background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Tuesday, December 18, 2012

~:: TraVeLLInG By TraIN::~




assalamualaikum,olllssss...
jomla layankan lagi sambungan cerita our most meaningful & amazing vacation kt my in law's :)
kesian u olllssss tak habis2 layan cerita basi saya,ahahah!!!

okay,by looking at the pic above mesti u olllsss dah boleh teak...we ollllsss balik dgn what type od public transport kali nikan?eheheh!!!
YEAYYYY!!!KERETAPI!POM!!!!!POM!!!!!!!


ticket dari Tanah Merah ke Kuala Lipis cuma ada pukul 8am atau malam so we olllsss departed at 8am..

sedikit sedutan masa kat  Tanah Merah KTM station...
our 2 lil fairies mmg excited sangatla coz mmg their 1st time ever naik trainman....
 jom...let the pics do the talking...shall we?
Eechaa yg tak sabar2 tggu train sampai ...
 it's us...Que , Ma & I :)
 finally..the train arrived...:)
 in a meantime..Que manja2 ngan Tok Ma lakan...ape lagi,ngehehe!!!


okay...dah ada dalam train...train dh gerak dah pun...
gambor kt atas tadi is actually mr papapapito ugh having brekfes ngan bekalan titipan Ma :)
Ma bekalkan us dgn pulut pagi our feberet ngan laksam untuk our 2 lil fairies :)






memang seronok sungguh we olllsss naik train...dapat tengok dusun2 buah yg meranum buah2nya...especially durian & rambutan..siap Eechaa cakap...
"Mama...jom turun ambik rambutan!!"
ahahah!!!


we olllsss naik train for 4 hrs je ...sampai Kuala Lipis pkul 12 lebih gitu :)
kira ngam2 soi la the duration of the journey..
bebudak2 ni tak sempat boring & meroyan,eheheh!!

by the way..layankan sikit aktiviti our 2 lil fairies spanjang di kampung..
waktu2 interval gitu kata orang :)

main basikal :)

Que berpersta durian & rambutan :)




and alhamdulillah....
balik kali ni ada lagi pemberian daripada Ma...
kalau dulu2 setiap kali balik kg Ma akan titipkan kain pasang @ kain batik..
tapi nampak gayanya sekarang ni makin valuable plak :)
naik segan plak saya dibuatnya...

ape plak yg mampu saya balaskn?


inila dia...

kata Ma..
yg a bit reddish tu bolehla buat loket..
and yg hijau 3 biji tu katanya trpulangla pada saya..mungkin boleh buat another bracelet
boleh ganti2 pakai dengan yg Ma pernah bagi time raya lepas..
ada saya ceritakan dalam entry ni 1st-syawal-pantai-irama-bachok.
cantikkan batu2 ni?
and ini plak a great surprise daripada mr papapapito...
alhamdulillaaahhhhhh!!!
memangla saya happykan?sape tak happy dapat hadiah dari our spousekan?
and in fact bukan nilai hadiah tu yg penting tapi THOUGHT that matters mostkn? :)
masa bg ni mr papapapito sempat lg reminded me spya jg elok2..
jangan hilangkan lg ;(
tak pernah cerita ngan u olllsss kn?saya pernah hilangkan rantai tgn yg my other half pakaikan ke tgn sy waktu upacara batalkan air smbhyang lepas akad nikah dlu..
sy trhilangkan waktu kelam kabut buat preparation utk sports day di BSI dlu..
menangis berhari2 tau u olllsss...Allah saje yg tau waktu tu...
sy ni mmg clumsy tambah2 plak time tu peknenkn Que...
mmg miserable sgt rasanya time tu :(
alhamdulillah..diganti oleh my other half semula tp tntula x samakn?
kali ni mr papapapito tukar lagi..
dengan yg lebih cantik kata dia,ngeheheh!!

okayla,ollsss...
khatam sudah cerita2 kami bercuti di bumi Serambi Mekah :)



kesiankan  u olllsss melayan cerita2 basi saya,eheheh!!!
terima kasih banyak2...


insyaAllah nak gerak ke putrajaya plak :)
till my fingers meet the keyboard again :)


6 comments:

Anum said...

syok2

Cho Zila said...

akak dah buat dulu.. budak2 suka gak.. tapi kl ipoh kejapjer sampai

Ira said...

xpenah lg nek train ni.. selalu nek komuter jek. hehe..
bestnye dpt hadiah.. :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak..
huhuh..nek tren you! cma xpenah lg nek tren jejauh mcm ni..msti rasenye lain & bestkan..nk2 pulak bila anak2 yg happy dan teruja!

cantik batu2 kak :)

Mrs Lurve said...

hadiah gelang barukah??? bestnya..

IntaNBerliaN said...

best tu kak... dpt emas, spt batu permata tu... untung bdn.. :-)