background

~:: JoM SaMa2 KiTa ::~

~Jom KLiK Cni ~

Tuesday, December 18, 2012

~:: A LOvELy SunDAY @ IKeA ::~


 assalamualaikum,ollllsss...
klau hari Sabtu ke Kenangan Mall yg agak jauh dari rumah,..
Ahad kami ke tempat yg dekat skit..
pagi2 ke pasar karat...
gambor kt atas tu sedikit sedutan kt sanala :)
bersih jgkla poket pegi sni..mana taknye klau pegi pukul8 baliknya pukul 11 lebih,huwaa!!!


lepas Zohor gitu..dh kenyang lunch we olllsss gerak ke IKEA plak :)


again i was the driver of the day coz mr papapapito keluar dulu, jumpa ngan our unimate masa kt UM dulu..he went to see him kt STadium Pantai then barula dia menyusul ke IKEA :)


jom layan skit gambor2 kt IKEA...
subhanallah ..punyala ramai makhluk kt sna hari tu,eheheh!!
tengah salela katakan..




ni nak ambik gambor cermin ke nak ambik gambor yg tgh pose kt depan cermin tu ???
ahahah!!dua2 pun bolehla :)

dalam bersesak2 tu dapatla belikan Umi few things..
antaranya floor lamp,rug etc etc etc...

settled beli & belah di IKEA..
singgah tesco jap beli susu utk our 2 lil fairies ..top up stock skit :)


Que seronok mama belikan his feberet biskut :)

  sesampai je kt rumah..dah bersih2kan diri..melayan Eechaa buat art& craft skit..
mula2 kt atas tu sesi tampal menampal...
bawah ni plak sand craft..
of coursela dia buat ngan bantuan her aunties...:)

owh,ye..for that day...

inila hasil tangkapan yg saya rasa paling saya puas hati..
gara2 ape? bukanla special sangat pun..bukan jgk sbb bendanya mahal ke x ke ape..
org lain pun ada jgk jeans Levis Engineered nikan?
tapi yg buat saya rasa macam sungguhla lega tu sbab..
ini jeans mr papapapito,tau..
beliau ni punyala supper fussy when it comes tu nak beli seluar atau baju...

and finally lepas few months kept searching akhirnya dia pilih untuk beli  jgk jeans ni,ngeheheh!!


 inila dia my other half yg super fussy tu :)
 sngaja letakkan jeans tu kt sbelah dia..saje usik2 manjala  kekdahnyakn?ahahah!!

and ini plak hasil tangkapan utk our 2 lil fairies..
lego cars by Shell :)

and owh..ingat tak saya ada bgtau we ollsss tak jadi nak dinner ngan IKEA meatballs gara2 my brother mintak sangat saya masakkan kampung style spaghetti,ngehehe!!
katanya rindu nk mkn coz dh sangatla lama saya xmasak ni..last was 2months ago kot,ehehe!

inila rupa dia..:)

the preparation...
 and...
presenting.....
my kampung style...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*






bolognese spaghetti,kihkihkihkih!!!!



 and nak share satu lg benda...
habit Eechaa yg latest..asal nk bergambor je mesti nak teleng2 mcm ni,ehehehe!!

ni masa kt IKEA...



ini plak petang semalam...kihkihkih!!







 okayla,olllssss...
till my fingers meet the keyboard again,...
take care ye..






5 comments:

Nieyl said...

wah~shopping...sedap nyer la spaghetti tuh....

Rai Ourkizuna said...

amboi..kampung sungguh tu kak..hahaha.. saya pun lama tak makan meatball ikea.. actually penah makan sekali je :P

tak larat nak redah jem kat situ.. hihi..

Anum said...

shopping

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sakan sopink best tu hehehe

p/s wani slalu gak g tasik darulaman klu husband cuti hehe

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak..
hehe..cma x pernah gak g ikea even dah dok lama kt pj ni.. miahaha.. :p

mabeles sungguh masakan akak ni..
share resepi plsssss :)