background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Friday, February 22, 2013

~:: PoPiA NesTuM::~



assalamualaikum,ollllssss...

yeayyyy!!it's Friday...malam ni inshaaAllah dh plan ngan my sis nk buat kudap2 feberet our 2 lil fairies..the Popia Nestum...we ollsss dh buat last weekend and of coursela it lasted for onl;y two days.uhuhuhu!!
dah buat sikit jekan...ehehe!!!
so,inshaaAllah mlm ni nak buat byk sikit :))

sangatla senang buatnyakn?
kt atas tu pic powder yg salut popia tu kn...a mixture of nestum,sugar & powdered milk :)

and semudah mbuat popia biasa,..gulung2, gunting2..goreng2..salut2...SIAP!!!

jom layan the picslsa :)






my cutest kitchen helper ever :)

maybe mlm ni nk try guna chopstick time roll tu...ada kwn bg tips ni :))


okayla,ollsss..nk mark buku yg dh mula menimbun jadi twin tower dh :)


till we meet again ..take care :)

7 comments:

Ratu Hatiku said...

Sedapnya..suka jugak buat popia nestum nie tp tulah nk menggulung tu penat sikit..nie immiey dah bg tips guna chopstik blh la cuba :D.. Tq ya

eyeyou said...

xpenah buat..nampak sedap..pos sikit..:)

ummuaidan said...

sedap tuh kak imi..sy suka yg inti serunding gitu...

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi jumaat
semoga hari yang ceria

Cho Zila said...

sukani kalau duk depan tv makan tak sedar dah habis.. eh... eh dah habis yerk buat2 tak sedar...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak immi...
wah..kudapan yg sedap ni..
nk buat tp malas boleh?
hihi..

Ira said...

boleh la try wat popia nestum ni.. hehe..
selamat bercuti n selamat menanda buku :)