background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Saturday, February 9, 2013

~:: KuiH CeK MeK MolEk By HiM ::~



assalamualaikum,ollsssss...
ape kabar hari ni? harap2 sihatla,ye..saya ni for surela senyum sampai ke telinga,eheheh!!
ceh...mcm dh berkurun tak cutikn?ahhaha!
almaklumla u olllssss...awal2 tahun ni trlampaula byknua urusan dunia yg mghambat..so bila dapat cuti brg sehari dua pn dh rsa sangat besar rahmatnyakn? ape lagi seminggu :))

okayla,hari ni belum mula masuk dapur lagi..tgh duk pikir2 lagi ape nak masak for breakfast this morning...
hrmmm....actually ..ubi keledek yg we ollsss beli kt Cameron Highlands hari tu ada lagi...tp nk masak ape ye.....
dah xbyk sgt pun bakinya lepas malam Jumaat kelmarin 
mr papapapito dh habiskn 3/4 utk buat kuih cek mek molek :))

jomla saya sharekn dulu cerita proses menghasilkn kuih tu,ye :)
pic yg above tadi tu lepas ubi2 tu dh siap direbus & dikupas & dibuang kulitnya :))
layankn pics seterusnya,ya..........



Eechaa plak konon2 jadi helper,ye...makcik ni mmg pantang :))


 




and the final product....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


sampai tertido2 saya tunggu kuih mr papapapito was ready to be served...yg sebetulnya beliau start buat tu pun dh pukul 11 mlm,eheheh!!!

sebelum beliau terpikir nk buat kuih tu..we olllssss rilex2 melayan our 2 lil fairies ni je....



sambil2 melayan bebudak 2 org yg konon2 IT savvy ni...saya trcakap kt mr papapapito yg sy pening duk pikir esok pgnya nk brekfes ape coz selalunya on Fridays..tak byk choices of food kt canteen...
tersu beliau kata..pegila rebus ubi tu..so saya rebus jela...

konon2 ingtakan beliau suruh saya bwk bekal ubi rebus..eheheh!!kira okla jgkkn..skali beliau buatkn kuih cek mek moleeekkkk!!!

eheheh!!suka!suka!

okayla,olllsss...
dh nak gerak g dapurla...jap lagi karang bangun plak2 my sweethearts ni :))

okayla...till we meet again...
take care :))

4 comments:

umi alya said...

lama tak buat kuih ni

ummuaidan said...

wah rajinnya che abe akak buat..bestlah akak takyah susah2 nak rajinkan diri heheh.che mek molek sedap...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak immi..
hihih...rajinnye mr papa ke dapur.. :)
siap sediakan cek mek molek utk his wife yg comels ni..

geram tgk ubi2 tu... hihih

fairus mohamad noor said...

wah..lame sungguh x mkn kue ni..dlu2 mak selalu buatkan..nk cri kt luo pun xde jual..susah nk jmpe kue ni skrg