background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Friday, December 14, 2012

~:: LCCT - ISmAiL PetRA AIrPoRt ::~


assalamualaikum,olllssss...
moga Jumaat kali ni jgk mnjanjikan kerahmatan & keberkatan buat kita semua..amiiinnn :)

di pagi subuh yg hening Jumaat lepas...
actually sbelum subuh lagila...it wasn't dawn yet pun we olllsss seisi rumah dah berlepas ke LCCT...

klau u olllsss masih ingat last weekkan mr papapapito & I bwk our 2 lil fairies balik ke kampung kt Kelantan jumpa their beloved Tok Ma & Tok Abah :)

so ,kekdahnya percutian @ kepulangan kami ke sana this time..we decided to let our 2 lil fairies experience pengalaman baru :)

BALIK KAMPUNG by PUBLIC TRANSPORT,
yeeeehaaaaaa!!!!

so,there we were..Umi & my sisters & brothers sent us to the airport , LCCT :)
naik Air Asia flight AK6430, seawal jam 6.35am...the earliest we could get...nak sampai ke bumi serambi Mekah tu seawall yg boleh..
dapat spend more time kt sna,ehehe!!!

so,the first thing we did masa we olllss sampai sana pukul 4.30am...we did the self check in kt kiosk dulu...
pic above tula rupa machine kt kiosk tu ye :)

then only we queued up utk check in our luggages...

jom,let the pics do the talking,shall we?? :)
...

 despite of lautan manusia kt LCCT on  that lovely dawn...we didn't have to queue lama sangat pun sbb we  were flying to domestic destination je :)

sempat alas perut jap and belanja semua org dlm rombongan cik kiah hari tu having early brekfes kt McD :)

around 5.45am..we olllsss lepak jap kt departure hall..sambil mnunggu our flight was ready to be boarded :)







 okay...bila Eechaa dah mula nyanyi birthday song..ahahah!!asyik Que melayan :)

dh queue utk boarding :)
 sebelum tu..sempat pose sikit :)

dah selamat simpan our backpacks kt overhead compartment...
sebelum off kan all the devices kita snap pics dulu,ye :)



Que at this time dah terikat ngan mama since dia dh di buckled ngan infant seatbelt...NO!NO!NO!he couldn't play running,ahahah!!!

beria2 ambik gambor ni nape ye u olllsss???
nak kata jakun tak pernah naik flight tu takla jugak..
tapi this is a very remarkable moment for all of us since this is our 1st time flying together-gether gitu,eheheh!!!

utk Que mmgla 1st time sbb dulu2 masa saya ulang alik ke Alor Star dr KL by flight dia still dalam perut lagi,ahahah!!!

Eechaa plak mmg 1st time flying ngan mama & papa,sbelum ni ngan TokMi & Tok Aboh je :)
okayla,dh selamat buckled up...a few minutes before she started grumbling...
"bila nak fly ni,papa???"
and there she went..repeating again & again...eheheh!!!



 on flight shopping dulu...just after we took of :)

alhamdulillah....
tak sampai 45minutes we safely arrived in Ismail Petra Airport,KB :)
nostalgia menggamit plak bila sampai airport ni..coz dulu waktu sy bersekolah kt Kelantan  ni...setiap cuti sekolah saya akan balik ke KK..saya naik MAS airplane kt cnila utk ke KLIA then ke KK..and antara one of my besties masa tu yg rajin bebenor ngantor saya ke airport ni was our beloved MR PAPAPAPITOla,eheheh!!!
oooppppsss...bukan boyfren ye..time tu bestfren je..eheheh!!!








 dari airport di jemput Tok Ma & Tok Abah..we olllsss dibawak terus jenguk sedara mara kt Bachok..sempat nyinggah belikan brekfes utk semua org...
our feberet nasi berlaukla!!! :)
our 2 lil fairies yg seronok melasak kt rumah Chek dorang :)

sempat jugak kami di jamu bubur asyura oleh Mok Ri (mak sedara )...


sampai je Machang dah dekat zohor, bersih2kan diri..Ma bising suruh we olllsss rehat2kan diri..tido!!
eheheh!!!
dah lepas Asar gitu...mr papapapito bwk we olllsss ke Tanah Merah....
macam biasa... pekena ABC..our all time feberet...
this time takde gambor plak...gara2 kalut lepas minim ABC we olllsss ke Pasaraya Pantai Timur plak..top up2kan skit groceries and for me..ape lagi klau bukan memborong tudung,ngeheheh!!!!


okayla,olllsss...
since dah ada kt KL ni..maka makin panjang plak langkah we olllls hri nikan :)
nanti kita sambung cerita lagi pasal cuti2 we olllsss kt Kelantan ni,ye :)
till then...
take care olllsss :))

12 comments:

Anum said...

comelnya baby gurl siape nie
nak kawan leh.. :)

Ratu Hatiku said...

Bestnya balik kampung kan.... :D

Nieyl said...

nieyl yg print tiket nie x penah lg...hihihi~

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

saye belom pernah naik flight lagi,heheh selalu ushar2 harge air asia jek dr penang ke jb ni,haha

ummuaidan said...

salam mam QAs..
seronok yer balik bercuti naik airasia..cepat sket sampai kan...bagus gak pengalaman utk dua2 budak comey tuh kan...

Nazayiena said...

Sekali sekala bolehlah bawa anak2 naik public transportation nak ambik pengalaman.

ayut said...

bubur asyura pantai timur berbeza kan.. :) sesekali nek public transport..best jgk :)

Rai Ourkizuna said...

happy la bebudak tu merasa pengalaman naik flight kan..

eh la.. bachok eh..husband saya orang bachok jugak.. tapi area Gunung tu haa..sebelum sampai ke pantai irama kalau dari KB..hehehe..

Cho Zila said...

balik kampung best leh naik flight kampung akak dekat ngat ...
banyakler koleksi tudungnyer yerk..
kelantan lama dah akak tak gi ni... rindu ngan makanan dan shopping2..

Aishah Jahirah said...

wah ada bubur asyura le...sedapnya...
sekali sekala naik flight kan...asyik naik kete je..hik2

نورعيم said...

alaaa akak datang kelantan ke? nape tak bagitahu. uawaaaaa sedihnya!

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak..
wah..mesti 2 lil fairies best & seronok dpt nek flight ngan papa mama skali ni.. :)

huhu..cma xpenah lg nek flght..
\bestnye.. :)