background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Friday, February 1, 2013

~:: ShOppInG SPrEe @ KeA FaRm, CamErON HigHLanDs::~

assalamualaikum,olllssss

salam Jumaat :) dh nak hujung minggu lg kita nikn?alhamdulillah...masih di berikn nikmat nafas & kehidupan yg penuh keberkatan :))

ingat x last weekend sy bgtau on Sunday we went to mr papapapito's feberet place..
CAMERON HIGHLANDSSSSS!!!!
tapikan u olllssss...Cameron sangatla x sejuk lagi,tau...:((
since this time we intended utk pegi bershopping clearkn pocket ...we straight away ke Kea Farm :))
kira ala2 one stop centrelakan...nak ape semuanya ada kt cni  ..at great bargain plak :))


when we first reached Tanah Rata..inila benda yg we olllss witnessed..kan hari tu Thaipussam,rite? :)

sedikit sedutan spanjang perjalanan :)

dah sampai ke Kea Farm..mencilok masuk ke Raju's Hill Strawberry..nak beli self-picked strawberry gitu kekdahnya,eheheh!!

settled plucking strawberries..we olllssss singgah makan Nasi Ayam yg sangat sedap kt Kea Farm tu...
nasi ayamnya sedap jgk :)
berdessert dgn the most famous one la ..
the Strawberry chocolate :)


okay...shopping time!!!!




opppsss!!!terlepas ..x sempat dh nak reshuffle the pics,ahahah!!
ni gambor2 strawberry kt Raju's Hill tu tadi,:)




fresh flowersssssss :))



mem besar tgh tawaf market,ye..mencari2, ushar2 ape lagi yg boleh dirembat,ahahah!!
haaaa...ini namanya BUAH CINTA!!!!!!!
dh makan terus rasa nk BERCINTA.....bolehhhh!!!ngehehehe!!
buah ni rasanya masam ...and a lil bit watery..mkn cecah ngan kicap + gula + cili padi..PERGGGGHHHH!!
sempat beli payung strawberry sbb it started drizzling ....

sampai sana dlm pukul 12 noon..we ended up shopping till almost 5 o'clock baru turun ke Tanah Rata :))
inila dia..hasil tangkapannya penuh bonet :))


kt middle seat pun ada lagi brtenggek...:))


mmg puasla hati,ehehe!!

otw back to Bandar Baru Lipis...
singgah mkn Char Kuey Teow kt Felda Sungai KOyan..
subhanallah..tekaan sy..tukang masaknya ni trtukar garam ngan gula..punyala manis rasanya..dh ala2 pengat gitu,ehheheeh!!

sambil2 makan sempat mr papapapito meng ushar geng super bikes yg brkonvoi on that day :)

antara sebahagian hasil tangkapan buat Umi & Aboh di Lipis,eheheh!!



buah duku yg super manis ni pun ada...:)) strawberry yg we olllss sndiri pilih & plucked pn ada ,ye :)


okayla,ollsss...
nanti kita sambung lagi citer2 yg dh mula bersawang lagi kt draft box,uhuhu!!
till then, take care olllsss...:))

8 comments:

inazamri said...

dah 2 ke 3 thn tak jejak cameron.mmg tingin sgt2 tp anak2 tak suka ke sana.

ummuaidan said...

Lamnya tak ke CH...banyak betul akak bershopping...berbaloilah kan ..bukan selalu pergi situ..heheh klakar kue tiaw manis..hehe

Mrs Lurve said...

lama xpegi sana..bestnya..

Rai Ourkizuna said...

ini memang betul betul sopping spree ni kak..kemain memborong..hehehe..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam kak immi.. * cma rase, sblm ni cma salah panggil nama akak* huhu..

Cameron highlands…. Rindu strawberry kat sana!
Suka gak shopping kat kea farm tu..BUAH CINTA? Mmg name die gitu ke? Time cma dtg tahun lepas xde lagi buah ni… huhuhuhuuuuu.
Byknye shopping… hehehe..nie echa yg shopping ye.. :p

Ade strawberi utk cma tak? Ngeeeeeee.. :D

نورعيم said...

amboii kak immi, byknya borong.

utk kita xde ke? hihi.

KY said...

wahhh...banyknya shopping

Mimi Azirah said...

bila la merasa dtg sini