background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Thursday, December 20, 2012

~:: ArT & CrAfT ::~




assalamuailaikum,olllsss...
sihat2 & ceria2la semua hendaknya hari ni :)

without berbasi2..nak mintak maaf dulu sbab hari ni mungkin lambat sikit dapat saya jengah ke rumah u ollllssss..
will be a bit busy hari ni..inshaaAllah :)

ape agaknya saya nak cerita based on above pic...

okay...
u olllsss pernah dengar tak..selalu motivator2 cakap...
BE CREATIVE!THINK OUT OF THE BOX!!!!
haaaaa...that was what  I TRIED TO DO...in the above pic...

nak share sikit one of the challenges dalam saya mnjadi private tutor to these 2 lovely girls..
they are actually twins and the have diff characters...totally diff ...

yg brsama saya dlm above pic..
she is a smart girl..tapi kekadang interest dia 'LARI' :(
so,to make sure that we are on the right track & she is having effective learning...

so  i REWARDED her hari ni dgn benda yg dia suka buat..
which is ART & CRAFT :)


itula yg we olllsss tgh buat dalam gambor kt atas tu...

pic below is both of them :) 





 eh,apasal tetiba ada gambor beras & susu & diapers bagai ni????

ahahaha!!!
sebelum tuition class semalam started saya actually sempat lari ke 1 Utama JUsco ..
beli barang2 wajib je pun...
yg paling wajib of coursela bekalan susu anak2 & bekalan diapers utk ke nursery nanti... 
stock sebulan as usual kekdahnya :P

tak boleh beli yg bukan2 since masih ada a few important agendas sbelum dapat gaji,eheheh!!
takkan nak korek saving plakkan...NO!NO!NO!eheheh!!!

okayla,ollllsss...
nanti2 kita sambung cerita,ye..and will let u ollllssss know what am i up to today..
sampai konon busy bebenor :)

till then,take care :)

7 comments:

Falsya said...

bdk2 kalau kite wat bende yg dieorg suke mmg they will stick around till end kan..hehehe..wahhh, byknye borong..;)

Cho Zila said...

anak akak kat rumahpun sama.. nenek dia bekas cikgu tadika kemas.. macam2 diaorang buat .. semalam buat lori ngan kotak tisu.. memang bestler tengok..

Ira said...

penah jgk ajar bdk2 tuisyen. ajar anak2 jiran. skejap je ajar, masa bujang dlu. lps tu x da. hehe.. nk mengajar ni kene ada komitmen & bnyk sabar. org cam ira ni xleh nk mengajar sgt. hehe..

NoEn said...

wah shopping sakan nampak

نورعيم said...

tu conteng2 guna water kaler eh sis? dulu zaman2 sekolah suka la main. dah masuk uni ni interest ke arah lain pulak.

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak..
hihi..cemburu btl ngan akak.. sentiase ade mase utk luangkan dgn anak2..

cma pun ingat lepas ni nk luangkan mase lebih dgn diorg.. blh la cuba art & craft ni...

TeacherAzimah said...

Eh.. twins tu anak awak ke? Confused jap... ke... anak tuition u? Dah pening hehe...