........AnD ThE BLuEs WeRE BLoWn AwaY::~


assalamualaikum,olllssss....

pergghhhh!!! what a day la hari ni,ahahahah!!
xsabar2 nk cerita ngan u olllssss...kehekehkehkeh!!!

today was such a 'great' kick start for my days ahead..nak2 lepas cuti yg agak pnjang ni...

bermula seawal pagi tadi... saya trsembhyang Subuh 3 rakaat..kantoiii!!sembhyang xkhusukkn,eheheh!!

okay...started my journey....sampai je kt traffic light yg paling congested every morning ( utk my routela)...sampai je turn sy nk dekat sampai..tetiba traffic light tu malfunctioned!!! HAHHHHH!!

okay..stucked kejap kt situ...then mcm biasala heading to Skypark Subang mmg dh sah2la trsekat2kn..tapi this morning as extremely abnormal..sbb seawal 7 pg dh stuck teruk....

kedepan..kedepan...kedepan...owhhhhhh...shootttt!!!
no wonderla!! ada treler panjaaaaaaaaaaaaang TERSADAI kt depan MAS Training Centre!TERBAIKKKK!!



okay..kisah di sekolah plak..pagi2 sampai je sy terus cari my deputy principal..otw ke her room i bumped into my HOD..so i told herla...yg sy nk g jumpa my deputy,..nk remind her that she has to allocate relief teachers for us coz dalam pukul 2 gitu my HOD & I akan judge satu Science Project that will be presented by students from Chosei High School Japan...
then...my HOD showed ekspresi yg penuh CONFUSED...
"isn't it tomorrow??"


huwaaaa!!!!MALU!!!!* over excited!!*


okay...habis kt situ...dh blah ngan penuh tersipu2...
i headed to the hall utk assembly...
dh siap nyanyi Negaraku & lagu negeri....
tetiba barula teringat yg tgh rushing2 tadi saya TERSIMPAN purse & NOTE & BB kt atas meja..diulang ATAS MEJA...hehhhh!!!

dalam hati mengutuk2 diri sndiri yg sgt forgetful..habis je assembly terus pecut 50m kuak lentang ke staffroom...fuhhhhh!!!alhamdulillah...masih sihat walafiat kedua2 phone & purse & intipati yg beribu2 rupiah kt dlm tu,hehhhh!!


okay..nasib baik saya managed to handle my classes dgn baiknya...tapi tepat pukul 12.03 minute i got a call from Unifi technician...
alkisahnya malam tadi i called the customer service sbb our internet & Hypp TV connection tiba2 cut off...buat troubleshooting semua it still failed ..so hari ni dorng col utk rectify the prob dari rumahlakn..tp yg bestnya soalan dia..
"ada orang ke kt rumah skarang,puan?"
hrmmmm...failedla kn..semua org tgh keje..then diorang mintak nk dtg pukul4.30...
and I replied tggu I col balik coz sepatutnya I have to attend a discussion pasal the Japanese students tukan...
okay..HOLD dlu..


dh dalam pukul 3.20 ( it's school dismissal time)...the discussion was CANCELED ..mmg CUN!!!
since saya dah cancel tuition utk attend the discussion..tapi discussion tu canceled ~

so,tried to call the technician luckily they were still able to come..
sy mmg klau boleh tak nak tangguh2 sebab anak2 mmg akan 'collapse' without Unifi kt rumah...

rush ke basement parking...start je engine baru tringat that i didn't have the house keys dlm handbag yg i carried td..DENGGGG!!!
col mr papapapito...drove to his office nak ambik kunci...
ngam2 gerak dr his office dh pukul 4.30..mmg CUNkn???
pecut je sbb tak jauh pun..dh dekat nk sampai rumah dlm 4.45..i called the technicians...nk mintak they olllsss tggu japlakn...
then they told me..
"takpe,Puan...kami pun still otw"..HEH!!

okay,ngam saya sampai rumah hujan turun dengan lebatnya!

angkat2 baju di ampaian..sapu2 lantai skit..saya pun jenguk smua plugs,extensions & switches yg kena -mengena ngan Unifi tukan...smua mmg we olllsss unplugged la mlm td ...so sy reconnected everything...
okay..semua lampu ada yg blinking...ada yg merah...it was a sign that mmg ada problemla..

xlama lepas tu the technicians sampai...elok jawab salam..saya ushered they ollsss ke tempat yg sepatutnya...tetiba...JENG!JENG!

semua lampu dh menyala dgn HIJAUnya!!!
maksudnya...semua dh OKAY!!!
BELUM SEMPAT...technicians tu sentuh..SEMUA DH OKAY!!!
huwaaaa!!!!!APEKAHHHHH??



okayla...olllsss...malas dah saya nak cerita ape isi perbualan sy dgn technician tu utk cover malu,ahahahha!!!



yg penting...settled je kt rumah terus saya rush balik ke our 2 lil fairies' nursery..



uhuhuhu!!!
penyudah hari yg penuh warna - warni tu...all the blues were blown away....
once dapat tatap wajah anak2...ehehehhe!!!



ini dh mmg routine Que Faiz....membahagi2kn biskut2nya pada sgala ruang yg ada....


yg Eechaa plak beria2 nak bawak naik mr papapapito's hockey stick masuk rumah...mmgla trkial2..dah sah2 stick tu lagi 'tinggi' daripada dia,ngeheheh!!!


okayla,olllsss...nasib u olllsssla trpaksa melayan cerita saya sepnjang hari ni yg sangatla merapu meraban...kihkihkih!!!


moral of the story : jadila clumsy seperti saya,..eh..boleh??heh!!


okayla,ollsss...
jom kita tido & tenangkan fikiran...moga hari esok mnjanjikan yg lebih indah..amin :))

4 comments:

CeqGu said...

hehehe... macam2 berlaku dalam satu hari yer....semoga esok dan hari2 seterusnya allah permudahkan segala urusan

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak immi...
huhhu... 1 hari yg penuh ‘warna warni’
cma speechless nk komen hape..

cma ni pelupa nan teruk.blm tmbh clumsy lg tu..
hhuhuh..

eyeyou said...

ok ker pakai unifi? sy pakai strymyx asyik2 'network error' @ 'no internet connection'..tenseeennnnn

ummuaidan said...

hari yg sesungguhnya kelam kabut dan memalukan juga yg kak imi ..takperlah yg baiknya jgk dr situ hehehe...